- Poruka
- 42.590
meni. meni da prijavis. upravo je dobio karton zbog toga.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E bre kako ti nije stid da toliko lazes lazes brate pa rasturas pa vidi koliko ima muslimana danas u svetu preko 1 500 000 000 pa kako toliki narodi veruju i muslimani su. Odakle se tolika mrznja nakupila u tvome srcu cemu to pricas o religiji necijoj a izgleda jos bukvar nisi procitao . Ova materija o islamu ti nije poznata a i neces da je upoznas pa zato lupas koje kakve gluposti , citaj prijatelju trazi znanje i istinu .molm Boga da ti se smiluje na sve ove lazi sto si izrekao ...pozz...

E bre kako ti nije stid da toliko lazes lazes brate pa rasturas pa vidi koliko ima muslimana danas u svetu preko 1 500 000 000 pa kako toliki narodi veruju i muslimani su. Odakle se tolika mrznja nakupila u tvome srcu cemu to pricas o religiji necijoj a izgleda jos bukvar nisi procitao . Ova materija o islamu ti nije poznata a i neces da je upoznas pa zato lupas koje kakve gluposti , citaj prijatelju trazi znanje i istinu .molm Boga da ti se smiluje na sve ove lazi sto si izrekao ...pozz...
Da je on-doticni zloglasan nebih on bio u UK to se tebi samo cini jer nerazumes sta je sta.
Kao i sve druge rsligije tako i u Islamu postoje sekte koje su daleko otisle u svom ucenju od izvornog Islama. Pa zato kao argumente ne navodi nam molim te ta ucenja i propagande tih otpadnickih sekti od islama, a ima ih puno. pozzz.
Šta je Islam?
Islam je vjera koju je Uzvišeni Allah objavio svome Poslaniku Muhammedu a.s. da je dostavi i objasni svim ljudima.
Kada se spomene ime nekog Božijeg poslanika treba iz postovanja reći: "Alejhis-selam" - Bog ga blagoslovio, a piše se skraćeno sa a.s..
Kako je Uzvišeni Allah objavio vjeru Islam?
Uzvišeni Alah objavio je vjeru Islam putem Kur`ana. Kur`an je od Allaha prenosio Muhammedu a.s. melek Džebrail, u vremenu od dvadeset tri godine.
"....taj salat nam po Šerijatu ne vrijedi ako smo...".
A pitas li se zasto je po tebi devica Marija na svakoj fresci pokrivena i zasto su sve casne sestre pokrivene .Kad budes saznao bice ti jasno i za ovu zenu na slici zasto je pokrivena
Mozda ti nije poznata ali velika vecina u tom svetlom zapadu prosi za hranu i ceprka po kantama za smece iako nisu u ratu
Interesuje me imaš li nekih opširnijih informacija o ovom istraživanju, ko ga je radio, kada, na kakvom uzorku, u kom naučnom časopisu je objavljeno, i tako. Ako znaš.Kako se može osoba osječati sigurnom, ako ne vjeruje u Allaha? Istraživanje je pokazalo da se mentalni poremećaji pojavljuju kod nevjernika češće i ozbiljnije nego kod vjernika. Nevjernik nije siguran ni u šta. On nije siguran o svom početku, svom završetku, ili svojim ciljevima. Nevjernik nije siguran u vrijednostima, idealima, ispravnom, pogrešnom, dobru ili zlu. Nevjernik je obično skeptična osoba, uznemirena, zbunjena i neodlučna.

Poznato je da je Avganistan nekoliko decenija u ratu i da idalje vodi oslobodilacki rat protiv doticnih neprijatelja, a zna se gde ima rata i nasilja tu nema blagostanja ali kad istinski pogledas ovu zemlju nije niko uspeo da je porazi pocevsi od Aleksandra Makedonskog pa do ovih krvoloka ameraTo mi je jako dobro poznato, ali onda se postavlja pitanje zašto ja navedena žena na ulici i prosi?
Avganistan je islamska zemlja, koncipirana tradicionalno na Šerijatu, zakonu koji je proistekao iz Kurana kao njegovog temelja, po tvrdnjama onih koji Šerijat zastupaju.
Zar se davanjem zekata ne bi trebalo da brine o onima koji nemaju, barem toliko da se brine da ljudi, a posebno deca i žene i stari ljudi, ne budu primorani da prose na ulici ?
Razlika u konceptima je u tome što na zapadu ne postoji obaveza društva koje se temelji na religiji, kao što ta obaveza postoji u zemlji koja je bazirana isključivo na Islamu, kao što je to slučaj kod Avganistana.
Na zapadu je sve podređeno kapitalu, pa tako i čovek vredi samo onoliko koliko ima u materijalnom smislu, odnosno kao što se na Balkanu kaže:"Koliko novca, toliko muzike ".
U casnom Kuranu 24 sura An-Nur - svijetlost u 30 i 31 ajetu Uzviseni Allah kaze.Ne, ne, ne, nećemo se igrati i menjati teze.
Ja sam te pitao zašto je žena na slici pokrivena kompletno od glave do pete doslovno?
Pri tome je najmanje bitno da li prosi ili ne.
U redu, preformulisat ću ti pitanje, pošto ne možeš da mi odgovoriš na postavljeno ili nećeš.
Gde u Kuranu piše da žena treba da bude pokrivena ?
Navedi mi suru i ajet gde je to navedeno.
![]()
Evo slika žena iz Saudijske Arabije konkretno, da ne bude da je bitno da li žena prosi ili ne. Potpuno nebitno.
To mi je jako dobro poznato, ali onda se postavlja pitanje zašto ja navedena žena na ulici i prosi?
Avganistan je islamska zemlja, koncipirana tradicionalno na Šerijatu, zakonu koji je proistekao iz Kurana kao njegovog temelja, po tvrdnjama onih koji Šerijat zastupaju.
Zar se davanjem zekata ne bi trebalo da brine o onima koji nemaju, barem toliko da se brine da ljudi, a posebno deca i žene i stari ljudi, ne budu primorani da prose na ulici ?
Razlika u konceptima je u tome što na zapadu ne postoji obaveza društva koje se temelji na religiji, kao što ta obaveza postoji u zemlji koja je bazirana isključivo na Islamu, kao što je to slučaj kod Avganistana.
Na zapadu je sve podređeno kapitalu, pa tako i čovek vredi samo onoliko koliko ima u materijalnom smislu, odnosno kao što se na Balkanu kaže:"Koliko novca, toliko muzike ".
Poznato je da je Avganistan nekoliko decenija u ratu i da idalje vodi oslobodilacki rat protiv doticnih neprijatelja, a zna se gde ima rata i nasilja tu nema blagostanja ali kad istinski pogledas ovu zemlju nije niko uspeo da je porazi pocevsi od Aleksandra Makedonskog pa do ovih krvoloka amera
U casnom Kuranu 24 sura An-Nur - svijetlost u 30 i 31 ajetu Uzviseni Allah kaze.
Reci vjernicima neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; to im je bolje, jer Allah, uistinu, zna ono što oni rade.
A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite.
ako budes hteo razumeti shvatices i sustinu odgovora na tvoje pitanje...
Afganistan je jos u ratu oskudice su uvek problem u svakom ratu pa i u ovom pa nije ni cudo sto ljudi prose jer zekat nemoze da dopre do svih onih kome je potreban iz mnogobrojnih razloga . Na ulicama Amerike i zapada ima jako mnogo takvih slika i nista nije cudno niko se necudi a kao tamo je raj na zemlji kako to....
Tačno, Avganistan je u problemima, to je činjenica, ali verski život naroda Avganistana nije i ne može biti prekinut, drugim rečima, Imami i dalje postoje u Avganistanu, Islamska zajednica funkcioniše, sigurno sa određenim smetnjama, ali i dalje funkcioniše, pa prema tome ne bi trebalo da bude problema u dopremanju pomoći onima koji su u situaciji kao navedena žena na slici, možda bi pomoć malo kasnila, ali bi sigurno stigla i ta žena ne bi sigurno bila u situaciji da prosi na ulici.
Još gora stvar je u Bagdadu, gde situacija nije toliko teška kao u Avganistanu, po pitanjima pomoći i njenog dostavljanja.
Na ulicama S.A.D.-a ima jako puno beskućnika, veterana ratova koji su ostali bez igde ičega i koje je ta ista administracija odbacila kao nepotrebne članove društva.
Ali poenta u Americi je u tome što njih ne interesira religija, već samo novac, tako da to kod njih i ne treba i ne može da čudi takvo stanje, to je normalno stanje stvari u takvoj zemlji.
Dok kod Avganistana i svih drugih Islamskih zemalja takvo stanje treba da čudi, jer je neprihvatljivo, jer su te zemlje koncipirane na religiji, odnosno na Islamu, pa samim tim ne bi trebali da postoje takvi slučajevi, a oni postoje, što nam daje signal da nešto u takvim sistemima i u njihovom funkcionisanju očigledno nije u redu.
Osim onoga što je ionako spoljašnje, koliko znam lice je spoljašnje.
U podvučenom navodi gde kaže:
"... ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena..."
upravo na tom mjestu se definiše tačno na koja mjesta se misli, to su kao što sam navod kaže stidna mjesta, a to nije lice žene, niti njene ruke niti njene noge, tačno se zna koja su to mjesta, kao što je u Kuranu i navedeno.
Dakle nigde ne piše da žena treba da buide pokrivena od glave do stopala, osim na mjestima koja su joj stidna, što je sasvim logično i danas i ubuduće, jer je to osnova nekih normalnih moralnih normi i u Islamu i u Hrišćanstvu i u drugim religijama.