Šta je "hantavirus": Ljudi već paniče zbog nove bolesti, da li je to opravdano?

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.728
Šta je "hantavirus": Ljudi već paniče zbog nove bolesti, da li je to opravdano?

Mediji su preneli kako je čovek u Kini preminuo nakon što je bio pozitivan na hantavirus, a ljudi su nakon te vesti počeli da paniče na društvenim mrežama.

Kineski mediji preneli su kako su ljudi koji su putovali istim autobusom kao pomenuti muškarac takođe testirani na ovaj virus.

Korisnici raznih društvenih medija, ali posebno Tvitera, komentarisali su kako u ovom trenutku ne mogu da podnesu još jednu pandemiju i počeli su da istražuju šta je sad taj novi "hantavirus".
Međutim, hantavirus nije ništa novo. Poznat je decenijama i obično se njim zaraze glodari, iako od njega ne obolevaju. S druge strane, zaraženi ljudi mogu da razviju pulmološki hantavirus sindrom, čiji su simptomi slični koronavirusu ili gripu, navodi Raša tudej.

Ali, na svu sreću, ljudi mogu da se zaraze ovim virusom samo ako dođu u kontakt sa fekalijama zaražene životinje ili preko ujeda glodara.

U međuvremenu, kovid-19 i dalje izaziva veliku zabrinutost širom sveta. Virus nastavlja da osvaja novo tlo i pored karantinskih mera preduzetih u različitim zemljama. Samo u Evropi broj potvrđenih slučajeva premašio je 200.000, dok je broj umrlih porastao na 10.000, piše Raša tudej.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=03&dd=24&nav_id=1669422

Thanks CHINA brate <3 bice ovo duga godina

da nisu poceli da ebu slepe miseve umesto da ih jedu? :sad2:

да су их ебали тих 1000 година унесто да су их јели..
и они би били слепи мишеви.Овако ми изгледају човеколико а клопа им је иначе фантастична.
Размишљај мало :D

Јел опет време за шопинг?

недостају.
Замисли кад ускоро дође до глобалног банкрота...
где ће се прехране сви ови хејтери него код истог тог кинеза кога сад бесомучно пљују?

нема,нема америке да им помогне..
неће је ни бити.

1585087469124.jpeg

не знам ..али знам да некоме одговара држање људи изолованих од других и под страхом ..Заправо сва ова халбука мора да је настала на Западу
то је типична Западно имепријалистичка политика како држати народ потчињен , изоловати га и уплашити .

Људи
Да сам ја неки богатун,хранио би се стриктно кинеском клопом!

Па нека ставе и пољске мишеве( да ја то не знам..нормално),
и слепе и не знам шта још...
Поред наше традиционалне кухиње је кинеска клопа НАЈЈАЧА на свету!

Томе у прилог говори чињеница да не постоји јачи светски град који у свом сувом центру
где су закупнине локала најскупље, не постоји Град који нема кинески ресторан.
Зашто је то тако?

Људи
Да сам ја неки богатун,хранио би се стриктно кинеском клопом!

Па нека ставе и пољске мишеве( да ја то не знам..нормално),
и слепе и не знам шта још...
Поред наше традиционалне кухиње је кинеска клопа НАЈЈАЧА на свету!

Томе у прилог говори чињеница да не постоји јачи светски град који у свом сувом центру
где су закупнине локала најскупље, не постоји Град који нема кинески ресторан.
Зашто је то тако?

Sad janpi hoće da kaže a nije bogatun, a baškari se u svojoj vili od 2000 kvadrata, postoje delove vile gde tek treba da zadje prvi put.

Ispod ATŠa Kinezi extra has

да су их ебали тих 1000 година унесто да су их јели..
и они би били слепи мишеви.Овако ми изгледају човеколико а клопа им је иначе фантастична.
Размишљај мало :D
Šta rade ti kinezi sa životinjama?Jedu,je,bu,pipaju..

Šta je "hantavirus":
То ти је за оне на социјали .... (корона update v1)
То гомно а и ова грипа нападају искључиво оне на буџету ....
не знам ..али знам да некоме одговара држање људи изолованих од других и под страхом ..
једино што знам да ће бити тужби / кад ово прође ....
због ради одузимања права на слободу кретања грађана ....
мјериће се у милијардама ... тј. биће суза - потоци ће тећи

Back