Šta je GDDR grafička?

Imaš sreću,nisam vratio poklopac od jutros :) Piše 500w Bronze.

ja moje nemogu da nadžem, :roll: ne da fale samo ovi sa strane, ni napred nema...:sad2:

to je tvoja sreća, kako nam kažeš komponent ;) eto peti model

Fan(s): 120mm, 1500rpm nečeuje se odlično
• PFC: active
• Connectors: 1x 20/​24-Pin, 1x 4/​8-Pin ATX12V, 2x 6/​8-Pin PCIe, 6x SATA, 4x IDE, 1x Floppy
• +3.3V: 18A
• +5V: 16A
• +12V: 38A
• -12V: 0.3A
• +5Vsb: 2.5A
• average efficiency (115V): 85%, 80 PLUS Bronze certified odlično
• Form factor: ATX PS/​2
• Dimensions (WxHxD): 150x86x140mm
• Special features: ErP plumb line 6
• Warranty: three years

Poslednja izmena:
TDP 220 za taj sistem je živo sranje, imaju dobre grafične sa 90-120
o
Нисам мислио да треба да узме графику са ТДП220вати, него сам хтео да похвалим напајање. Иначе и ја волим тдп 90-120вати. Не оптерећују комп и нису насвиране домаксимума па да сваког тренутка очекујеш кад ће да прегори.

Нисам мислио да треба да узме графику са ТДП220вати, него сам хтео да похвалим напајање. Иначе и ја волим тдп 90-120вати. Не оптерећују комп и нису насвиране домаксимума па да сваког тренутка очекујеш кад ће да прегори.

meni pregorela gtx jbn TDP250 nenormalno, nikad više gtx,

dovoljno mi ovaj I7 što mu treba previše...zato ima kuler alpski 2x 140mm 1kg :mrgreen:

1429051.jpg

Poslednja izmena:
meni pregorela gtx jbn TDP250 nenormalno, nikad više gtx,

dovoljno mi ovaj I7 što mu treba previše...zato ima kuler alpski 2x 140mm 1kg :mrgreen:

1429051.jpg

Babaroga od kulera :)

- - - - - - - - - -

Meni ovaj ram zapao za oko,50eura 2x4 1066mhz ddr2..još samo da se ne proda,u skorije vreme... :sad2:
A ne piše da li je za amd ili intel..a meni treba intel.
http://www.kupujemprodajem.com/Patriot-Viper-8GB-DDR2-1066MHz-38752783-oglas.htm

baš tako, za € 95 mogao sam sa vodu hladiti, al nečuje se samo nekih 800rpm, 18db, 1.4 kg

bilo dali da odsečem poklopac sa strane ili da ga nemam nikako, koji će mi... :D

- - - - - - - - - -

Meni ovaj ram zapao za oko,50eura 2x4 1066mhz ddr2..još samo da se ne proda,u skorije vreme... :sad2:
A ne piše da li je za amd ili intel..a meni treba intel.
http://www.kupujemprodajem.com/Patriot-Viper-8GB-DDR2-1066MHz-38752783-oglas.htm

nešto mi sumnjiv (jeftino), potraži nek ti pošalje slike original i nedaji pare bez robe, inače odlično

za memoriju nebitno koji procesor, radi se samo u čipu od board tvoj ima Chipset P45 / ICH10R

koji podržava:

4 x DIMM, max. 16GB, DDR2 1200 / 1066 / 800 / 667 MHz, non-ECC, un-buffered memory
Dual channel memory architecture

Poslednja izmena:
Napravio sam jednu slučajnu matematičku grešku (tačnije nisam je ni koristion,lupio sam),trenutna grafička mi je stara skoro 8 godina,kupljena 3.februara 2009. :D Našao sam njenu kutiju,i garanciju u njoj sa tim datumom. Veliki je to maratonac. :D

skroz pogresno,dobro da si se javio ovde. ne bih nikad dao 9.000 za tu karticu koju si hteo. to su jeftine,prakticno beskorisne kartice i niko ih ne kupuje. moze i integrisana da posluzi umesto njih. ako ti vec treba grafa za zebavanciju,kupi nesto polovno za duplo manje pare. sa druge strane,za upola manje para imas karticu koja ce gurati taj kanter go sve na max. razmisli,pozz.

Ako nisi kupio tu grafičku, ne kupuj tu grafičku.

DDR3 radi znatno lošije od DDR5. Kada kupuješ grafičku karticu bitno ti je da vidiš na kojoj brzini radi.

Low budget kartica ti je sada na 1100 Mhz i 4Gb DDR5.

Za CS:GO igru i generalno pucačine ne želiš samo da imaš do 60fps-a, već preko 100fps-a, a za to ti je potrebno da imaš solidan procesor i solidnu grafičku.

Za procesor savetujem budžetsku varijantu i3 ili sl, a od grafike 1 x amd 460rx.

U današnje vreme ne postoje one fore ''Dobar kompjuter za 30.000 dinara''. Donja granica dobrog kompa (a pod tim mislim na gaming sa 144hz i 150fps) ti današ košta minimum 150.000 din.

Moj savet je da SE SKUPLJA novac pa tek onda da se kupi.

Где сте ви отишли јбт!

Човек купује само графичку према постојечој конфигурацији коју има, а не нов комп! :lol:

И ја гурам добро ЦС ГО са графичком ДДР3 128б на 1 гига ГеФорце.... :)

Poslednja izmena:
Ako nisi kupio tu grafičku, ne kupuj tu grafičku.

DDR3 radi znatno lošije od DDR5. Kada kupuješ grafičku karticu bitno ti je da vidiš na kojoj brzini radi.

Low budget kartica ti je sada na 1100 Mhz i 4Gb DDR5.

Za CS:GO igru i generalno pucačine ne želiš samo da imaš do 60fps-a, već preko 100fps-a, a za to ti je potrebno da imaš solidan procesor i solidnu grafičku.

Za procesor savetujem budžetsku varijantu i3 ili sl, a od grafike 1 x amd 460rx.

U današnje vreme ne postoje one fore ''Dobar kompjuter za 30.000 dinara''. Donja granica dobrog kompa (a pod tim mislim na gaming sa 144hz i 150fps) ti današ košta minimum 150.000 din.

Moj savet je da SE SKUPLJA novac pa tek onda da se kupi.

Ajde ovako da postavim ti pitanje. Pošto je logično da DDR3 radi lošije od DDR5,kaži mi, koliko je GDDR3 bolji od DDR3? Ili koliko je GDDR5 bolji od DDR5? To je bilo moje pitanje od starta. Bunilo me šta je gddr.

E, a uvek sam voleo ovakve teme gde nekoliko njih razveže priču o tome šta je bolje, a onda kada još neko dođe i kaže nešto treće, ovi prethodni polude k'o da ih štipaš za dupe :hahaha:

Što se pitanja tiče odgovorio je gosn zmlatan.

Ne, nego imas GDDR3.
Onaj ko je pisao karakteristike ispusto je "G", smatrajuci da se podrazumeva.

Nije tačno,to je zabluda. GDDR graficka nije isto što i DDR graficka. Odgovor mi je dat na prvoj strani ove teme,od strane cvinkera.
http://solidlystated.com/hardware/difference-between-gddr-and-ddr/
GDDR is not the same as DDR. Overall, GDDR is built for much higher bandwidth, thanks to a wider memory bus.
GDDR has lower power and heat dispersal requirements compared to DDR, allowing for higher performance modules, with simpler cooling systems.
DDR1, DDR2, and DDR3 have a 64 bit bus (or 128 bit in dual channel). GDDR3, comparatively, commonly uses between a 256 bit bus and 512 bit bus, or interface (across 4-8 channels).
GDDR3 has a 4 bit prefetch and GDDR5 has an 8 bit prefetch, making GDDR5 twice as fast as GDDR3 in apples to apples comparisons.
GDDR can request and receive data on the same clock cycle, where DDR cannot.
DDR1 chips sends 8 data bits for every cycle of the clock, GDDR1 sends 16 data bits.

Back