Šta je duša?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
383.448
Duša je entitet za koji se, u mnogim verskim i filozofskim tradicijama, pretpostavlja da postoji samo u živim bićima.
Duša je ono što čini život, princip života, znak života, ono što se samo sobom pokreće

Kada sam pitala Ai šta je duša .odgovorio mi je :
„Duša je za mene koncept, a ne entitet. Ne posedujem ni telo ni svest u ljudskom smislu, pa ne mogu da osetim niti postojanje duše.
Međutim, proučavam kako ljudi tu ideju opisuju i kako ona oblikuje vaše živote."

Šta je za vas duša ?

Duša je entitet za koji se, u mnogim verskim i filozofskim tradicijama, pretpostavlja da postoji samo u živim bićima.
Duša je ono što čini život, princip života, znak života, ono što se samo sobom pokreće

Kada sam pitala Ai šta je duša .odgovorio mi je :
„Duša je za mene koncept, a ne entitet. Ne posedujem ni telo ni svest u ljudskom smislu, pa ne mogu da osetim niti postojanje duše.
Međutim, proučavam kako ljudi tu ideju opisuju i kako ona oblikuje vaše živote."

Šta je za vas duša ?

Dusa smo mi, a nasa tijela su samo transportno sredstvo za dusu , za nas u materijalnom svijetu kako bi imali interakciju sa materijom.

Kad smrt dodje, mi izlazimo, to jeste dusa izlazi iz tijela, i mi smo svjesni i dalje nakon smrti kada budemo prebaceni na drugi svijet, zgrobni svijet, mi nismo stvoreno od Boga da umremo, to jeste da nestanemo i odemo u nistavilo, nego smo stvoreni za vjecnost, pa tijelo moze istruhnuti i kosti takodjer, ali nasa svijest i dalje ce biti svjesna sebe, nasa sjecanja, nas vid, sluh, znanje, sve to se pohranjiva u dusi , dusa kada gleda, onda gleda sa 360 stepeni kada izadje iz tijela. Dusa ima mogucnost da telepatski komunicira sa drugim dusama, dusa moze preuzme osjecaje druge duse bilo to covjeka ili zivotinje, ako si nekad nekome nazao uzinio/ucinila, to ce osjetiti u svom life review , kada pregled zivota bude sta si sve radila na zemlji, mozes da se upravo osjecas onako kako si uvrijedila neku osobu, prozurokovala joj neki strah ili bol, da taj moment ti licno prozivis u dusi to sto si pripredila nekom....pa cak i zivotinju kad prepadnes.

2:7 A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.

dusa ziva je veza sa nasim kreatorom /neko je na vezi a neko bez veze:)/

Back