Šta je brak ?

Sekenenre Tao

Aktivan član
Poruka
1.414
Slušamo na televiziji,
neka trač emisija - pa sad vest
" Razvela se Kalina ..."

Komentarišemo u kući
i meni sine :

- Brak je ekonomska kategorija !

Niko se ne složi sa mnom
ali ja vidim
da otkad su žene ekonomski ojačale - brak je oslabio !

Brak je sve i svašta jer zavisi od osoba koje su u braku. Može da ide od raja do pakla, a najgore je možda kad se zaglavi u žabokrečini. Pa i tada, to je refleksija stanja i situacija jedne ili obe osobe u braku. I odatle put ide u svim pravcima ili nikuda, zavisno od toga koliko su obe osobe spremne da introspektivno pogledaju sebe i otvoreno o tome razgovaraju.

A da li bi tako bilo
da on ostane bez posla ?

A novi posao nikako da nađe
( iz bilo kog razloga ) !

Imali smo slucajeva kada je on ostajao bez posla, i kada sam ja. Prvi put je bilo napeto, i poprilicno smo se svadjali, zato sto smo oboji bili zabrinuti i nervozni. A onda sam ja odlucila da ne zelim da se nerviram zbog nedostatka para, i rekla sam da ce sve biti ok. Nije lako, ali ko zeli da radi na sebi i na vezi, moze prevazici odredjena "ugrozavajuca" stanja. Mislim da je problem danasnjih brakova sto niko nece ni za sta da se potrudi niti da se zrtvuje. Kao sto rekoh, brak, kao i zivot, je po meni pun izazova, sa kojima se treba i mora uhvatiti u kostac.

Брак није интересна зајединица. Таман посла. И ја сам се оженио из љубави. А и моји родитељи се и данас воле.

Brak je interesna zajednica kojom ne treba kvariti odnos, ako je nuzda onda se prema tome treba odnositi kao prema svakom ugovoru, nezavisno od emotivniog odnosa.
Recimo kao partnerska firma, mada i tada funkcionise dok funkcionise emotivni odnos, ali su bar prava i obaveze definisani.
Mozete da mi verujete ili ne, ali brak kvari ljubav. Brak nisu izmislili ljudi nego administracija koja god bila.
Cak i glupa zavetovanja koja prethode administrativnom potpisivanju su samo pesak u oci.

Back