Sta je bolje domaci ili strani hip hop?

Anonymous:
SisaDaPimp:
Miss_worms:
Gru je komercijala,izdao cd za city.
Ajs Nigrutina i Bg Sindikat respect!

Komercijala nije za koga si izdao cd, nego sta si na tom cd-u rekao..
to i kazem brate.jos jednom da vas smorim sa ponavljanjem ali *.str8 jackin je bre izdao za city records!!!
Pa nisam tako mislila,nisi ukapirao...Gru je za mene komercijala.A pljujem ga zbog city-ja.

Rockinfreakapotamus:
Ko ima nesto u glavi, a uzto je i mlad-on slusa rock i sve sto u njega ide.
Ko je ili glup ili voli da se pravi "faca"-on slusa hip-hop, rap ili kako to vec zovete.

Vidis ne pravim se faca al slusam taj Hip Hop.. A ti ako ga ne slusas i ne gotivis vec si neki "rocker" ili "metalac" ne mesaj se i ne pljuj nego postuj misljenja drugih.. Ne kapiram vishe vas metalce i rokere toliko ste ograniceni da je to ne vidjeno, i sve sto znate je da pljujete druge vrste muzike a najvise HH.. Svako ko slusa HH i zna nesto o njemu nece nikad da pljuje metal, dok vi metalci i rokeri pljujete taj isti HH non stop, u cemu je fora?? Ako ne slusas ne cenis ga, sta mene za to boli ku*ac, mozes da zaobidjes temu a ne odmad a uskaces i pljujes..

SisaDaPimp:
Rockinfreakapotamus:
Ko ima nesto u glavi, a uzto je i mlad-on slusa rock i sve sto u njega ide.
Ko je ili glup ili voli da se pravi "faca"-on slusa hip-hop, rap ili kako to vec zovete.

Vidis ne pravim se faca al slusam taj Hip Hop.. A ti ako ga ne slusas i ne gotivis vec si neki "rocker" ili "metalac" ne mesaj se i ne pljuj nego postuj misljenja drugih.. Ne kapiram vishe vas metalce i rokere toliko ste ograniceni da je to ne vidjeno, i sve sto znate je da pljujete druge vrste muzike a najvise HH.. Svako ko slusa HH i zna nesto o njemu nece nikad da pljuje metal, dok vi metalci i rokeri pljujete taj isti HH non stop, u cemu je fora?? Ako ne slusas ne cenis ga, sta mene za to boli ku*ac, mozes da zaobidjes temu a ne odmad a uskaces i pljujes..
Respect 8)

Nista bolji od ovih nisu ni Đus i većina naših repera. Jedino poštujem BS. Rep ne posmatram kao muziku već kao jedan od bezbroj načina da ljudi iskažu ono što misle i osećaju. Muzka je u repu svedena na samo besomučno ponavljanje jedne te iste matrice, koja je pritom napravljena na veštački način. I to nije muzika.
Objasnite mi sad jednu stvar, svi vi reperi. Koja je poenta da domaći reperi (ima ih mnogo, čak znam neke likove koji se time bave) u gotovo svakoj pesmi govore o tome da oni žive u getu, muče se u životu, moraju da rade i zarađuju za život, oni su "deca sa stanice, dok sevaju varnice" napolju pada kiša i oni su svi kao nešto jelte za*ebani??? Da li u Srbiji ili bilo gde na Balkanu postoji geto??? Da li oni znaju uopšte šta je geto??? Da znaju - ne bi se toliko pretvarali. Mogu da shvatim da reper peva o ljubavi ,da reper peva o nekim stvarima koje je proživeo, ali pričati kako živiš u geto-u i kako rmbačiš u životu a ustvari ti je sve obezbeđeno, to je samo ruganje onim jadnim crncima u getou.
A vrhunac je bio kad sam čuo pesmu od Denira: kaže nešto u ovom stilu: "odrastao sam uz EKV" :D :D :D Pa da je on odrastao uz EKV znao bi šta je muzika i ne bi sad bio tu gde jeste.

Strani rep, uglavnom crnački rep 2pac i ekipu, poštujem.

Poslednja izmena:
Pozdravljem to što umeš da koristiš search za razliku od većine.. Ali daj, 2004.? :lol:
Ne slažem se za matrice.. Za jedan deo si u pravu da ima nekih koje imaju loop koji ide u nedogled, ali i tada možeš da imaš taj mračan, grimey zvuk, još ako neko može uz to da dočara sliku rečima, to bude umetnost.. Neko ne voli tu mračnu perspektivu, ali ja volim :) Ali isto ima tako ima i drugačijih instrumentala..
Sve je u pitanju ko radi, ima dobrog, ima i lošeg..

A za naše repere.. Nemam pojma.. Možda žive u predgrađu pa im je bio težak život jer ih drugari zajebavaju što nisu iz grada.. Pa onda počnu da repuju i pričaju nam o svojim trial and tribulations :lol:

Vise volim strani hip-hop mada cenim i nas takodje.. Naajvise volim da cujem neke rime nepoznatog decka (mislim ne poznatog za javnost)... Krecem se u takvom drustvu i par drugara rade pesme,neki pevaju,al su skroz unknown... A sta slusam,pa sta znam.. Uglavnom sve... Denira,Marchela,Juice,BG sindikat (sad ne toliko kao pre) i stari hop tipa Gru,187,CYA itd .. Pozzzz :)

Nemoj da pljujes nesto sto ne znas :)
Prvo,matrice se mogu napraviti na milion nacina,i to veoma kreativnih,moze se semplovati neka druga melodija,i iseckati na vise delova,pa onda postoje varijacije u pesmi.
Moze se preko mnogih programa napraviti nova melodija,a i tu postoje mogucnosti,zavisi koliko je ko talentovan i sta zeli-nije to nimalo lako kao sto mnogi misle,pogotovo ako neko zeli vrhunski beat.. Mnogi pro bitmejkeri naplacuju i preko 100 evra za jedan instrumental.
Drugo,nas rep je odlican,samo treba da znas gde da trazis.
Mnoge komercijalne stvari su njesra, i zato ljudi misle da je cela scena retardirana,ali ispod povrsine se krije ono pravo-u podzemlju.
Tu je gomila neafirmisanih izvodjaca koji prave vrhunske pesme,i koje su mnogo kvalitetnije od monotone mejnstrim scene.
Npr,evo nesto sveze juce izaslo :D :
jeste malo tvrdji zvuk,ali ovi likovi su odlicni svi uglavnom..krang me smorio u zadnje vreme ali vredi slusati i njegove stvari
Kentvejt je olicenje savrsenstva,ima odlican glas,pokazao je to i u refrenu

Back