Шта је богатство и где је богати развијени Запад .

Ima nešto i u što većim slobodama a ne samo bogatstvu. Na primer Saudija je ultra bogata zemlja, Kina je isto sve bogatija pa niko tamo ne trči masovno da živi kao što to rade ka Americi i Njemačkoj. Dakle bogatstvo plus slobode i vrednosti a ne samo bogatstvo.
Nije bas tako. Bilo nekad, ali menjaju se imperije, carstva.

Nekada smo u pečalbu odlazili isključivo u zapadnu Evropu i Ameriku, dok se danas broj destinacija znatno povećao, a u poslednje vreme sve popularniji je rad u Kini.

Sa razlogom, u Americi policija svaki dan ubija ljude na ulici.

Nije bas tako. Bilo nekad, ali menjaju se imperije, carstva.

Nekada smo u pečalbu odlazili isključivo u zapadnu Evropu i Ameriku, dok se danas broj destinacija znatno povećao, a u poslednje vreme sve popularniji je rad u Kini.

Sa razlogom, u Americi policija svaki dan ubija ljude na ulici.
Imaš li podatak koliko ljudi odlazi iz Srbije u Rusiju i Kinu a koliko na zapad? Ja ne moram ni da proveravam jer znam gde odlaze više. I nije samo stvar u bogatstvu i slobodama nego i u jeziku. Jednostavno engleski, nemački se lako uči a kineski mnogo teško, ruski naravno lako al to uopšte nije dovelo do izjednačenja broja Srba u Rusiji samo na primer sa brojem u Nemačkoj a kamoli sa čitavim zapadom.

Imaš li podatak koliko ljudi odlazi iz Srbije u Rusiju i Kinu a koliko na zapad? Ja ne moram ni da proveravam jer znam gde odlaze više. I nije samo stvar u bogatstvu i slobodama nego i u jeziku. Jednostavno engleski, nemački se lako uči a kineski mnogo teško, ruski naravno lako al to uopšte nije dovelo do izjednačenja broja Srba u Rusiji samo na primer sa brojem u Nemačkoj a kamoli sa čitavim zapadom.
Da je karta za Kinu kao za ciganski Bec - 10 evra, isli bi za Kinu isto kao za Bec.

Koliko je stepeni danas u Gojardu. Msm na grad, ne na klimatizovane radnje, hladnjace i slicna mesta.
E. Goyard ti je neka kožarska radnja. Ovako izgledaju ti San Sulpis držači za kartice
IMG_3048.jpg

Back