Sta je bezbednije stari Windows ili Linux

Meklaud

Iskusan
Poruka
6.035
Dakle sta je bezbednije da se instalira na matoroj konfiguraciji, stari Windows npr. 2000 ili XP ili matora Linux distribucija, neki Ubuntu 9.10 i sl.Ja sam mislio da je svakako linux, ali sam citao kao da je matore linuxe i pored instalirane zastite jako lako probiti,tj. krekovati.Sta vi mislite?

Dakle sta je bezbednije da se instalira na matoroj konfiguraciji, stari Windows npr. 2000 ili XP ili matora Linux distribucija, neki Ubuntu 9.10 i sl.Ja sam mislio da je svakako linux, ali sam citao kao da je matore linuxe i pored instalirane zastite jako lako probiti,tj. krekovati.Sta vi mislite?

Све зависи од самих компонената и знања самог корисника.
За кориснике који знају само да препознају иконице бира се оперативни систем и радно окружење које може да обезбеди такав рад.
Иначе, по питању безбедности увек је боље инсталирати Линукс и то увек најновије верзије са адекватно одабраним радним окружењем које може да обезбеди удобан рад на одређеној конфигурацији...

Moze ono sta pozelis.
Samo ovo
stari Windows npr. 2000
nikako ne preporucujem. Odavno je isteko i nema podrsku.

Не постоји универзалан одговор. Пре одговора мора се утврдити следеће:
- која је конфигурација у питању и стање подршке у пквиру жељених оперативних система,
- намена рачунара и доступност програма за дату намену,
- ниво знања корисника и навике...

Back