Sta izvesti u Australiju

filotej

Početnik
Poruka
17
Imam brata u Australiji koji ima firmu, finansijska sredstva i dobru volju za poslom, ali nemamo ideju sta bi se moglo raditi.
Da li neko ima dobar predlog sta bi se iz Srbije moglo izvoziti u Australiju a da bude tamo dobro prodavano i naravno profitabilno.

Pa onda je to sev super. Neka covek osnuje enku hausmajstorsku firmu,zaposli nekioliko elektricara,bravara, ali i ovoh sto se razumeju
u travu i na konju je. Ali on to sve zna bolje od nas ovde.

Iz Srbije ne moze nista da uvozi za AU.

On vec ima nekoliko ljudi koji rade za njega tako da ono sto ti predlazes on to vec radi.
Nisam bas nesto uveren u tvoje misljenje da nista ne moze da se izveze iz Srbije u Australiju, sigurno ima nesto sto moze. Tako da pitanje koje je postavljeno nije sta i kako neko treba da radi, nego:
Da li neko zna sta iz Srbije moze da se izveze u Australiju sto bi se tamo moglo dobro prodavati.

Poslednja izmena:
Imam brata u Australiji koji ima firmu, finansijska sredstva i dobru volju za poslom, ali nemamo ideju sta bi se moglo raditi.
Da li neko ima dobar predlog sta bi se iz Srbije moglo izvoziti u Australiju a da bude tamo dobro prodavano i naravno profitabilno.

Pa najbolje bi bilo da tvoj brat malo istraži šta bi tamo ljudi kupovali.... kako misliš da ti mi odavde predložimo šta bi se tamo kupovalo?

To je dobro sto kazes, on vec radi na tome i ispituje trziste ali to treba sagledati i sa druge strane.
Prvo sagledavamo sve sta ima u ponudi, pa onda od svog asortimana robe cemo da odabremo ono sta mislimo da bi se tamo dobro prodavalo. Kad posmatras asortiman raznih proizvoda onda ti se radjaju ideje.
Ideje treba sagledavati sa obe strane, najpre sa strane ponude robe koju nudi Srbija a takodje i sa druge strane potraznje izvesnih proivoda u Australiji.
Zato te pitam da li mozda znas sta bi im mi odavde iz Srbije mogli ponuditi.

Poslednja izmena:
Mislim da si na pogresnom mestu postavio pitanje,jer mi ne zivimo u Australiji nego ovde.Sta bi tamo ljudi voleli da kupe,da je odavde a tamo su toga zeljni i da je ta roba u deficitu,to moras da pitas Srbe iz Australije,a ne Srbe iz Srbije i ostatka sveta.Da li je u pitanju domaca rakija,brendirana marka,da li im se jede ajvar,uzicka prsuta,da li su zeljni neceg drugog...to oni bolje znaju nego mi.Mislim tkdj. da ta firma mora biti u stvari uvoz-izvoz,jer bi se bavila trgovinom.Tamo u SAD gde mi zivi svastika,tamo nasi,kao i Hrvati i Muslimani,kupuiju iskljucivo proizvode sa ovih nekadasnjih zajednickih prostora.Tip koji je prvi otvorio takav supermarket,odavno je isplatio kredit za ulozeno.Nisam sa nikim nasim razgovarao o tome,uglavnom su to ljudi koji tammo rade za drugog,isplacuju kredite i ne hvale se nesto posebno.No,o tom-potom-to je vec neka sasvim druga prica,dakle treba pitati tamosnje musterije sta bi to voleli da kupuju iz Srbije.

Back