Šta i kako menjati u Srbiji?

fisherman1

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.583
Ovo bi bilo praktičnije upućeno pitanje u odnosu na pitanja upućena SANU...
Ja bih za početak da se kod razmišljanja o političkim pitanjima isključe emocije i koristi razum-maksimalno...
Molim da neodgovore tipa "sve",ovde ne iznosite,već konkretne predloge koji bi mogli i biti od neke koristi...
Te tako i ispunjena primarna svrha foruma...Zahvaljujem.

I da nama će se vlada obratiti za pomoć kao SANU......ima mnogo umreženog lopovluka, lopovluk u formi matematičke konbinatorike.....manje lopova, više para u narodu...najcrnje je što to već liči na frazu, pa se ne doživljava tako ozbiljno..ali drugi izraz ne postoji......u jatu smo stršljenova.....ajd izvuci se, a da te jedan makar ne ubode.....nema tu neke filozofije....možda bi trebalo da se ugledamo na Slovence...štrajkuju zbog korupcije, elite, plitičara koji ne gledaju interes naroda....svoj štrajk smatraju jakim i značajnim samim tim što nema politički karakter, već ekonomski....mi smo u zimskom snu, decenijama...a kako ide nećemo se još dugo buditi.....medvedi smo samo takvi...toliko nezaposlenih, pa dajte na ulice...imamo model...

I da nama će se vlada obratiti za pomoć kao SANU......ima mnogo umreženog lopovluka, lopovluk u formi matematičke konbinatorike.....manje lopova, više para u narodu...najcrnje je što to već liči na frazu, pa se ne doživljava tako ozbiljno..ali drugi izraz ne postoji......u jatu smo stršljenova.....ajd izvuci se, a da te jedan makar ne ubode.....nema tu neke filozofije....možda bi trebalo da se ugledamo na Slovence...štrajkuju zbog korupcije, elite, plitičara koji ne gledaju interes naroda....svoj štrajk smatraju jakim i značajnim samim tim što nema politički karakter, već ekonomski....mi smo u zimskom snu, decenijama...a kako ide nećemo se još dugo buditi.....medvedi smo samo takvi...toliko nezaposlenih, pa dajte na ulice...imamo model...

To je već nešto-slovenački protest...Ali hajde da se osmisle meki ostvarivi,a dovoljno pokretački ciljevi...Ekonomski-slažem se!

Protesti protiv stezanja kajša su instiktivno narodno razložni jer smanjenjem primanja,smanjuje se potrošnja,sukcesivno promet roba i usluga,proizvodnj,
buđeti ,a što vodi u silaznu putanju cele ekonomije...
Valja biti ljuti protivnik stezanja kajša i sunovrata ekonomije!

ne nije beograd karcinom no ds klan i njegovi sledbenici.....kad se srbi tog kukolja ratosiljaju tek onda imamo neke šanse za bolju budućnost.....dokle god ta goovna troše vazduh po srbiji srbiji bolje neće biti......istorija nas uči da petokolonaši najveće nevolje su srbima napravili.......

Promeniti narod...
Nema dobrog ili loseg naroda,primer su ti dve Nemacke,vec ko je glava kuce.
Menjati komletan sistem gde bi izabrani imao odgovornost za svoje ne-cinjenje.Ali da bi se to desilo,potreno je jedinstvo naroda koji zivi u ovoj zemlji.Nebitno koje su nacionalnosti,veroispovesti,obrazovanja,vazno je da je drzavljanin Srbije i da mu je stalo do normalnog zivota u njoj!

Добар ти потпис. Живот треба трошити.

Боље ти да трошиш живот него да он троши тебе.
Ma da...Ali hajdmo ovaj poso...
Mislim da Akademija nema kapacitete da odgovori Nikoliću...Hajdi jedva složio tri prostoproširene,
Bečković priča njegove priče o korpama kamenja (Memorandum:mrgreen:)...
Pre će šta vrednije poteći s druge strane-možda s ove?
Hajde da se ne trošimo uzalud-da to ima neku svrhu!

Odlicna tema. Svi stalno kritikujemo a kada se postavi ovakvo pitanje, onda muk.
Ja cu ipak napisati sta mislim da prvo treba menjati. Sredstva javnog informisanja su najmocnije oruzje u rukama politicara (po definiciji pokvareni lazovi, lopovi, demagozi-cast izuzecima).
Vecina gradjana misli da je ono sto cuje, vidi i procita stvarnost a ne ono sto zivi. Ono sto je jos tragicnije, veruje u prazna obecanja koja dolaze narocito sa RTS.
Dakle, ako zelimo bilo sta promeniti, preduslov svih preduslova je promena uredjivacke politike medija. Kako to ostvariti? Iskljucivo pritiskom kroz razne oblike a narocito protestom ispred sve dok se ne obajvi spisak zahteva sa rokovima.

Odlicna tema. Svi stalno kritikujemo a kada se postavi ovakvo pitanje, onda muk.
Ja cu ipak napisati sta mislim da prvo treba menjati. Sredstva javnog informisanja su najmocnije oruzje u rukama politicara (po definiciji pokvareni lazovi, lopovi, demagozi-cast izuzecima).
Vecina gradjana misli da je ono sto cuje, vidi i procita stvarnost a ne ono sto zivi. Ono sto je jos tragicnije, veruje u prazna obecanja koja dolaze narocito sa RTS.
Dakle, ako zelimo bilo sta promeniti, preduslov svih preduslova je promena uredjivacke politike medija. Kako to ostvariti? Iskljucivo pritiskom kroz razne oblike a narocito protestom ispred sve dok se ne obajvi spisak zahteva sa rokovima.
S tim u vezi -pozdrav TV Novi Sad za ideju i nivo "Jedan na jedan"!

Back