Šta fali tzv. papučarima

Pa tu nije stvar u pranju sudova nego sto on njoj ne sme nista da kaze jer se boji, sad zavisi cega, obicno da je ne izgubi.

Cak ne mislim da su papucari oni koji se boje zene da ih mentalno i fizicki ne maltretira... To je druga stvar, to ti je ono, "abusive relationship".

Sudovi su samo primer, mada ne vidim zasto bi se neko bojao da kaze sta zeli? Neki ljudi su jednostavno people pleaser-i , manjak samopouzdanja ili sta vec, ali ako nisi u vezi sa nekom osobom koja te zlostavlja i koja normalno prihvata "e ne mogu sada, ne odgovara mi", ne vidim problem.
To je u teoriji, u praksi mislim da se vise dize buka i drami i to prelazi u zlostavljanje (ima i normalnih ljudi koji komuniciraju kao dve zrele i normalne osobe), i ako neko ne postuje tvoje "ne mogu, ne zelim to" vec krene da dize buku, prasinu, vristi, vredja, sta mozes da uradis? Mozes da pokazes zube i uspostavis "dominaciju" (lupis sakom o astal) ali to onda i nije bas normalna veza, vec vise zivotinjski, jer taj neko te se "plasi" pa ima neko "strahopostovanje". Pokazao si da si dominantan u vezi, ti si vodja, alfa u coporu, imas zube (testise). Ne znam, nekako mi to deluje primitivno da moras da uspostavis dominaciju, da bi te neko postovao i to od svih ljudi osoba koja te navodno voli.

Mislim da se vecina ljudi tada zatvori jednostavno, cuti i trpi, sto da se ja raspravljam sa njom jer ako joj kazem "ne" ona ce "oci da mi izvadi", usrkracuje emocije, paznju, da se duri, cuti, itd, itd.
Normalan razgovor moze da resi mnogo toga, ali neki ljudi (i muskarci i zene) nisu sposobni za to. Verovatno ne postuju dovoljno drugu osobu, mozda su navikli da dobijaju sta zele, mozda su prirodne vodje pa nisu navikli (stoga i ne daju) drugima previse slobode, ali u vezi sloboda je sve, postovanje tudjih potreba, prostora, vremena i zelja. I ne, ne moze jedan da drzi moc, bude vodja a drugi da slepo prati (mada ima i onima kojima to odgovora) samo jer se boji, tj. jer je druga osoba dominantnija.

Ja mislim da su gori ljudi koji koriste neciju kulturu da se ispolje. A danas jednostavno imas kulturne ljude za koje greskom olako steknes utisak da su papucari, ako su odmereni, ljubazni, mirni, nenapadni u razgovoru i td. Pre su mi gadnije galamdzije i na prvu loptu ljudi.

- - - - - - - - - -

Znas ono: Ala sam ga izdominiro/la .

Mozes da pokazes zube i uspostavis "dominaciju" (lupis sakom o astal) ali to onda i nije bas normalna veza, vec vise zivotinjski, jer taj neko te se "plasi" pa ima neko "strahopostovanje". Pokazao si da si dominantan u vezi, ti si vodja, alfa u coporu, imas zube (testise). Ne znam, nekako mi to deluje primitivno da moras da uspostavis dominaciju, da bi te neko postovao i to od svih ljudi osoba koja te navodno voli

Postoji nacin da se to radi postupno i sistematski, ali je mislim teze ako se zivi zajedno.

Takvim osobama treba psihicka podrska, da se nauce da je ok reci "ne" i da necemo ako nam kazu ne da napravimo haos (a opet, sto bi ih ucili, pomogli im da napreduju, kada mozemo da ih iskoristimo, a sigurno ima ljudi koji koriste tudje slabosti i nesigurnosti), mozda i pomoc strucne osobe, a ne da ih neko koristi ili gleda kao inferiorne, jer to samo pospesuje problem.
Sve je to ljudski i treba pomoci nekome da podigne samopouzdanje, ali u nekom drugom kontekstu. Partnerka nije terapeut i da bi se za nekog muskarca zainteresovala kao zena, on mora da ima odredjene karakteristike.

Niko ne kaze da je lose biti slabic (to nikoga ne ugrozava), ali ne inspirise...

Sudovi su samo primer, mada ne vidim zasto bi se neko bojao da kaze sta zeli? Neki ljudi su jednostavno people pleaser-i , manjak samopouzdanja ili sta vec, ali ako nisi u vezi sa nekom osobom koja te zlostavlja i koja normalno prihvata "e ne mogu sada, ne odgovara mi", ne vidim problem.
To je u teoriji, u praksi mislim da se vise dize buka i drami i to prelazi u zlostavljanje (ima i normalnih ljudi koji komuniciraju kao dve zrele i normalne osobe), i ako neko ne postuje tvoje "ne mogu, ne zelim to" vec krene da dize buku, prasinu, vristi, vredja, sta mozes da uradis? Mozes da pokazes zube i uspostavis "dominaciju" (lupis sakom o astal) ali to onda i nije bas normalna veza, vec vise zivotinjski, jer taj neko te se "plasi" pa ima neko "strahopostovanje". Pokazao si da si dominantan u vezi, ti si vodja, alfa u coporu, imas zube (testise). Ne znam, nekako mi to deluje primitivno da moras da uspostavis dominaciju, da bi te neko postovao i to od svih ljudi osoba koja te navodno voli.

Mislim da se vecina ljudi tada zatvori jednostavno, cuti i trpi, sto da se ja raspravljam sa njom jer ako joj kazem "ne" ona ce "oci da mi izvadi", usrkracuje emocije, paznju, da se duri, cuti, itd, itd.
Normalan razgovor moze da resi mnogo toga, ali neki ljudi (i muskarci i zene) nisu sposobni za to. Verovatno ne postuju dovoljno drugu osobu, mozda su navikli da dobijaju sta zele, mozda su prirodne vodje pa nisu navikli (stoga i ne daju) drugima previse slobode, ali u vezi sloboda je sve, postovanje tudjih potreba, prostora, vremena i zelja. I ne, ne moze jedan da drzi moc, bude vodja a drugi da slepo prati (mada ima i onima kojima to odgovora) samo jer se boji, tj. jer je druga osoba dominantnija.
Mozes jednostavno da odes. I upravo se u tome vidi samopouzdanje i samopostovanje, odbijanje da se zivi ispod svojih standarda.

Sve ovo drugo sto si nabrojao su samo primitivne manifestacije istog straha koji papucar podnosi cuteci i slusajuci.
I nasilnik i papucar su kukavice.

Sve je to ljudski i treba pomoci nekome da podigne samopouzdanje, ali u nekom drugom kontekstu. Partnerka nije terapeut i da bi se za nekog muskarca zainteresovala kao zena, on mora da ima odredjene karakteristike.

Niko ne kaze da je lose biti slabic (to nikoga ne ugrozava), ali ne inspirise...

Za ovo se slazem potpuno, jer niko ne moze da resava tudje psihicke probleme, koliko god je to ljudski, pomoci nekom, biti tu za nekog, moze se porazgovarati, pruziti podrska, ali partner nikako nije strucna osoba za to.

Mozes jednostavno da odes. I upravo se u tome vidi samopouzdanje i samopostovanje, odbijanje da se zivi ispod svojih standarda.

Sve ovo drugo sto si nabrojao su samo primitivne manifestacije istog straha koji papucar podnosi cuteci i slusajuci.
I nasilnik i papucar su kukavice.

Kada malo bolje pogledam izgleda da jesu, jer neko u nemoci se sklupca u polozaj fetusa, drugi lupa o sto (eventualno zenu), tako da su to dve strane iste medalje.
Zato je verovatno i najbolje otici, nego kidati zivce ili trpeti.

Opet, ni otici nije lako, posebno kada dodju neke godine i kada se samopouzdanje poljulja, nema snage za nove pocetke, veze, vuku se losa iskustva iz proslosti, a u isto vreme se uzasava samoce.
Samoca je verovatno i bolja nego tiranija i maltretiranje, vikanje, drama ili potpuni gubitak sebe, svog Ja i transformacije u otirac.

Poslednja izmena:
Za ovo se slazem potpuno, jer niko ne moze da resava tudje psihicke probleme, koliko god je to ljudski, pomoci nekom, biti tu za nekog, moze se porazgovarati, pruziti podrska, ali partner nikako nije strucna osoba za to.

Opet, ni otici nije lako, posebno kada dodju neke godine i kada se samopouzdanje poljulja, nema snage za nove pocetke, veze, vuku se losa iskustva iz proslosti, a u isto vreme se uzasava samoce.
Samoca je verovatno i bolja nego tiranija i maltretiranje, vikanje, drama ili potpuni gubitak sebe, svog Ja i transformacije u otirac.
Nije rec o strucnosti. Moze da bude i strucna, ali partnerstvo trazi nesto drugo.

Inace je totalni apsurd da neki muskarac ocekuje da ce biti prihvaceniji ukoliko se vise ponizi. Zena ne moze da se zaljubi u muskarca koga prezire, a takvog prezire!!!

I da se ne lazemo, i muskarac vise voli da ima pored sebe normalnu zenu koja postuje sebe, a ne neku ocajnicu koja je na sve sprema samo da budu zajedno. (Iako je vise u muskoj prirodi da mu odgovara slabija partnerka.)

Poslednja izmena:

jasno. zene vole da se prilepe uz jacheg.

eto nas muske (emotivno) inspirisu tanane, nezne, fizicki slabe zene. bude nam neki zastitnicki, plemenit osecaj.
takvi smo. ljudi.
a neki se previse razneze pa rade sve za tu zenu, udovoljavaju joj na svaki nachin. pa jos ako ima dve cerke, eto mu papucharu rana smrt. uglavnom srchka
umesto da seljanku inspirise - 'psuje i bije' sto bi figurativno reko beogradski ebach.

eto nas muske (emotivno) inspirisu tanane, nezne, fizicki slabe zene. bude nam neki zastitnicki, plemenit osecaj.
takvi smo. ljudi.
a neki se previse razneze pa rade sve za tu zenu, udovoljavaju joj na svaki nachin. pa jos ako ima dve cerke, eto mu papucharu rana smrt. uglavnom srchka
umesto da seljanku inspirise - 'psuje i bije' sto bi figurativno reko beogradski ebach.
Ovo moze da napise samo neko ko ne primecuje razliku izmedju zastitnika i papucara. Nije papucar ponizan zato sto je plemeniti zastitnik, vec zato sto je kukavica. To je jasno svima osim njima (papucarima) kojima je lakse da veruju da su neshvaceni vitezovi nego slabici.

Pravi muskarac nije ljut na zene sto nisu odusevljene papucarima, jer on zna kakav treba da bude, a papucarima ostaje da se tese da su zrtve zlih i razmazenih zena kojima treba neki siledzija da ih nauci pameti.

Da bi zena bila zena sa njom se treba ophoditi surovo muski dakle cvrsto i bez udovoljavanja.Zena je stvorena da sluzi muskarcu koji je njen apsolutni gospodar .Dakle u njegovm rukama je njena sudbina i to joj mora odmah biti jasno da je ona tu da slusa i izvrsava bespogovorno sva njegova naredjenja.

takvi smo. ljudi.
Udovoljavanje voljenoj zeni nije nikakv problem, pozeljno je, naravno, ali samo pod uslovom da je uzajamno.
Nije papucar onaj koji cini sve za zenu, ako cini sve i ona za njega, papucar je onaj koji cini sve, a pristaje na to da ne dobije nista.

Zena je istinski srecna samo kada pati i ispasta .Dakle muskarci ako zelite srecnu i zadovoljnu zenu koja nece da vam laprda da je nesrecna unistite joj zivot sa stalnom patnjom i videcete da ce biti zadovoljna i srecna.

ovakve gluposti mozes da laprdas samo na ovom pdf-u :lol:

Srecom, na pdf Zene su te odmah stopirali, i pokazali gde ti je mesto :aha:

Šta im fali? Dvije stvari prije svega. A to su sampouzdanje i samopoštovanje. Kada sam jednom pitao drugaricu šta je za nju papučar i šta bi rekla da joj muž ni kod roditelja ( braće,sestara ) ne ode dok nju ne pita za dozvolu odgovorila mi je da za nju papučari ne postoje ali da bi muža koji bi tražio odobrenje za takve stvari izbacila kroz prozor. Mislim da papučare mogu da vole i traže samo iskompleksirane i/ili žene sa manjkom samopuzdanja.

Ali on je na tragu vrlo realne činjenice..da je nemali broj poprilično nezahvalnih, večito nezadovoljnih wannabe keri bredšo "al sam se zayebala,udala za ovog morona i rodila mu troje dece" žena, koje zapravo i ne znaju šta je neka istinska životna patnja i nedaća već opterećuju i sebe i sve svoje bližnje sa gomilom trivijalnih, sporednih, sebičnih itd.nazoviproblema, igrajući čitavog života ulogu kraljice mature.
Mislim da Šugi želi edukovati one muškarce, najčešće beskičmenjake slabog karaketra i integriteta, koji su imali tu nesreću da ožene baš takve primerke.
Mada mislim da njima jednostavno nema pomoći:lol:

Jedni su oni koji slepo udovoljavaju a ne dobijaju nista zauzvrat, a drugi su oni koji su sa nekom zenom koja hoce da vuce sve konce i ne prihvata "Ne" kao odgovor, i onda ona dominira tu, a on vuce. Mislim da je vise takvih veza nego, "moja draga, dusica, daj da joj kupim ono sto najvise voli".

Obicno bi tu muskarci rekli, "stegni huda, pokazi da si musko bre" mada cim se to pretvori u dokazivanje dominacije i sl. to i nije zdrava veza. Mislim da sa normalnim ljudima moze da se komunicira i da postuju granice i reci "necu, ne mogu, ne zelim" a ti ako moras da se bijes u grudi da bi te neko postovao i vrednovao kao osobu, pa pitanje je onda ko je tu normalan, ti sto se lupas u grudi ili te zena koja te odmah u startu ne postuje i ne ceni kao osobu.

Ali sta ces zsa zenom koja te ne postuje?
Stalno postavljas pricu o losim zenama.
Ima i takvih, naravno, ali ti postavljas situaciju kao da se nema izbora.
Izbor papucara je da ostane i dalje sa njom, a iabor dostojanstvenog muskarca je da ode.
ISKLJUCIVO od tebe zavisi sta tolerises, a sta ne kakva god da je ona.

I nema nikakve razlike izmedju ova dva sucaja koja si naveo - jedan kupuje, a drugi trpi, a kriterijum je samo jedan - odnos je reciprocan ili nije.

Ali sta ces zsa zenom koja te ne postuje?
Stalno postavljas pricu o losim zenama.
Ima i takvih, naravno, ali ti postavljas situaciju kao da se nema izbora.
Izbor papucara je da ostane i dalje sa njom, a iabor dostojanstvenog muskarca je da ode.
ISKLJUCIVO od tebe zavisi sta tolerises, a sta ne kakva god da je ona.

I nema nikakve razlike izmedju ova dva sucaja koja si naveo - jedan kupuje, a drugi trpi, a kriterijum je samo jedan - odnos je reciprocan ili nije.

Izbora ima uvek, samo se ljudi boje da nacine taj izbor, jer ko ce sa 45 da pocinje novi zivot, trazi nekog, jednostavno nije to lako kao sa 20.
E sad, da je to bolje nego da ti neko kljuca mozak, jeste, bar imas mir neki dusevni.

Ja sam bar definicuju papucara video kao muskarca koji udovoljava zeni iskljucivo da bi je zadrzao, ono "ja ne vredim nista, necu nista da joj kazem, mozda joj se ne dopadne to, ovako ako cutim ona je me voli, meni je ok". Podrazumeva se da imaju normalan odnos, a da se on previse trudi, cima, samo da bude najbolji muzic, decko, sta vec i da ga ona voli zbog toga.

Mislim da je situacija malo drugacija (tehnicki se isto ostaje i trpi) ako se neko upetlja u mrzu manipulatorke ili manipulatora koja ga emotivno i psihicki zlostavlja. To je slozen problem, i svaka racionalna osoba bi rekla "pa sta ces sa nekim ko te zlostavlja" ali obicno takvi ljudi isperu mozak, uniste samopouzdanje, sve i onda taj neko ne moze da se iscupa iz toga, i onda cuti i trpi, jer dobro je dok se cuti i radi kako ti ona kaze.

Slicno kao sto neka zena trpi nekog galamdziju i verbalnog nasilnika, koji joj ispere mozak recima "ko ce bre tebe, imas 50 godina skoro, ti si bre raspustenica, da nema mene niko te ne bi ni pogledao, jos bi zivela sa roditeljima u nekoj selendri" i onda ona pocne da veruje u to i cuti i trpi, jer je taj neko ispere mozak da ne vredi i da ne zasluzuje bolje.
Da li je takav muskarac nasilnik, manipulator, losa osoba? Svakako, a da li je ona luda sto trpi, ne jer takvi ljudi su odlicni manipulatori i znaju kako da isperu drugima mozak, posebno ako ovi drugi nemaju samopouzdanja i ne znaju da prepoznaju to niti da se odbrane. Lako je kriviti zrtvu nasilja sto trpi, bilo da je muskarac ili zena, ali nasilnika koji prvi se tako ponasa i ima problem u glavi, ne.

Zato je i najbolje cim se oseti da nas neko ne ceni i ne postuje, ugrozava, gazi, kvari kvalitet zivota na bilo koji nacin odseci tu osobu iz naseg zivota, kao bolesnu ruku ili nogu, dok se bolest ne rasiri.

Back