Lollol
Poznat
- Poruka
- 9.450
Pa tu nije stvar u pranju sudova nego sto on njoj ne sme nista da kaze jer se boji, sad zavisi cega, obicno da je ne izgubi.
Cak ne mislim da su papucari oni koji se boje zene da ih mentalno i fizicki ne maltretira... To je druga stvar, to ti je ono, "abusive relationship".
Sudovi su samo primer, mada ne vidim zasto bi se neko bojao da kaze sta zeli? Neki ljudi su jednostavno people pleaser-i , manjak samopouzdanja ili sta vec, ali ako nisi u vezi sa nekom osobom koja te zlostavlja i koja normalno prihvata "e ne mogu sada, ne odgovara mi", ne vidim problem.
To je u teoriji, u praksi mislim da se vise dize buka i drami i to prelazi u zlostavljanje (ima i normalnih ljudi koji komuniciraju kao dve zrele i normalne osobe), i ako neko ne postuje tvoje "ne mogu, ne zelim to" vec krene da dize buku, prasinu, vristi, vredja, sta mozes da uradis? Mozes da pokazes zube i uspostavis "dominaciju" (lupis sakom o astal) ali to onda i nije bas normalna veza, vec vise zivotinjski, jer taj neko te se "plasi" pa ima neko "strahopostovanje". Pokazao si da si dominantan u vezi, ti si vodja, alfa u coporu, imas zube (testise). Ne znam, nekako mi to deluje primitivno da moras da uspostavis dominaciju, da bi te neko postovao i to od svih ljudi osoba koja te navodno voli.
Mislim da se vecina ljudi tada zatvori jednostavno, cuti i trpi, sto da se ja raspravljam sa njom jer ako joj kazem "ne" ona ce "oci da mi izvadi", usrkracuje emocije, paznju, da se duri, cuti, itd, itd.
Normalan razgovor moze da resi mnogo toga, ali neki ljudi (i muskarci i zene) nisu sposobni za to. Verovatno ne postuju dovoljno drugu osobu, mozda su navikli da dobijaju sta zele, mozda su prirodne vodje pa nisu navikli (stoga i ne daju) drugima previse slobode, ali u vezi sloboda je sve, postovanje tudjih potreba, prostora, vremena i zelja. I ne, ne moze jedan da drzi moc, bude vodja a drugi da slepo prati (mada ima i onima kojima to odgovora) samo jer se boji, tj. jer je druga osoba dominantnija.