Sta danas slavite?

Ceo svet danas slavi Dan ljubavi i prijateljstva. :heart:

Samo neki tamo na brdovitom Balkanu slave Svetog Trifuna..:sad2:

Sta slavite vi? :D
На данашњи дан, 14. фебруар по Грегоријанском календару, заправо, имаш следеће:

1. Свети Трифун, којега и као славу славе Срби, а остали православци обележавају као свеца.

2. Свети Валентин, којега као свеца славе римокатолици, и остали који уважавају Грегоријански календар...

3. "Дан заљубљених", што је пука измишљотина капитализма и потрошачког друштва, новијега доба, пука комерцијализација и претварање у кич поменутог празника св. Валентина.

Ја лично обележавам, наравно, св. Трифуна, поготову што имам и виноград.

П. С.

Дакле, не слави "Дан љубави цео свет", већ само новокомпоновани, недовољно у традицији утемељени, и слабији, пропаганди капитализма подложни.

Остали уважавају на прави начин два поменута свеца.

На данашњи дан, 14. фебруар по Грегоријанском календару, заправо, имаш следеће:

1. Свети Трифун, којега и као славу славе Срби, а остали православци обележавају као свеца.

2. Свети Валентин, којега као свеца славе римокатолици, и остали који уважавају Грегоријански календар...

3. "Дан заљубљених", што је пука измишљотина капитализма и потрошачког друштва, новијега доба, пука комерцијализација и претварање у кич поменутог празника св. Валентина.

Ја лично обележавам, наравно, св. Трифуна, поготову што имам и виноград.

П. С.

Дакле, не слави "Дан љубави цео свет", већ само новокомпоновани, недовољно у традицији утемељени, и слабији, пропаганди капитализма подложни.

Остали уважавају на прави начин два поменута свеца.

CEO SVET SLAVI!

Od Ekvadora do oba pola.

Milunka, nemoj opet da se svadjamo....

Back