Sta da radim, macka polomila prednji zub.

lady ds

Obećava
Poruka
71
Vec duze vreme macki se pojavio otok na usni. Prvo sam joj mazala hidrociklin, pa sam onda zvala veterinara, i rekli su mi da mazem flogocid. Macka mi nikako nije dozvolila da je pogledam i vidim o cemu se radi.
Vec nekih 10 dana joj mazem flogocid i vidim da otok pocinje da se smanjuje i macka mi je dozvolila da je dodirnem i vidim o cemu se radi.
Tek sad sam ugledala da njoj fali zub onaj veliki prednji. Bas sam se uplasila. Nisam mogla ni da pretpostavim da je to u pitanju.
Da li je to opasno. Macku cu voditi kod veterinara tek u ponedeljak jer moj veterinar sutra ne radi a nemam auto da odem do drugog veterinara jer zivim na periferiji i udaljena sam od grada 15 km.

Da li neko moze da mi kaze koliko ovo moze da bude opasno.
Inace je macka jako vesela i jede i prede, nisam mogla da pretpostavim da je slomila zub. Nije pokazivala dok se nije pojavio taj otok. Sve ovo traje vec nekih mesec dana. :(

Nije opasno čim se otok smanjuje, ali verujem da će vet hteti da joj prepiše neki antibiotik, i da izvadi koren ako je ostao, da se spreči širenje infekcije.
Preporučujem da se mačka odnese što pre kod veta....ili da se pozove vet da dođe....(meni je vet dolazio da vakciniše ljubimce kad sam živela i 25km daleko od grada, e sad, problem je što to košta, nemaju svi takve mogućnosti...).

Bez nerviranja, mog macka su udarila kola i ostao je bez skoro svih prednjih zuba, veterinar je samo pregledao, rekao, ispali su, vilica nije polomljena, i to je to, macak je sad ziv i zdrav, samo mu dajemo mekanu hranu. Maca ti jede, ima apetit, nemoj paniciti, verovatno ce kao i u slucaju mog macka videti dal nema delova zuba i da li je vilica OK .

Da ali taj otok se pojavio bas u tom delu gde se nalazi taj prednji zub i traje vec mesec dana a jako sporo prolazi i jos uvek ima taj otok i bas ima neprijatan zadah iz usta,ali mi ne da da mu otvorim usta i pogledam jer ga boli kada ga bas tu pipnem i ne da mi da vidim ...pa mislim da ipak nije ni tako naivno. Drago mi je zbog tvog macka sto je dobro. Srce maleno.

Da ali taj otok se pojavio bas u tom delu gde se nalazi taj prednji zub i traje vec mesec dana a jako sporo prolazi i jos uvek ima taj otok i bas ima neprijatan zadah iz usta,ali mi ne da da mu otvorim usta i pogledam jer ga boli kada ga bas tu pipnem i ne da mi da vidim ...pa mislim da ipak nije ni tako naivno. Drago mi je zbog tvog macka sto je dobro. Srce maleno.

A pa verovatno joj je ostao deo korena, pa se to upalilo...
To će se rešiti antibioticima i vet. intervencijom, ne brini :cmok: .
Samo odnesi macu vetu.

Nije opasno čim se otok smanjuje, ali verujem da će vet hteti da joj prepiše neki antibiotik, i da izvadi koren ako je ostao, da se spreči širenje infekcije.
Preporučujem da se mačka odnese što pre kod veta....ili da se pozove vet da dođe....(meni je vet dolazio da vakciniše ljubimce kad sam živela i 25km daleko od grada, e sad, problem je što to košta, nemaju svi takve mogućnosti...).
Pa otok traje vec nekih mesec dana a mozda i vise, i cudno mi je da maca i jede i prede i bas je vesela.
Boli je samo kad ja hocu da pogledam o cemu se radi i mjauce i ne da mi da vidim.
Mislila sam samo da je otok ali je ocito da je taj otok od tog zuba gde on nedostaje. Davala sam mu ja antibiotik nekih 5 dana kao sto mi je veterinar rekao Synolox ali nisam znala da nema zub.

Kao sto kazes to sve kosta a nisam bas u nekoh najboljoj fin. situaciji ali ipak cu morati da pozovem vet. u ponedeljak jer se jako nerviram kao i svi ostali koji vole zivotinje. Nazalost vet nisu bas profesionalci...nekako im je to samo biznis i ne daju neke besplatne savete. Svaka cast izuzecima, malo je onih dobrih.

Da, da, srećno...

Čim stalno postoji infekcija, najverovatinje jeste to - da postoji parčence korena...
Nego, mačke predu i kad ih nešto boli, jesi li znala? :) Tako se umiruju...
Inače, sposobne su jako da istrpe bol... kad maca neće da jede, onda je to baš loše.. znači u stanju su dosta bola da istolerišu (što nama ljubiteljima često otežava jasan uvid u njihovo stanje).
Potrebno je dobro da naučimo da oslušnemo naše drage čupave ljubimce....

Javi kako ste prošli..

Da, da, srećno...

Čim stalno postoji infekcija, najverovatinje jeste to - da postoji parčence korena...
Nego, mačke predu i kad ih nešto boli, jesi li znala? :) Tako se umiruju...
Inače, sposobne su jako da istrpe bol... kad maca neće da jede, onda je to baš loše.. znači u stanju su dosta bola da istolerišu (što nama ljubiteljima često otežava jasan uvid u njihovo stanje).
Potrebno je dobro da naučimo da oslušnemo naše drage čupave ljubimce....

Javi kako ste prošli..

Hocu, naravno. Da, znam da macke predu i kad ih nesto boli zato se i plasim jer ako macka prede nije dokaz da je dobro. Imala sam davno pre nekih 10 godina jednu macu koja mi je umrla za jedan dan. Ne znam sta joj se to desilo, za par sati je umrla a bila je dobro. Ona je isto tako predela tiho i pred smrt. To nikako ne mogu da zaboravim. I od tada znam da to nije dokaz da je macka dobro kao sto mnogi misle.

Samo da vam javim u vezi mace, maca nije polomila zub nego kako mi je veterinar rekao zub je izrastao nepravilno. Tj. onaj zub ocnjak (onaj ostar prednji zub) je tako izrastao da je stalno stvarao ranu i bas je maca imala problem jer je zub stalno sekao i stvarao se otok i rana. Veterinar je na kraju morao da skrati zub jer kaze da je zub zdrav i da je jako komplikovano da se zub izvadi ....Sve u svemu mnogo mi je lakse jer je resen problem. Nadam se da ce maca biti dobro i da nece imati problem.
PS nisam imala pojma da zubi macama mogu da rastu nepravilno pogotovo oni ostri prednji zubi.
Hvala svima na odgovorima.

Back