Sta da radim/Kome da se zalim za nepravedno ocenjen kontrolni?!

Hmmm. Ako ga je videla dok je prepisivao i gvirkao morala je odmah da mu oduzme kontrolni. A ne da prosipa neke gluposti, kao, ne moze sija nego mora vrat.
:dontunderstand:

N0b0dy, predlazem ti da budes tvrdoglav, al da ne napadas licnost profesorke, nego da joj otvoreno kazes da ne moze tek tako da ti smanjuje ocenu bez razloga.

Opusteno ;) Mogu toliko da se kontrolisem da se ne derem na nju i da je ne vredjam. Samo sam hteo da pitam sta da radim ako ne bude htela da me saslusa (a ne bi me iznenadilo da me ladno ispali... Takva je ona).

Bas tako. :) Toliko sam naucio u skoli da znam da je svejedno da li cu ostaviti u centimetrima ili prebaciti u decimetre, ali profesorica maltene nije ni htela da me saslusa... Ne verujem da je zena toliko neprofesionalna da ne zna to, vise joj zameram na tome sto je toliko nemarna da ne pregleda kontrolne temeljno (na casu je pregledala za manje od 20 minuta, u cugu, samo gledala u resenja i stiklirala), i sto me nije saslusala do kraja.

Kao sto kazem, ja sam veoma tvrdoglav, i ako bude potrebno da se zalim inspekciji, ima da se zalim! Naravno prvo cu popricati sa njom, i sa direktorom ako treba, ali necu odustati, jer mi ipak ocena na kraju ceoma zavisi od ove ocene, s obzirom da nam daju po 3 ocene u svakom polugodistu. Ako mi ostane dvojka nema teorijske sanse da imam 5 na kraju, cak i ako dobijem dve petice, aritmeticka sredina bi bila 4.00....

U svakom slucaju, hvala vam svima na podrsci! =)

заправо, најправилније би било да ставиш у кубним метрима. До год се држиш СИ система мера ти не можеш имати грешку. Друга ствар, да си користио кубне инче или нешто слично.

Никад већу глупост нисам чуо. и да, професорица је непрофесионални имбецил. Џаба јој дипломе.

E da nisam te pitala u koju skolu ides...:heart:
U loznicku gimnaziju "Vuk Karadzic". ;)

заправо, најправилније би било да ставиш у кубним метрима. До год се држиш СИ система мера ти не можеш имати грешку. Друга ствар, да си користио кубне инче или нешто слично.

Никад већу глупост нисам чуо. и да, професорица је непрофесионални имбецил. Џаба јој дипломе.

:super:

ona me otera sa nekom pricom kako mora da bude u dm^3 'jer tako mi obelezavamo'!
Takvi su hemičari... nas su tako maltretirali na fakultetu na prvoj godini, ne sećam se da li je baš bilo za dm3 ali znam da smo morali sve u zadacima da zaokružujemo na DVE decimale (npr. 0,36 a ne 0,364) inače ti kažu da ti ne valja i oduzmu ti poene

Takvi su hemičari... nas su tako maltretirali na fakultetu na prvoj godini, ne sećam se da li je baš bilo za dm3 ali znam da smo morali sve u zadacima da zaokružujemo na DVE decimale (npr. 0,36 a ne 0,364) inače ti kažu da ti ne valja i oduzmu ti poene

па то је сасвим у реду, јер тако се ради. Зато ја и имам Касио дигитрон који је могу да подесим да ми аутоматски заокружује све на две децимале. И да не мислим пуно о томе. Али није у реду неком ѕакерати на основу погрешно употребљене јединице, осим ако експлицитно није захтевано да се нешто изрази у тим јединицама.

Imao sam i ja slican slucaj lose pregledanog kontrolnog pre neki dan,samo je srpski(gramatika) u pitanju.
Na stranu to sto kod ove budjose od moje profesorke 5 mozes da da dobijes samo ako imas maksimum ili ako si pogresio jedno slovo,a ne priznaje bilo kakvo zvrljanje i prepravljanje belilom,brisacem itd.
Ona je meni 'ladno oduzela 4 ispravna poena,i to zato sto u jednom zadatku na padezne oblike nisam stavio akcenat,a u tom zadatku se zapravo akcenat NIJE NI TRAZIO,i plus mi je precrtala jedan ispravan odgovor i jedan pedantno prepravljen,ali tacan.
I tako ti ja od ciste petice spadnem na cetiri,nekakvom njenom zakrzljalom logikom....Mada mi upisa pet zbog takmicenja.Inace,digao bih bunu protiv dahija ;)

Moraš prvo da budeš siguran da si ti u pravu, da se ne bi zajebao.
Pitaj nekog drugog profesora (npr. nastavnika iz osnovne) da ti proveri.
Onda se požali Učeničkom parlamentu (bar kod nas on dosta efikasno i brzo rešava takve slučajeve), ako ne upali Diretkoru, a tek onda inspekciji.
S druge strane, postoji drugo, mnogo jednostavnije rešenje: neka ti upiše dobijenu ocenu, a onda se javi i popravi je, kad već misliš da znaš za 5.
Neko je napisao da bi bilo dobro da skeniraš i postaviš svoj test, što ne bi bilo loše ;)
Da vidimo mi to lepo, a ne da mlatimo praznu slamu.

Poslednja izmena:
Pozdrav ostecenom sugradjaninu!!!Profesorica iz komsijske skole ovde.Ne dizi dzevu,nego lepo odes direktoru,on mora komisiju od profesora is susednih skola da ti sastavi,ta ekipa pregleda kontrolni i gotova prica.Ne brini ,vec su postojali takvi problemi,pa je reseno u korist ucenika,naravno ,ako je ucenik u pravu.

Inace,po novim pravilima,ucenik ima pravo da se zali na svaku ocenu dobijenu u toku skolske godine,samo sto vecina ucenika ne zna za to pravo.Bez straha od odmazde.Meni se ne svidja sto pojedini ucesnici u forumu etiketiraju pojedine kategorije ljudi,svi mi koji radimo i gresimo,nenasilna komunikacija je pravi metod za resavanje sukoba.Ako ne mozes lepo da joj objasnis u cemu je problem,kulturno kazes da moras ici dalje u borbi za svoja prava i kraj price.

BTW U loznickoj apoteci kao trudnica trazila sam FOLIRON od 400 mikrograma.Meni apotekarka sa diplomom nudi tablete od 5 miligrama,ja joj kazem da mi ne treba tako velika kolicina,a ona meni odbrusi ZAR NE ZNATE DA JE 400 MIKROGRAMA JEDNAKO 4 MILIGRAMA???Nisam htela da je dovodim u neprijatnu situaciju ispred drugih musterija,ali se pitam da li isto tako preporucuje neke druge lekove gde bi doza od jedno 12 puta vise mogla biti malo nezgodnija?Dakle,ako je neko dobar hemicar,ne znaci da je nuzno i dobar matematicar ...Objasni ti profesorici jedinice mere,mozda zena zaboravila.

Back