Šta čitate?

DISDISDISDIS
DISDISDISDIS
DISDISDISDIS
DISDISDISDIS
DIS DIS⚡OBEY

PESME-Vladislav-Petkovic-Dis_slika_XL_6307021.jpg

Da li je iko citao od Nicea Volja za moc?
Ovo kao da citas Alistera Kroulija, nidje veze. Prvo covek prica neke ne povezane stvari,pa onda malo ima smisla, pa opet nema smisla. Ide sa teme na temu, nemas osecaj da je delo celina i da ima svoj tok vec sve je istumbano. Kao da je pisao knjigu na nekim drogama.

Da li je iko citao od Nicea Volja za moc?
Ovo kao da citas Alistera Kroulija, nidje veze. Prvo covek prica neke ne povezane stvari,pa onda malo ima smisla, pa opet nema smisla. Ide sa teme na temu, nemas osecaj da je delo celina i da ima svoj tok vec sve je istumbano. Kao da je pisao knjigu na nekim drogama.

U al si se zaleteo :lol:

- - - - - - - - - -

piše se nepovezane :mrgreen:

Hajdegerovo "Mišljenje i pevanje."
Ako nešto mrzim kod filozofa, to je kada naslove poglavlje svoje knjige "Stvar". Mislim, iz toga ne može ništa dobro da proistekne :mrgreen:

Pored toga, Molijera za faks,
potom
Mekej: Klinička psihologija: teorija i terapija
I Jaspersovu Opštu psihopatologiju

Za one koji imaju neki noviji mobilni telefon, neka isprobaju Scribd. Na toj stranici ima baš svakakvih knjiga, tekstova, naučnih radova, ja sam se prijatno iznenadio kad sam video.
Inače, samo preko mobilnog možete besplatno imati pristup skoro svim sadržajima, dok je preko računara nemoguće bez članarine, odnosno, 90% stranica knjige je cenzurisano.

Kako je to moguće preko fona, zapravo?
A i veoma lako se može preći ta barijera, nije u pitanju članarina samo, postoji mogućnost da ti aploaduješ neki dokument/knjigu ili nešto slično i onda možeš da skineš to što želiš. Jedna knjiga za jedan aploadovan dokument, that's the policy.

Ja sam skinuo aplikaciju na mobilni, tako da ne zahtevaju nikakvu uslugu za uslugu, darežljivi su, bez naknade. Što se tiče tog pravila, čini mi se da si u pravu, s tim što ja nisam nikada ni pokušavao da aploudujem bilo šta. Uostalom, potrebnija mi je aplikacija na mobilnom. Od kad je koristim, uopšte ne osećam dosadu u autobusu ili na stanici.

Tinejdzeri,jedno pitanje! Necu da otvaram temu a valjda nece biti spam ovde.

Jel podvlacite knjige,prepisujete neka zanimljiva licna zapazanja?

Ja podvlacim sta mi se posebno istakne,zapisem stranu u sadrzaju pa posle nekog vremena uzmem procitam ponovo i uporedim svoje misljenje od tada kada sam citao i sada.
Takodje,nesto sto mi se jako dopadne prepisujem u jedan rokovnik.

Pre pet-šest godina i ranije, sve sam zapisivao u svesku, od nekih opažanja do zanimljivih rečenica, pa i čitavih pasusa... onda sam skapirao da je nepraktično jer sam mnogo pisao a rukopis mi je toliko očajan da ga ja sam jedva čitam. Onda sam iskopao pisaću mašinu, pa sam na njoj kucao, no redovna odlaženja po trake su me smorila jer nema u mom kraju, moram da putujem pola sata otprilike, a nisam baš imao kinte da kupujem na veliko, u to vreme sam prilično svakodnevno cirkao, recimo.
Onda sam uzeo sestrin laptop koji onda i nije nešto često koristila, i otad kucam sve na laptopu, a to mi je dobro došlo kako sam počeo sa drugom godinom fakulteta kada je gradivo i sekundarna literatura postalo obimnije; npr za jedan predmet samo imao sam otkucano 100 stranica u wordu, sve beleške koje sam izvlačio iz knjiga. :lol:
Pored toga, sad imam finu kolekciju raznih beležaka iz raznih knjiga, počeo sam da kategorišem po žanrovima i oblastima foldere, pa je organizovanije no što je bilo u svesci ili sa grdnim otkucanim listovima.

Tinejdzeri,jedno pitanje! Necu da otvaram temu a valjda nece biti spam ovde.

Jel podvlacite knjige,prepisujete neka zanimljiva licna zapazanja?

Ja podvlacim sta mi se posebno istakne,zapisem stranu u sadrzaju pa posle nekog vremena uzmem procitam ponovo i uporedim svoje misljenje od tada kada sam citao i sada.
Takodje,nesto sto mi se jako dopadne prepisujem u jedan rokovnik.
Углавном запамтим на којој се страници налази и лако пронађем. :think:

Нешто сам и дрпао па правио дефиниције на Вукајлији. Нису их баш прихватили.

Али ево сад док сам читао Јунга, имао сам све време поред себе блок на којем сам цртао и уписивао делове личности. Али и то само да бих меморисао слику у глави. Не знам ни где ми се налази сад тај блок.

Znači pre par sati upadnem ja, kao umobolnik na lekovima za umobolnike, u raspravu sa jednim zakletim Martinovcem oko toga da li je Pesma leda i vatre zaista natprosečno književno delo takozvane žanrovske književnosti (jelte), ili je prosečna meksikanska serija sa hepi endom (jer kako god se završi biće hepi end), smeštena u izmišljeni svet sa tematikom srednjeg veka, začinjena magičnim elementima, koja s vremena na vremena dostiže nivo "iznad očekivanja", ali je uglavnom na nivou "prihvatljivo".

Dakle moje mišljenje je da je serija kao serija odlična, ali knjige kao knjige su prosečne, i furaju se na "očekujte neočekivano" i beskonačno širenje i komplikovanje priče, plus različite POV da bi se dobilo na dubini likova i tako dalje.

On tvrdi da je to izuzetan predstavnik svog žanra i da ja to kao "običan" - dakle koji nije posvećen žanru - čitalac ne mogu da shvatim, kao i to da pošto čitam prevode ne mogu da imam uvid u istinsku veličinu Martinovog stvaralaštva. Uz to, po njegovom mišljenju serija je sranje jer ne prati knjige dovoljno verno. I generalno to mišljenje čujem od svih drugara koji su čitali i još čitaju to, dok su drugarice uglavnom dosta umerenije i odmerenije.

Dakle, da li je neko od vas ovde čitao ovo i sa nestrpljenjem očekuje sledeću knjigu, i ako jeste, šta mislite o sledećim stvarima: knjiga VS serija, i serijal kao književno delo?

Back