Šta čitate?

Ja zavrshila ''Autostoperski vodich kroz galaksiju''. Nije losha knjiga...
Sad sam pochela ''Izbor pjesama''- Herman Hese (:

@pajper
napisao je i ''Kosach'' [to je jedino shto sam ,od njega, chitala..]

Heh, naravno... nekoliko puta.
Prvi put, josh dosta davno...

Danas bash citirah onu Welsh-ovu:

''''Izgleda da se mentalno zdravlje i nedevijantno ponašanje sastojalo u prihvatanju toga da postoje ograničenja koja nas sputavaju.''

*drunken_butterfly*:
citam trainspotting, po drugi put
prokleto dobra knjiga! :D

je l' citao neko ovde da razmenjujemo utiske?

Yep :)
Odlichna knjiga...jedna od mojih omiljenih...
~~~
"Pochnemo zivot s velikim ochekivanjima, a onda se uplashimo. Shvatimo da cemo svi umreti, bez odgovora na velika pitanja. Razvijamo razne predugachke teorije koje samo tumache zivot na razlichit nachin, bez stvarnog proshirivanja pravog znanja, o velikim stvarima, o pravim stvarima. Sve u svemu, zivot je kratak i razocharavajuci, i na kraju umremo. Ispunjavamo zivot raznim glupostima, kao shto su karijere i veze, da bi sami sebe zavaravali kako nije sve skroz besmisleno. Hors je iskrena droga, jer uklanja sve iluzije (...) To je jedna stvarno iskrena droga. Ne menja stanje svesti. Samo ti pojachava adrenalin i dobar osecaj. Posle toga vidish svet onako bednim kakav jeste, i nema anestezije protiv toga."

"Drushtvo izmisli neku laznu uvrnutu logiku da bi prigushilo i promenilo ljude chije ponashanje odudara od mejnstrima."
~~~
...mogla bih je opet uzeti u ruke...

Dah_andjela:
super knjiga.. hiljadu puta bolja od filma... 'este gledali film? blah...

Dobar je i film, ali je u poredjenju sa knjigom, knjiga bolja...

Btw, trenutno se snima i film "Ekstazi", po istoimenom Welsh-ovom romanu...

ma nije film sranje, odlican je!
i knjiga i film su savrseni... i meni je jedna od omiljenih.... ko vam je najjaci lik? :) meni iz knjige Tegla (spud), a u filmu je Rents preeeesladakkk :) pa mislim, Evan McGregor :wub:
i najjaca scena? samo cu reci - Spud koji se budi i ne zna gde se nalazi...sav uneredjen :) i ono kad sidje dole pa se otima sa kevom oko carsafa i.... :lol: uzas. Jezivo je i ono kad se Rentonu prividja ona beba do je u krizi....... a najjaca scena u filmu - on overava a u pozadini perfect day......
ili kad Sick Boy (i on je isto super lik) zadavi onog pit bula...hah...
a citala sam je na srpskom, hocu da kupim englesko izdanje sto pre.. mada kazu da je uzasno tesko za citanje zbog slenga...
a nisam citala ni extazi ni acid house :( ni onu trecu...

*drunken_butterfly*:
ko vam je najjaci lik? :) meni iz knjige Tegla (spud), a u filmu je Rents preeeesladakkk :) pa mislim, Evan McGregor :wub:
i najjaca scena?
Renton! I u knjizi i u filmu.

A najbolja scena u filmu je ona kad se Rentonu prividja beba, a poprilichno je gadljiva scena sa charshafom i ona kad Renton vadi tableticu (chini mi se) iz wc sholje...samo shto je to u knjizi mnooogo gadljivije opisano :) ...

@MadonnaGirl
"Trainspotting" - Irvine Welsh

@buterfly

Nisam čitao knjigu ali sam gledao film, jako je bolestan ali je ekstra. Verovatno najbolesniji film koji sam gledao. Ali i jedan od najboljih. ****** ja znam engleski savršeno ali kad sam gledao film bez subtitles nisam skontao ništa što su govorili. Fuckin' Skots :evil:

@lemur - 11 min je sranje knjiga. koeljo *****.

@nixxx - dobar ti je avatar... film nije bolestan... samo nije americki lol... pogledaj nesto tipa "Sanjari" ili "Poslednji tango u Parizu" Bertolucija pa ces videti sta je sick :D

@meseceva kci - a jesi citala/gledala Requiem for a dream? Odlicna knjiga, odlican film...

Hvala za avatar. Mislim bolestan u dobrom smislu : A kao nije? Neke bebe piče po plafonu, lik uranja u wc šolju, fekalije za doručkom, mrtva beba, ta njegova kriza... Onaj bolesni Begbie... DO JAJA! :D

Back