Šta čitate?

Pa mora čo'ek se edukuje pre neg' što konzumira :mrgreen: Ih, pa ja i ovako svašta čitam, jednom bi mi pala u ruke... a svejedno sam hteo da je uporedim sa filmom, nisam hteo da gledam ponovo, pa rekoh, aj ovo.

"Cveće zla" i "Pariski splin", Bodler... Počeh da čitam danas, prilično složeno, dosta vremena gubim na analizu, ali je mnogo moćno.
I da, žao mi je što ne znam franscuski, voleo bih da pročitam te pesme u originalu, kod nekih pesama imam osećaj da se u prevodu izgubila polovina...

Ne zanosi se Direkt, to je sve lepo i krasno na prvi pogled, tako su i ovi moji pouzimali razne egzotične izborne jezike pa ih evo vuku i vući će ih i u drugu godinu :)
To sad da ti kažem, uzmi jezike koje si već učio, a ne koje bi hteo da učiš, kad dođe rok neće ti na kraj pameti biti da učiš izborni jezik pored 6,7 ispita sa svoje katedre :lol:

Drugarica i ja odlučili da uzmemo latinski, a onda nas neki ljudi upozorili da nikada nećemo dati ispit iz latinskog :mrgreen:

kako god, što se toga tiče, ima vremena za razmišljanje. Ja školu ne mogu da završim, pa gde je tek prijemni, pa upis. Možda roknem overdoze do tad i ne stignem do faksa uopšte.

Voleo bih da naucim taj latinski...nemam ga u skoli niti cu imati na faksu a gde naci privatnog profana latinskog ili kurs,nema nigde trazio sam jedno vreme....
In vino veritas, in vagina penis.

И добијем двојку... шатро, да саставимо своју пословицу на латинском.
Није било компликовано... а и сретао сам касније сличну пословицу.

Од латинских омиљене: Bibere humanum est ergo bibamus. (не знам по ком правилу се est нашло у средини пошто увек иде на крају)
Penis bonus pax in domus.

iluminati-666-milan-vidojevic~l_112952.jpg

cita mi se neka ispovest narkomana, sektasa, ludaka, il tako nesto, sto crnje to bolje, i da nije dugacko (poceo sam monte krista pre mesec dana, jos nisam zavrsio, 1800 strana ebo te, mogo 5 knjiga procitat). ima li ko kakav predlog?

Vidojković ima tako neke :lol: Ja sam drpio iz biblioteke: Droga i ljudsko ponašanje, kako sam opazio, ima tu na početku nekih ispovesti... Ali sam takođe čitao i jednu knjigu koja se baš bazira na njima.
Đavo u prahu, mislim da se tako zove.

Vidojković ima tako neke :lol: Ja sam drpio iz biblioteke: Droga i ljudsko ponašanje, kako sam opazio, ima tu na početku nekih ispovesti... Ali sam takođe čitao i jednu knjigu koja se baš bazira na njima.
Đavo u prahu, mislim da se tako zove.

cuj djavo u prahu, a dvojku mu dao na goodreadsu :lol:
al dobro, 200 strana, nece biti neka steta ni ako bude promasaj.

Back