Sta cini jednu damu, a sta ne?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Kakva zena treba biti da bi bila dama, i sta dama podrazumeva, kakvo ponasanje, nacin razmisljanja, izgled?
Da li je svaka zena dama, bez obzira na ponasanje, ili uz to ide neki obrazac ponasanja?
Da li to znaci da ne moze da opsuje, da popije, da isprica masan vic, da lupi nesto i ostane ziva, da se ne femka vec da preuzima inicijativu, ogovara druge, tracari, bude drska, ili da bude pomalo muskaraca?

Tako da, sta cini jednu damu, a sta ne?

Осим што даму чини керетина (за овоолику мене псетанце није :) ), чини начин држања тела, општа култура и понашање.
Наравно да сме да опсује и да прича вицеве, само треба да бира време и место.
Људи се деле на васпитане и неваспитане.
То је једина уочљива подела.
Свака васпитана жена је дама, макар копала кукуруз.

Писао Чехов о тим распадима, дамама са псетанцетом ихахај давно, ал се ништа није променУло.

Даму чини став и образовање, мера, а да буде и спонтана, не ко лењир главаш у ранцу.

Kakva zena treba biti da bi bila dama, i sta dama podrazumeva, kakvo ponasanje, nacin razmisljanja, izgled?
Da li je svaka zena dama, bez obzira na ponasanje, ili uz to ide neki obrazac ponasanja?
Da li to znaci da ne moze da opsuje, da popije, da isprica masan vic, da lupi nesto i ostane ziva, da se ne femka vec da preuzima inicijativu, ogovara druge, tracari, bude drska, ili da bude pomalo muskaraca?

Tako da, sta cini jednu damu, a sta ne?

Da ne prica okolo,i tako to...:whistling:

Neko se rodi kao dama,a neko to nikad ne moze biti.Neko ko preglasno prica,mlatara rukama na sve strane,hoda nekim ogromnim koracima ko da je s brda sisla,ne moze biti dama.Moze i da opsuje i da popije a da je dama.Mora znati gdje i kad sta reci i uraditi,Volim vidjeti zenu koja zna da hoda kao zena,to mi je nekako "najdamskija"osobina.

Hm, da me ne prozivaju na reput. pojasnicu kako zamisljam damu. :)

Pa damu zamisljam kao zenu koja je pre svega doterana, ima lepe manire, pomalo neobicna, zna sta zeli ali ne pokazuje to, pogotovo ne agresivno, ume da nadje pravo mesto za prave stvari, prepozna vreme za salu ili za cutanje, bira prijatelje...

Forumska dama:
Ucestvuje na temama gde ima nesto reci, nije svakom loncu poklopac, ne povladjuje svima ali se ne upusta ni u konflikte. Pise iskreno ili preciznije ne lupa lazi da se vide iz aviona, nije zavidna, ne meri sise sa drugim forumasicama, ne zavidi, ne napada, brani se pristojno i sa stilom. Nedostaje kad je nema.
Ima ih par na forumu.
Ima ih par u mom z. okruzenju.
I imam Vandu i na forumu i u zivotu.

Neko se rodi kao dama,a neko to nikad ne moze biti.Neko ko preglasno prica,mlatara rukama na sve strane,hoda nekim ogromnim koracima ko da je s brda sisla,ne moze biti dama.Moze i da opsuje i da popije a da je dama.Mora znati gdje i kad sta reci i uraditi,Volim vidjeti zenu koja zna da hoda kao zena,to mi je nekako "najdamskija"osobina.
Јуче ми прича колегиница, клинка јој иде у 1. разред, теме девојчица су дијете, на фоткама из вртића гледам, све клинке 5 година, седе онако ко велике, са прекрштеним ногама, дамски.
Ма, ебеш то, ако то порасте у даме само зато што ће да устине корак док врцају гуз'цом.

Јуче ми прича колегиница, клинка јој иде у 1. разред, теме девојчица су дијете, на фоткама из вртића гледам, све клинке 5 година, седе онако ко велике, са прекрштеним ногама, дамски.
Ма, ебеш то, ако то порасте у даме само зато што ће да устине корак док врцају гуз'цом.
nisam mislila na vrcanje guzom,,to mi i nije bas damski.znas ono kad neko hoda tako da vidis da je prava zena?ne znam to da opisem ali ti si musko,znaces to da zamislim bolje nego sto bih ja opisala:)

nisam mislila na vrcanje guzom,,to mi i nije bas damski.znas ono kad neko hoda tako da vidis da je prava zena?ne znam to da opisem ali ti si musko,znaces to da zamislim bolje nego sto bih ja opisala:)

Ма знам, океј, тако и ја знам тачно да покажем - ево, ово је дама, кад је видиш одмах знаш, али не умем баш да је опишем тачно речима.

Slazem se.
Damu ne moze napraviti nista od onoga sto se da nauciti ili uvezbati za par meseci ili godinu. Temelj za damu se rodi pa dama raste, godinama radeci na sebi.

Ta sam. :)

Ne mogu oboriti vola, pa ni obicnog ovna ali kad udarim tu trava ne raste bez sale. Niko ne veruje kako ovako mala sa nepunih 163cm imam toliku snagu. Mogu da radim kao crnac a sto se tice sake mogla bih da se nosim sa prosecnim muskarcem, samo, dama sam pa se ne tucem. :)

Ako ovi retardi iz nase vlade ukinu zakon o bigamiji,da li mogu da te kontaktiram?
Ghelyon.gif

Ja mislim da se covek radja kao gospodin (recimo Batlerov lik, pa moze i sam glumac) ili kao dama (recimo malena Hepbern).
Ne mogu da definisem zasto meni Kejt Blancit lici na damu a mlada prestolonaslednica Britanije ne lici. Kod mene dama moze da bude na dnu ili na vrhu drustvene lestvice, sve spoljne manifestacije mogu da joj nedostaju ali ako mi glas u stomaku kaze da je dama, tako je prihvatam.
Svako se rodi sa necim pa se tako dama rodila sa damskim manirima, ne znam kakvi su to maniri ali znam da ih prepoznam kad ih vidim

Ako ovi retardi iz nase vlade ukinu zakon o bigamiji,da li mogu da te kontaktiram?Pogledajte prilog 280866

Ma nemoj, sta ce ti to.
Ja sam svoje odsluzila.
Decu izradjala, kucu ozidala, vikendicu sredila, firmu otvorila, muza izludila, jos malo pa sav posao u zivotu zavrsila, sad cekam jos par godina pa da bezim negde na selo, gde imaju dobro vino i dobru hranu pa da odmaram i uzivam...

Nadjemo mi nesto mladje, svezije, a isto ovako cudoviste kao ja?

Back