Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Po nekoj mojoj proceni, generacija mojih roditelja je još nešto i dobila, tj. njihovi su ih obezbedili i sa poslom i sa školom a bogami dobiše i stanove/kuće. Moja generacija se mahom bori za sve sama uz nešto malo izuzetaka... ne mislim da je nasleđivanje kuće velika usluga detetu jer nekome i mora da ostane, to što se guze po 4 generacije u 50 kvadrata kod nas i nije neka privilegija. Zato što smo sirotinja naspram ostatka sveta. Pomenuta generacija mojih roditelja je dobila svoje, umesto da čeka da njihovi roditelji božemesačuvaj pomru. A danas se tako nešto smatra za normalnoŠta ste "dobili" od svojih roditelja?
kod nas vlada ideja da roditelji treba decu da obezbede na neki način
poželjno je na svim poljima i što više, počevši od toga da im ostave
neki stan ili kuću ili idelano da im kupe ili na drugugi način pomognu
da ih zaposle ili na drugi način pomognu
da, opet, generalno pomažu što materijalno što u vidu ljudskih resursa
nije retkost ni ako imaju rezradjen privatni posao da ih uključe i prepuste im isti
da ne pričamo o tome da se školovanje podrazumeva kao i obezbedjivanje
staništa i osnovnih potreba do a i posle detetove samostalnosti
stvari koje, kažu, na zapadu su nezamislive
pa se deca liferuju posle srednje škole, vraćaju roditeljima studentske kredite isl
a i mesto u testamentu bogami treba da zarade
kod nas je sve to difolt i poželjan model ponašanja, posebno ako si u mogućnosti...
dakle šta ste nepovratno uložili u svoju decu
a šta su vaši roditelji u vas?

Mene su 'ranili i oblačili a što se škole tiče ulagali u prevoz, jer sam bila na budžetu svih šes godina.
Slaba vajda i od toga al' to je već moj problem

Nešto nisam sigurna da ću išta više dobiti od njih a kako stoje stvari šta i da očekujem...