Šta će predsednik Vučić preduzeti ako se ipak dogodi Velika Albanija?

nesko101

Elita
Poruka
20.856
Autorska
Sve mi više presednikovanje Aleksandra Vučića što se tiče Kosova i Metohije liči na vreme Borisa Tadića kada je na jednostranu proglašenu nezavisnost reagovala kao kvočka u jednom kočaku.
Zaista sada se postavlja nužno pitanje šta će se preduzeti ako ipak dođe do Velike Albanije?
Verujete li da je spreman da upotrebi silu ili će samo kukati kao mi nismo spremni ponovo da ratujemo sa bilo kime?

Autorska
Sve mi više presednikovanje Aleksandra Vučića što se tiče Kosova i Metohije liči na vreme Borisa Tadića kada je na jednostranu proglašenu nezavisnost reagovala kao kvočka u jednom kočaku.
Zaista sada se postavlja nužno pitanje šta će se preduzeti ako ipak dođe do Velike Albanije?
Verujete li da je spreman da upotrebi silu ili će samo kukati kao mi nismo spremni ponovo da ratujemo sa bilo kime?

Šta ti očekuješ ?

Da obuče oklop, uzme dugo koplje uzjaše nekog rosinanta i jurne?

Dečkonja pitanje je šta ćemo mi uraditi?

Ako većina kaže : bole me paja , neću ja da se cimam šta Vučić kaže šta se može

Autorska
ne pali vatru........otrcana tema. Vucic ostaje i ne ulazimo u NATO...........aj na spavanje.

Упашће са војском у српске општине, и после кратке кавге- то ће остати као трајно стање.
Договор, вероватно...
Ako rade na Velikoj Albaniji, svi Srbi morali bi da znaju da više za Srbiju ne bi važilo ni potpisivanje Kumanovske kapitulacije ni poštovanje rezolucije 1244.

Шта би могао да учини било ко да је председник? Ништа.
Разлика је што Вучић вероватно више глуми да му то смета него шта јесте.
Док његови опоненти са Тадићеве стране своју фасцинацију такозваном великом Албанијом, као и НДХ, уопште не скривају.

Шта би могао да учини било ко да је председник? Ништа.
Разлика је што Вучић вероватно више глуми да му то смета него шта јесте.
Док његови опоненти са Тадићеве стране своју фасцинацију такозваном великом Албанијом, као и НДХ, уопште не скривају.
Да, он уствари и нема никакве ингеренције у том погледу.
Његово је да прима акредитиве и дели ордење није он крив што га Устав ограничава.

Autorska
Ništa a glasački volovi će to proslaviti kao još jednu pobedu Srbije.

Ako rade na Velikoj Albaniji, svi Srbi morali bi da znaju da više za Srbiju ne bi važilo ni potpisivanje Kumanovske kapitulacije ni poštovanje rezolucije 1244.
Раде, али и тргују.
Ту су велики проблем западу Кина и Русија, које су заинтересоване за Србију, али не и за Албанију; запад не може да их "израчуна", и пецају у мутној бари, па -ко загризе...
Русија жели да остане овде са утицајем и у пријатељској земљи; Кина- да обезбеди свој пројекат "пут свиле", а НАТО би то да на сваки начин онемогући.
Слабо се ми ту питамо; нити можемо да изађемо на крај са било ким од њих, без помоћи супротне стране.
Наравно, јасно је да је наш интерес у сарадњи са Кином и Русијом, али- НАТО овде има веома јак утицај, економски и политички.
Моја процена је да ће се ствари утаначити у троуглу Вашингтон- Москва- Пекинг, а нама доставити сценарио представе у којој ћемо имати своју улогу.
И надајмо се да нас Русија и Кина неће продати "за трице", јер им ипак није у интересу да испадну лош и непоуздан савезник; не само због нас, већ због наступа у свету, и даљих подухвата.
Довољно су јаки да одиебу запад одавде, када, ако не сада?
Да ли ће то и урадити- видећемо.

Back