Šta ce biti sa Ukrajinom?

Ukrajina ce...

• ostati celovita i kao takva uci u EU i NATO.

• raspasti se na dva dela kroz gradjanski rat.

• odvojice se Krim i pripojiti Rusiji.

• biti povod za Treci svetski rat, a onda ko zna shta ce biti.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
x84137956511229338.jpg

?

ovaj oce da te pokatolici preko neta..:D, zamisli sta bi bilo da si mu na dohvat ruke..:think:
sad mi je jasno kako su nastali hrvati, dodje hrvat kod srbina i posto ne moze da ebe zenu, nema sa cim, kaze mu ma ti si hrvat jel tako, danas mi se ne ebe, smislio sam nov nacin kako da povecam natalitet..:mrgreen:

Ne briini, kad me nisu pokatoličile one babetine, što su me kao malog vodile sa mise na misu, i vukle za sobom po međugorskom kamenjaru da "vidim" Gospu, neće ni ovaj nedefinisani Hrvat, kome umesto Hrvatske, BiH leži u Srcu.

ne bih se slozio. kolevka je deciji krevetac u kojem boravi beba.

srpska nacija je nastala u periodu od 8 do 11 veka i u tom periodu centar srba je bila drzava zvana raska i sva srpska aktivnost se desavala na teritoriji kosmeta i raske. recimo beograd je tada bio duboko u ugarskoj a severna granica srbije se nalazila negde oko planine rudnik.

sve do 1804 godine beograd nije bio nikada vecinsko srpski grad.

u periodu do 15 veka bio je vecinsko ugarski a u periodu do 19 veka vecinsko turski.

Markowac, alo Markowac, budi se čoveče, ajde, nemoj da te šamaram.

Vidi kučke žute uhvatile Markowca i drogirale ga i isprale mu mozak. E, 'ebo te, i time se sad već služe.:otkacio::lol:

Sad ozbiljno...
Kako, bre, ti možeš da tvrdiš da Srba nije bilo pre 8. veka? Pa, ne počinje srpstvo sa primanjem hrišćanstva. Ne mogu da verujem da si ti naseo na te engleske istorijske podvale.

Šta, bre, pričaš ti za Beograd? Kako to do 15. većinsko ugarski, a do 19 većinsko turski?
Beograd je i do 15. i od 15., i do 19. i od. 19. veka većinski srpski.
Uprava i vlast u gradu nisu odraz većine stanovništva.
Zašto bi ga, inače, Ugari prepustili Srbima u periodu velikog prijateljstva? Nisu valjda ludi da grad na spoju dve velike reke, sa većinskim ugarskim življem, prepuste Srbima, ma kakvi odnosi bili? A, nije ni despot Stefan Lazarević lud da poveruje u večito srpsko-ugarsko prijateljstvo, pa da prestonicu preseli u grad pretežno naseljen Ugarima.

Ugari su, u periodu stvaranja svoje srednjevekovne države, Beograd uvrstili u nju. Važna im je bila samo tvrđava, radi kontrolisanja saobraćaja na rekama. Nikada nisu ni pokušali da nasele ugarsko stanovništvo u tu oblast. Ta je tvrđava, osnovana od Kelta, već nosila naziv Beli Grad. Oni su je dogradili, ojačali bedeme i preveli joj naziv na mađarski. Po zapovedniku i vlastelinu, kome je data na upravu, grad su nazvali Fehernandorvar. U prevodu sa mađarskog Bela Nandorova Tvrđava, mada bi se moglo i prevesti i Beli Nandorov Grad. U današnjem mađarskom jeziku razdvojeni su pojmovi grad i tvrđava, što u srednjem veku, kada su se svi gradovi nalazili unutar nekih bedema, to nije bio slučaj, te je reč "var" označavala ujedno i grad i tvrđavu. Danas je to jasno podeljeno. U današnjem mađarskom var je tvrđava, a varoš je grad.

A, onaj drugi period koji si naveo, je još neverovatnije da ti pišeš. Turski živalj nikada nije bio ni blizu većine u tom gradu. Turske kasabe jesu bile između spoljnih zidova Kalemegdana, ali van tvrđave su živeli samo Srbi, kojih je bilo kud i kamo više, nego Turaka u tvrđavi.

Ne briini, kad me nisu pokatoličile one babetine, što su me kao malog vodile sa mise na misu, i vukle za sobom po međugorskom kamenjaru da "vidim" Gospu, neće ni ovaj nedefinisani Hrvat, kome umesto Hrvatske, BiH leži u Srcu.

znaci ipak bivshi Hrvat,a rodijace,odma sam ja to nanjusio?:mrgreen:

nego,ca si radio jadan bia medju tim latinima i shkutorima???

sad si me tek zaintegrirao..:think:

Jok, nego ti imas veze...
Od Kijeva, preko Novgoroda, do Moskve, Rusija je Rusija....samo je menjala svoje srediste...

Ukrajina je samo posledica rimokatolickih krstaskih ratova, litvansko-poljske unije i najezde Tatara, kao i sto su te dogadjaje iskoristili komunisti...

Inace Velika Rusija se delila, na Rusiju, Belorusiju i Malorusiju (Ukrajina znaci samo granicna zemlja)

Nikad se nece zaboraviti borba kozaka, protiv Leha i Tatara i Turaka..Si citao ti Taras Buljbu od Nikolaja Gogolja....:)

Da Ukrajina je nesto kao KSK .

Gruzija je ostala bez dve svoje autonomije koje su postale samostalne drzhave i verovatno ce se pripojiti Rusiji. Da li neki slichan scenario cheka Ukrajinu? Ukrajina ima nameru da udje u NATO i EU, medjutim autonomna oblast Krim je naseljena vecinom Rusima, a jugoistochna Ukrajina je naseljena stanovnishtvom koje je vecinom prorusko.
Украјина је у незавидној позицији.
Јасно је данису ни на који начин у могућности да парирају Русији, а с друге стране, на власти имају проамеричку владу.
Америци је циљ да дође до Руских енергетских ресурса и у то име се неће либити ни гурања Украјине у рат са Русијом.

С обзиром да од Рускоггаса многи на западу зависе, бојим се да ће се мало ко дрзнути да као повод за улазак у рат са Русијом искористи тобоже, евентуалну, агресију Русије над Украјином.

Чак сам склона да верујем да ће се сама Немачка врло брзо поларисати према Русији, већ назнаке постоје ( сетимо се Меркелове и противљења уласка Украјине у НАТО).
ато, не верујем у 3. светски рат.
Верујем пре да ће сценарио бити брисање Украјине са лица земље.
За шта постоје и објективни разлози: доста становништва Украјине је Русији одано- Руси су, а уз то, Украјина је у жестокој економској кризи. Мислим да у том смислу једино ми, Србија, можемо да јој парирамо. ( на жалост!)

znaci ipak bivshi Hrvat,a rodijace,odma sam ja to nanjusio?:mrgreen:

nego,ca si radio jadan bia medju tim latinima i shkutorima???

sad si me tek zaintegrirao..:think:

E, da ti je znati...

I nikada Hrvat. Priznajem, nekada sam se deklarisao kao Jugosloven, ali nikada kao Hrvat. Kada sam postao zrelo i svesno biće koje je uspelo da odbaci komunističko ispiranje mozga, očeo sam se deklarisati Srbin, kako je i red.

Poslednja izmena:
Jok, nego ti imas veze...
Od Kijeva, preko Novgoroda, do Moskve, Rusija je Rusija....samo je menjala svoje srediste...

Ukrajina je samo posledica rimokatolickih krstaskih ratova, litvansko-poljske unije i najezde Tatara, kao i sto su te dogadjaje iskoristili komunisti...

Inace Velika Rusija se delila, na Rusiju, Belorusiju i Malorusiju (Ukrajina znaci samo granicna zemlja)

Nikad se nece zaboraviti borba kozaka, protiv Leha i Tatara i Turaka..Si citao ti Taras Buljbu od Nikolaja Gogolja....:)

Ovo je potpuno tacno .
1606 godine Poljska i Litvanska vojska su upale u Rusiju, zajedno sa Vitezoima bezemljasima i placenicima iz citave evrope , a praceni mnogobrojnim katolickim svestenicima . Koliko znam , mislim da su tada istrebili Godunove ( mozda gresim ) ,, Harali su Rusijom 6 godina , dok se , najzad nisu sudarili sa ruskom vojskom kod Moskve , na devickom polju , gde su katastofalno izginuli .
takodje je tacno da je prvu Rusku drzavu osnovao Viking Rjurik, samo naravno , mnogo ranije .

Back