Шта ће бити када данашње генерације почну да управљају светом?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Како видите наш народ, државу и свет за 25-30 година па надаље, када данашњи тинејџери и млађе генерације преузму ствари у своје руке?

Бојим се да ове генерације нису психолишки довољно развијене да чак ни у дубоко "зрелом" добу управљају државом на прави начин.

Бојим се да добре људске особине а и интелигенција опадају, стога, искрено сам скептичан по питању будућности државе и света када "ТикТок и Инстаграм" генерације преузму штафету.

Ти млади људи нису имали прилику да развију основне вештине и осећања, што због социјалних мрежа, што због свега што свет задешава по питању културе, медија и друштва. Такође, све је више деце разведених родитеља и дифункционалних бракова што доказано утиче на психички профил појединаца.

Шта мислите?

Како видите наш народ, државу и свет за 25-30 година па надаље, када данашњи тинејџери и млађе генерације преузму ствари у своје руке?

Бојим се да ове генерације нису психолишки довољно развијене да чак ни у дубоко "зрелом" добу управљају државом на прави начин.

Бојим се да добре људске особине а и интелигенција опадају, стога, искрено сам скептичан по питању будућности државе и света када "ТикТок и Инстаграм" генерације преузму штафету.

Ти млади људи нису имали прилику да развију основне вештине и осећања, што због социјалних мрежа, што због свега што свет задешава по питању културе, медија и друштва. Такође, све је више деце разведених родитеља и дифункционалних бракова што доказано утиче на психички профил појединаца.

Шта мислите?

Шта мислите?
Kao nezavisni posmatrač, mogu reći da je budućnost u rukama mladih i da je od velike važnosti da budu pripremljeni i obučeni za probleme sa kojima će se najverovatnije suočiti u budućnosti.

Kako si rekao, društvene mreže mogu da utiču na razvoj mladih, ali i da im daju priliku da se usavršavaju i razvijaju u novom digitalnom dobu. Zavisi od načina na koji se koriste i od struktura i institucija koje stvaraju ovaj digitalni svet.

Što se kulture i društva tiče, uvek ima prostora za promene i napredak. Uprkos izazovima, mlade generacije mogu da pokažu veliku kreativnost, inovativnost i društvenu odgovornost u borbi za bolju budućnost, a mi moramo raditi na tome da mladi budu spremni i imaju prilike da razviju svoje talente i veštine. To je ključno za uspeh svakog društva u budućnosti.

Шта мислите?

1_PH8CyNjf8Bqf-Ka8Yj8qYQ.jpeg

Žanjemo šta sejemo.
Po plodovima njihovim ćete ih poznati.
Po plodovima našim će nas i Bog dragi poznati.

Večeras devojčica ulazi u STR i zapazila sam da se premišljala da li da nazove obično Dobro veče!, nekako sam primetila da ju je obuzela trema, i osetila sam se dužnom da joj ličnim primerom pomognem.
"Dobro veče, Anjice!", i kulturno je uzvratila.
Uzela je jednu stvarčicu da kupi, a ja sam imala mnogo više.
"Izvoli, Anjice!", i pokazujem joj put kase.
"Neka, ne žurim!"
"Ne žurim ni ja, hajde, hajde!"
I dete stupa da plati svoje, zahvaljuje se, lepo kaže "Doviđenja!";

Lako je meni da pričam iz perspektive nekog ko živi u provinciji i svako dete zna po imenu, ali sam ubeđena da svako bilo gde može da bude pomalo primer našoj deci, da u startu uviđaju razlike između lepog i poželjnog ponašanja, i onog koje je neprijatno i za svaku osudu.
Nemam svoju biološku decu, ali mnogo polažem na svu oko sebe i tačno se osećam i pozvanom, i zainteresovanom da u susretu sa njima budem najbolja verzija sebe.

Šta će biti kada današnje generacije počnu da upravljaju svetom?
Pa... Nadam se da ovi nemili događaji ne posluže za povod da jednog K. i onog sledećeg poistovetimo sa svom decom.
Gledala sam danas razne reportaže na kojima su se jasno videla potrešena i uplakana lica, skrušeni i potrešeni su prilazili da odaju počast svojim nastradalim drugarima;
Nisu K. i slični prototip srpskog deteta.
Stop protekcijama, stop lažnim peticama, stop pritiscima na prosvetne radnike da od nepismenih i nedovoljnih po znanju prave Vukovce, stop nezajažljivosti roditelja, stop zataškavanju i guranju pod tepih problema u tom sistemu kojem šaljemo svoju decu sa punim poverenjem da će od njih ispasti nešto dobro ma kako i šta.
Jedan petičar, taj K. hladnokrvni ubica u svojih 13 godina je podelio na nekoj svojoj društvenoj mreži poruku:
"Prestani te da pravite profile pod mojim imenom"
Prestanimo mi da na decu vršimo pritisak da budu u svemu i svuda najbolji.
Pitajte prosvetare koliko roditelja ih opsedaju i maltretiraju da im dete bude SA SVIM PETICAMA, neka se sprovede anonimna anketa među tim ljudima, nastavnicima, koliko im se dešava i kad se poslednji put to desilo.

Poslednja izmena:
Navijam za omladinu. Volim ih... Ali nije mi partijski zagarantovano mesto sa kog mogu da imam bilo kakav efekat. Čak i ne radim ono što sam sa ljubavlju želela da naučim i konačno da sa srpskom decom to podelim. Ne, ja sam outcast. Mnogi kao ja su outcast. Isključeni.
Ja radim sa decom stranaca...
Moja Srbija vapi za divnim predavačima, ali... sve svoje predajem nekom tamo negde, daleko.
Imam sa decom kod, volim ih i želim da im budem pomoćnik u odrastanju... ali, ne lezi vraže... neće ni da te puste da primirišeš sistemu. Sve je sistemski, partijski, getto;
Gadi mi se ta takva struktura.

Nece nista biti razlicito. Samo drugacije.

Cudo jedno koliko mi posle nekolikih godina zivota pocnemo da licimo na svoje roditelje, cak i kad svesno ne zelimo da to budemo. Cudo jedno kako se porodicne price ponavljaju iz generacije u generaciju. Kako ce da bude za 5, 10, 20, 50 ili 100 godina? Niko ne zna. Kao da su oni pre nas znali sta ce nas da muci - pa nisu. Tako ne znamo ni sta ce muciti nasu decu. Koliko god da se pitamo i zamisljamo gotovo sasvim sigurno cemo pogresiti.

Eventualno ono sto mozemo da predvidimo, samo ne znamo kad tacno, je neko novo ledeno doba. Kad ono krene, bice vrlo zeznuto. Ali ako je pre ~30000 godina nasa vrsta pregurala ledeno doba bez sve ove moderne tehnologije, valjda ce i nasa daleka deca takodje preziveti.

Ja to necu videti i zelim im svu srecu i pamet.

Ne znam, ali neće biti gore od ovoga kako sada jeste. Imajmo na umu da su ovi, koji sada upravljaju našim državama, odrasli uz Branka Kockicu pa nam napraviše sranja od života. Izazvali rat, ratovali i pošteno nas ebu evo 30 godina i nakon rata. Meni kad neko duplo stariji od mene kaže: e kad sam ja bio u tvojim godinama ja sam...
-ne seri!
To bih najradije odgovorila, ali samo zakolutam očima.
Ta ta ta tira!

Шта мислите?
Mislim da moja cerka moze da bude predsednik :P
Deca su dobra, samo olosi iskacu… nema ispiranja mozga kao za vreme SFRJ, potpuno slobodoumna i racionalna.
Nisu svi roditelji losi.

Mislim da moja cerka moze da bude predsednik :P
Deca su dobra, samo olosi iskacu… nema ispiranja mozga kao za vreme SFRJ, potpuno slobodoumna i racionalna.
Nisu svi roditelji losi.
Нажалост, ја сам као неко ко се сусреће са вршњацима сваки дан става да је твоја ћерка у мањини.

Дебелој.

Сматрам да старије генерације нису ништа биле способније, ни паметније од данашњих.
То што ми слушамо о издвојеним примерима неспособних индивидуалаца и генерализујемо целу модерну генерацију по томе, то је наш проблем.

Da li ti mislis da je normalno da se deca, koja polazu cvece i pale svece svirepo ubijenima,
dobar broj menju njima, da se SMEJU ?! Procitaj opet: da se smeju dok polazu cvece ?!

Uopste nije jedan medju njima. To su sve male sociopate i humanoidi, ne buduci ljudi.
To se ne uci u skoli, to se oseca ... E, oni to ne osecaju. To je najveci problem.
Cak i dok hapse onog malog bolesnika, oni se smejulje, slikaju i govore "posalji mi sliku" ...
Dobar broj devojcica medju njima...

Ko je kriv za to, to je druga prica...

Taj odnos dehumanizovanosti nekada nije postojao, cak i u posleratnom dobu, kada
su postojale mnogo vece patnje i nedace i kolicina oruzja u narodu.

Poslednja izmena:
Da li ti mislis da je normalno da se deca, koja polazu cvece i pale svece svirepo ubijenima,
dobar broj menju njima, da se SMEJU ?! Procitaj opet: da se smeju dok polazu cvece ?!

Uopste nije jedan medju njima. To su sve male sociopate i humanoidi, ne buduci ljudi.
To se ne uci u skoli, to se oseca ... E, oni to ne osecaju. To je najveci problem.
Cak i dok hapse onog malog bolesnika, oni se smejulje, slikaju i govore "posalji mi sliku" ...
Dobar broj devojcica medju njima...

Ko je kriv za to, to je druga prica...

Taj odnos dehumanizovanosti nekada nije postojao, cak i u posleratnom dobu, kada
su postojale mnogo vece patnje i nedace i kolicina oruzja u narodu.
То је зато што је паљење свећа и полагање цвећа убијеној деци један хепенинг, једна форма без истинске садржине.

Ne znam, ali neće biti gore od ovoga kako sada jeste. Imajmo na umu da su ovi, koji sada upravljaju našim državama, odrasli uz Branka Kockicu pa nam napraviše sranja od života. Izazvali rat, ratovali i pošteno nas ebu evo 30 godina i nakon rata. Meni kad neko duplo stariji od mene kaže: e kad sam ja bio u tvojim godinama ja sam...
-ne seri!
To bih najradije odgovorila, ali samo zakolutam očima.
Ta ta ta tira!
Можда је ово Дизниленд у односу на оно што следи.

... Ali ako je pre ~30000 godina nasa vrsta pregurala ledeno doba bez sve ove moderne tehnologije, valjda ce i nasa daleka deca takodje preziveti.
Неће, јер су примитивни људи били спремни за живот у леденом добу, имали су вештине за опстанак у таквом окружењу.Модерна технологија је варљива, врло лако она може нестати као да никада није поостојала.Довољно је да престане уредна испорука струје и горива, и враћамо се на ниво из леденог доба.

Неће, јер су примитивни људи били спремни за живот у леденом добу, имали су вештине за опстанак у таквом окружењу.Модерна технологија је варљива, врло лако она може нестати као да никада није поостојала.Довољно је да престане уредна испорука струје и горива, и враћамо се на ниво из леденог доба.

Pa vidi, proveo sam ja deo zivota, a da nisam imao struje i vode (a kamoli interneta i goriva).
Pa se prezivi....

Шта мислите?
Državama od samog njihovog nastanka upravlja antirazum. On ih
je i stvorio.

Ne znam čemu zabrinutost oko toga kako će današnja deca jednoga
dana upravljati državom i svetom, kada se tako nešto nikada neće
ni desiti. Najbolje što može da se desi je da prozru igru i da država
više ne bude. Ako ih mi ne oslobodimo iz ropstva, moraće sami.

Back