Sta budi vase emocije i koliko ste emotivni

Pitanje je jasno
Interesuje me misljenje zenskog dela publike,mada ni musko misljenje nije nepozeljno.
Sta budi vase emocije?,sta ih gasi?
Koliko ste emotivni,malo,mnogo...?
Emotivnija sam nego sto to hocu da priznam.
Moze svasta da ih probudi, neki prizor, tekst,... Osetljiva sam na decu. Na spontan, lep gest.
Na ono sto osoba sa kojom sam nesvesno radi a odaje svoju naklonost. Zapazam sitnice, mimiku, pokrete, promene u glasu,... sve to ume da me najezi i probudi.
Gase ih razocarenja. Izdaja. U zivotu bi me najvise ponizilo necije sazaljenje, a najvise povredilo zakasnelo priznanje/ vrednovanje, izvinjenje nakon sto se povucem, okrenem, zacutim... Nema nista pateticnije od ode za izgubljenim.

ja jednom na ljisu pročito neko reko neznam ko...kaže neki tamo na nekom univerzitetu američkom istraživali i saznali da žena ima 9 centara za emocije, a muškarci samo 2...
pripalo mi malo muka tad

Sto u prevodu znaci da nas trebaju prihvatiti takve kakvi jesmo a ne navoditi da smo izasli iz pecine jer nismo emotivni.

Razliciti su mozgovi, tezina, centri, sve... zena koja u muskarcu trazi zenu je pojava koja nije ok.

emotivna sam jako.bobi mi ima traume od mog plakanja nad knjigom,filmom,muzikom...i sto je smesno,on uvek zna pre mene kad ce da podju suze,pa pocne da se vrti,zuri u mene i cvili :lol:
nekad ne znam,jesam li emotivna,il su mi popustili zivci.pre neki dan slusam kako snajkica svira klavir,a meni teku suze niz lice
ubi me ako znam zasto.sve mi nesto drago
a sa druge strane,kao santa leda sam.napravila sam zid oko sebe i dok moja mama nocima ne moze da spava zato sto se u nigeriji srusila zgrada i izginuli ljudi,ja to cujem i predjem preko toga
tako da,nemam pojma
emotivna sam za lepe stvari,a drvo sam za neke tuzne

štati je...smiri se :mazi:

:lol:

- - - - - - - - - -

emotivna sam jako.bobi mi ima traume od mog plakanja nad knjigom,filmom,muzikom...i sto je smesno,on uvek zna pre mene kad ce da podju suze,pa pocne da se vrti,zuri u mene i cvili :lol:
nekad ne znam,jesam li emotivna,il su mi popustili zivci.pre neki dan slusam kako snajkica svira klavir,a meni teku suze niz lice
ubi me ako znam zasto.sve mi nesto drago
a sa druge strane,kao santa leda sam.napravila sam zid oko sebe i dok moja mama nocima ne moze da spava zato sto se u nigeriji srusila zgrada i izginuli ljudi,ja to cujem i predjem preko toga
tako da,nemam pojma
emotivna sam za lepe stvari,a drvo sam za neke tuzne
popij nesto za smirenje:lol:

U subotu sam plakala kao kisa, prolazila sam kroz dnevnu i bratov klinac je gledao dokumentarac
o deci u Africi. Zalosno mi je da mozemo da imamo toliko prohteva i da smo bahati a da majke tamo
gledaju kako im deca umiru na rukama od gladi.
Izbegavam drame, te neke emotivne filmove - samo trilere odgledam, procitam da ne bih cmizdrila.
To sam nasledila od tate i uvek na istim scenama nas dvoje :rida:

Pitanje je jasno
Interesuje me misljenje zenskog dela publike,mada ni musko misljenje nije nepozeljno.
Sta budi vase emocije?sta ih gasi?

Prilicno sam emotivna.

Dobra dela,kad se pomaze nekom bude moje emocije... ili kada je neko u potrebi.

Ljudi koji vole Boga,ili ga iskreno traze bude moje emocije :mrgreen:

Neverovatna umetnicka dela... muzika ili poezija mogu da me dotaknu i rasplacu u sekundi :)

sad sam se setila.pre par godina pogine nama komsija iz ulaza,mlad covek,oko 30 godina.bilo leto,mi na moru,muz u n sadu,pa on ode na sahranu red je.a sa komsijom nismo nikad progovorili nista vise od cao cao
kaze kad je prisao da izjavi njegovoj mami saucesce,otvori mu se neka brana,pa poce da place,nije mogao da se kontrolise koliko se jako zaplakao.
od cele sahrane,on i mama od pokojnika su bili najtuzniji
kaze zagledaju me komsije,prijatelji,a ja pola sata placem ko blesav

ja se mnogo rastuzim kad vidim ocaj i uzas oko sebe, gledam svakog dana ocajne ljude u prevozu kad idem na posao..gledam ih namrgodjene, onda se zagledam u neku dobru ribu da se razveselim...tuzna sam kad vidim neke klinke koje su prerano odrasle, kad vidim kontrolore u bus plusu, koji rade mnogo stresan posao, iz moranja...neko ih koristi...kad odem u pozoriste, redovnos e rasplacem....koja god tema bila...:)...
raznezim se do suza kad moje dete kaze ili uradi nesto lepo ili simpaticno...
zao mi ovoh aktivist stranackih koji stoje na pijaci i skupljaju potpise za ko zna sta...sta ce jadni ljudi....a moze neko da ih prebije....
mnogo sam emotivna i romanticna dusica, samo sto to vesto krijem. :lol:

Pitanje je jasno

Emotivna sam kako nisam samo sto mislim da su sve zene emotivne jednako samo pokazuju na razlicite nacine svoju osetljivost.

Kod mene se ranjivost vidi na prvi pogled i na treci jer drugi, koji podrazumeva plakanje, ne ide lako...retko placem, suzim samo kada me niko ne vidi a kada se rasplacem to je tako tuzna i mucna slika koja traje satima...u tim momentima isplacem ono sto sam mesecima gurala u sebe, neutesno grcam i sto duze placem to mi se vise suza stvara sve dok se na kraju ne uspavam...nakon budjenja se osecam lakse za par kilograma. Kazu da je tuga teret, u mom slucaju apsolutno jeste, fizicki osecam kamen koji sljustim sa sebe tim isceliteljskim suzama.

Nisam sigurna koliko sam emotivna a koliko povredljiva.
Odvajam ta dva i ne znam sta kod mene preteze.

Emociju moze da ugasi samo krupno razoceranje.

U subotu sam plakala kao kisa, prolazila sam kroz dnevnu i bratov klinac je gledao dokumentarac
o deci u Africi. Zalosno mi je da mozemo da imamo toliko prohteva i da smo bahati a da majke tamo
gledaju kako im deca umiru na rukama od gladi.
Izbegavam drame, te neke emotivne filmove - samo trilere odgledam, procitam da ne bih cmizdrila.
To sam nasledila od tate i uvek na istim scenama nas dvoje :rida:
:udriglavu:

Pitanje je jasno

To je sve vrlo individualno. Ja licno jesam mnogo emotivna.
Sta budi emocije? Nekada dete koje place jer je izgubilo nesto, nekada zbog filma, nekada zbog pogleda, neke situacije, zavisno od momenata opet...
A sta gasi emocije? Pa ako su u pitanju one emocije sto se partnera tice, moze da ih ugasi samo on svojim postupcima.

Emotivna sam kako nisam samo sto mislim da su sve zene emotivne jednako samo pokazuju na razlicite nacine svoju osetljivost.

Kod mene se ranjivost vidi na prvi pogled i na treci jer drugi, koji podrazumeva plakanje, ne ide lako...retko placem, suzim samo kada me niko ne vidi a kada se rasplacem to je tako tuzna i mucna slika koja traje satima...u tim momentima isplacem ono sto sam mesecima gurala u sebe, neutesno grcam i sto duze placem to mi se vise suza stvara sve dok se na kraju ne uspavam...nakon budjenja se osecam lakse za par kilograma. Kazu da je tuga teret, u mom slucaju apsolutno jeste, fizicki osecam kamen koji sljustim sa sebe tim isceliteljskim suzama.

Nisam sigurna koliko sam emotivna a koliko povredljiva.
Odvajam ta dva i ne znam sta kod mene preteze.

Emociju moze da ugasi samo krupno razoceranje.

ih bre....pa tebi je onda lako..ja ne uspevam cak ni na silu da izbacim taj teret iz sebe...

ih bre....pa tebi je onda lako..ja ne uspevam cak ni na silu da izbacim taj teret iz sebe...

Jeste mi lakse od ljudi koji se samo pune a nigde ventila:)

Inace, celo moje telo je kao ona igracka koja izbacuje konfete, napuni se i TRAS, mora da izadje.
Sestra mi je nadenula nadimak "dupeglavac", nasekiram se i odmah upala, temperatura, opadanje kose, izgubljen glas i njegovo velicanstvo herpesherpesherpes...svuda, uvek, proslog meseca tri puta oko usne za 20-ak dana...neko dva sprata nize pusti vodu a ja odskocim kao macka i zalepim se za plafon.
Svi kazu, to je od osetljivosti a ja odmahujem, to je ventil ljudi, dobro je sto ga imam...ako treba da izadje, samo neka izlazi.
Bolje gledaj nesto tuzno da se isplaces, bice ti lakse, provereno.

Back