šta biste sa 20K eura ?!?

da imate na gomili 20000 eura, sada u Srbiji, šta biste sa njima ?
a da pri tom nemate ništa više osim toga, nikakvu zaleđinu, ništa od imovine, nikoga ko bi vam pomogao kao na primer rodbina sa ušteđevinom ili nasledstvo...

Kupio polovan IMT 533, plug, atomizer, prikolicu, njivu i neku malu kucicu. U mom kraju nisu na ceni pa bi preskocilo skoro polovina para za ulaganje u vinograd.

Ranije su se ljudi bavili određenim poslom u zavisnosti od obrazovanja, interesovanja, škole, nastavljali porodični biznis i slično. U poslednje vreme je sve to nestalo, malo malo pa se pojavi neko da pita "a šta ja da radim". Pri tome uopšte nije bitno šta taj neko zna da radi i koja ima interesovanja (verovatno ne zna ništa da radi, čim pita, a od interesovanja postoji samo interesovanje da se zaradi na bilo koji način). Stoga sad imamo gomilu raznih predloga da se radi ovo ili ono, što na kraju uopšte i nije zanimljivo jer je u osnovi pitanje "šta ja da radim a da zapravo ne radim ništa a da zaradim". Da stvar bude još teža za sve one koji ne znaju šta da rade ili nemaju nikakva profesionalna interesovanja, ne postoji univerzalna delatnost koja donosi novac. Čovek ako je spretan i zna "biznis" može da zaradi radeći poslove koji su toliko glupi i neprimetni i kojih se niko ne bi setio. Ključ je u čoveku a ne o delatnosti. Uglavnom kad vidim da neko ko ne zna nikakav posao niti ima bilo kakavih interesovanja dođe do nekog većeg iznosa novca, ubrzo mu taj novac _nestane_ iz ruku, jer ga nije lako zadržati, a pogotovo uvećati. Prosto takav je sistem, za nekoga se novac prosto lepi a neki ne mogu da ga zadrže. Ništa lično, pričam generalno, uglavnom je takva situacija, možda je konkretan slučaj drugačiji, ne znam.

Back