Ranije su se ljudi bavili određenim poslom u zavisnosti od obrazovanja, interesovanja, škole, nastavljali porodični biznis i slično. U poslednje vreme je sve to nestalo, malo malo pa se pojavi neko da pita "a šta ja da radim". Pri tome uopšte nije bitno šta taj neko zna da radi i koja ima interesovanja (verovatno ne zna ništa da radi, čim pita, a od interesovanja postoji samo interesovanje da se zaradi na bilo koji način). Stoga sad imamo gomilu raznih predloga da se radi ovo ili ono, što na kraju uopšte i nije zanimljivo jer je u osnovi pitanje "šta ja da radim a da zapravo ne radim ništa a da zaradim". Da stvar bude još teža za sve one koji ne znaju šta da rade ili nemaju nikakva profesionalna interesovanja, ne postoji univerzalna delatnost koja donosi novac. Čovek ako je spretan i zna "biznis" može da zaradi radeći poslove koji su toliko glupi i neprimetni i kojih se niko ne bi setio. Ključ je u čoveku a ne o delatnosti. Uglavnom kad vidim da neko ko ne zna nikakav posao niti ima bilo kakavih interesovanja dođe do nekog većeg iznosa novca, ubrzo mu taj novac _nestane_ iz ruku, jer ga nije lako zadržati, a pogotovo uvećati. Prosto takav je sistem, za nekoga se novac prosto lepi a neki ne mogu da ga zadrže. Ništa lično, pričam generalno, uglavnom je takva situacija, možda je konkretan slučaj drugačiji, ne znam.