Šta bi trebalo da bude besplatno?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Parkiranje na nekim mestima kao npr bolnice....
Kad je besplatno u trznim centrima zasto se ispred bolnica naplacuje ili pauk nosi :)
Зато што су се многи досетили да им фино одговара да дођу ујутру, паркирају на паркинг болнице и оду на посао до 1 км од болнице.
Онда они којима је заиста потребно да паркирају на паркингу болнице то не могу по цео дан.
А има и оних који паркирају тако да заграде мајке са децом или труднице.

На тему,
Прво, не постоји ништа бесплатно. Све што наводите неко некад негде плаћа, али не користи или користи ређе.
Рецимо, градски превоз.
Једини вид "бесплатног" градског превоза је да се исти финансира из буџета града. Тај буџет пуне сви грађани, а мислим да се нешто и додаје из буџета републике. Тако би један Врањанац финансирао Београђанину градски превоз. Зашто?

Здравство. Чињеница је да сви запослени одвајају део прихда за здравство. Само, да ли сте некад израчунали колико би могли да се лечите са својим акомулираним средствима, рачунајући и ревалоризацију? Можда уградите један мост у вилицу и то је све. Као и многе друге "бесплатне" ставке из буџета, здравство је одавно дебело опљачкано и тај систем не функционише.

Verovatno da skoro apsolutno nista ne treba da bude besplatno, ali bi moralo da bude pristupacno za lokalno stanovnistvo - da to moze da se plati. Drugi deo price je toliko ruzan da mi se ne mili ni da ga pisem.

Ono sto zaista moglo da bude besplatno jeste apsoluno sve za ljude preko 70 godina starosti. Za njih je besmisleno da ih ista kosta ili da nesto ne mogu da plate. Vazi i za bebe, i to je vec neko gore pomenuo.

Verovatno da skoro apsolutno nista ne treba da bude besplatno, ali bi moralo da bude pristupacno za lokalno stanovnistvo - da to moze da se plati. Drugi deo price je toliko ruzan da mi se ne mili ni da ga pisem.

Ono sto zaista moglo da bude besplatno jeste apsoluno sve za ljude preko 70 godina starosti. Za njih je besmisleno da ih ista kosta ili da nesto ne mogu da plate. Vazi i za bebe, i to je vec neko gore pomenuo.
За старије да који имају мање од двадесет хиљада пензију. За ове преко ништа, могу да преживе са тим. И плус нам такви кроје судбину тачније њих милион и триста хиљада оваца. Наплатио бих им и дупло све.

За старије да који имају мање од двадесет хиљада пензију. За ове преко ништа, могу да преживе са тим. И плус нам такви кроје судбину тачније њих милион и триста хиљада оваца. Наплатио бих им и дупло све.
ako ne treba nista da placaju, onda im ne treba ni penzija...

Ne slazem se. Sve, pa i gsp, za penzionere treba da kosta, ali ne za sve isto, vec procenat a na osnovu visine penzije.
Колико видим, ту су године много већи фактор од пензије. Пензионери од 65 па до 70 и нешто мало могу да се уредно возе. После 75... доста мање људи је још увек у доброј кондицији, па да много "оптерећују" превоз.

Zanima me šta bi po vama trebalo da bude besplatno u našem gradu a i državi ?

Ovako na prvu loptu to bi bilo izdavanje licnih dokumenata i ma koliko zvucalo utopijski gradski prevoz bi trebao da bude besplatan
gradski prevoz nikako ne može da bude besplatan.
ne znam kome može da padne na um takva glupost.
druga je priča što ne treba da bude ovoliko skup ali besplatan da bude ne može. jednostavno je neizvodljivo.
za izdavanje dokumenata se slažem. lična karta i zdravstvena knjižica treba da budu besplatne. pasoš već ne

skolstvo, zdravstvo, i sve za bebe:heart:

meni i mojim najblizima je free paket mobilne telefonije i meaecna buspluskatica.
4 mobilna meaecna paketa i 2 busplus mesecne za nezaposlene ja obezbedjujem da bude sve free....dopunom na reciklomatu

ipak ima nesto za dz:brus:

Back