Šta bi ste voleli...

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

goxy

Zaslužan član
Poruka
105.785
Da vidite ekranizovano ili ponovo ekranizovano...Događaj iz istorije društva, knjigu...
Meni trenutno pada na pamet da bih voleo umesto u poslednje vreme popularnih filmova o nekim ''jevrejskim'' osvetnicima i nadljudima koji ubijaju glupe naciste ko muve poput ''Inglorious bastards'' ili čak i poslednjeg X men-a čini mi se, da vidim priču o ovom čoveku...
http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Skorzeny
Koji je sudeći po dostupnim podacima stvarno znao da walk the walk not just talk the talk...

ha kako te podstakoh za temu filmom zlocin i kaznaz:lol:

inace volio bih vidjet da se ekranizuje knjiga "Idiot" od Dostojevskog.To od knjiga. Znam da je Kurosava snimio taj film crno bijeli,ali ga jos nisam pogledao.Valjalo bi tu tematiku snimiti i sada, prikazati jednog takvog lika kao sto je knez Miskin
A od istoriskog dogadjaja ili licnosti, volo bih da se napravi jedan film perfektan o Hitleru,al ne pitamo se miz:lol:

Poslednja izmena:
znam za taj film,gledao sam prije nekolko god.Ali tu su prikazani, ko sto i sam naslov kaze, poslednji dani, (sta mislis da je hitler govorio na engleskom z:Dko raskoljnikov u onom filmu iz 2002, e po tome se najbolje vidi kolika je greska istorijske stvari ne snimiti na jeziku na kojem je bio,bas naprotiv,najbolje ce se prikazat, tj. najpozeljnije bi bilo na tom autenticnom jeziku prikazati, zato je ovaj film i cijenjen) ni toga da li ce spasit guzicu i kako.
Na kraju znamo svi kako zavrsava(sad ce ovi sa teorijama zavjere rec da je on ziv bio dugo nakon tog toboze ispijanja otrova,da je to lazirano itdz:lol:)
Ali, mislio sam, prikazati njegovu psihu (karakter,frustracije, inteligenciju,osjecanja)jer to je kljucno za razumijevanje njegove licnosti.
A sto se tice filma Valkira" jeste solidan. Ali, znas i sam da je tu centralna tema kako ga smaci,vise je baziran na samu tu operaciju i na pricu oko toga da su postojali njegovi ljudi,pojedinci koji su se protivili njegovim idejama.A on je tu sporedna,uzgredna prica,o njemu samom malo ima toga tu.

Poslednja izmena:
Uvek imam problem sa holivudskim izborom glumaca za neke istorijske ličnosti pa tako i strahujem da bi i Skorzenija mogao da glumi Vin Dizel ili Vil Smit misim...Niđe veze jes da je težak posao naći nekog sa takvim izgledom tom masom i specifičnim oblikom lica i pre svega sa tom harizmom al mogu makar da probaju...

Pa voleo bih da siujem neki rimejk dzuela iz 80-ih Ginger Lynn 'Beverly Hills Cox', samo ono aj donno ko bi mogao da preslika njenu pomamu za mendzusom i blek koksima. Mozda Sasha Grey. Ko sto kazes ope, koristeci se sakatim engleskim - aj donno jednostavno.

Svakako bih voleo film o Milunki Savic, kao i nesto na temu Jasenovca. Djindjicevo ubistvo je takodje sjajan materijal za jedan akcioni/spijunski/politicki/krimi triler, ali ne znam koliko je nasa produkcija sposobna za tako nesto.

Da vidite ekranizovano ili ponovo ekranizovano...Događaj iz istorije društva, knjigu...
Meni trenutno pada na pamet da bih voleo umesto u poslednje vreme popularnih filmova o nekim ''jevrejskim'' osvetnicima i nadljudima koji ubijaju glupe naciste ko muve poput ''Inglorious bastards'' ili čak i poslednjeg X men-a čini mi se, da vidim priču o ovom čoveku...
http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Skorzeny
Koji je sudeći po dostupnim podacima stvarno znao da walk the walk not just talk the talk...

super je tema, volela bih da ekranizuju Katarinu, Anja Seton ju je napisala jos pre 50 godina, a smesteno je u srednjem veku..bio bi to lep istorijski romanticni film :)

t8unwz.jpg

A sta sve danas ne snimaju, bas mi je zao sto ovo nikako nece, citala sam i odlicna je knjiga, mogao bi bas dobar film da se uradi.
Zamisljala sam Kejt Vinslet i Viga Mortensena kao glavne likove :D savrseni su, ona za Katarinu a on za vojvodu od Lankastera :)

Nevjerovatne dogodovstine (à la Ratnici podzemlja) Stefana Lazarevica i srpskog odreda (260 prezivjelih vojnika) nakon paklene Angorske bitke (groznicavo povlacenje, zasjeda u Cernomijanskom lugu, nemogucnost putovanja kopnom, plovidba 'Lomelinom' prema Baru i Ulcinju, trka ka Zici preko Skadra, fajt kod Gracanice, itd.) ili zivot Mehmed-pase Sokolovica. Volio bih pogledatu neku pricu o caru Dusanu ili pojedinim kotarskim uskocima (Stojan Jankovic: dramatizovano bjekstvo iz carigradskog zatvora sto jeste istorijski dogadjaj).

Ja bih volela da vidim Izranjanje Veselina Markovića kao film.
Volela bih da gledam i neku beogradsku priču, ali sa početka dvadesetog veka, ali da se desi neko čudo, pa da ima puno para i da to lepo izgleda... kao Montevideo, ali još pre tog perioda...

Back