Sta bi skuhao forumasu iznad

zavisi za koga se sprema ali ajde nesto jakoo.i izvodljivo,vrlo,i ne skupo,naravno.paradajz corba sos rezanci rezani rezacim nozem na dasci za rezanje rezati tanko,tanko i ne kuvati dugo.moraju da imaju svoju teksturu.paradajz kupiti vec omeksao,po mogucstvu da nije armiran i mora da sladi.narendati za corbu i sve ostalo sto imas.u rerni zapeci krompir i sluziti uz dimljena debela ,po mogucstvu, svinjska crevca sa rostilja sa puno belog i crnog luka,ljute papricice sa b.lukom.ja crevca na gusanom tiganju na jakoj temperaturi ako ne moze rostilj jerbo oce seno da se zapali napolju.uz to piti vinjozu iz pipuna to jest otvoriti dinju kod peteljke,kasikom izvaditi seme i sipati rubinov vinjak.vratiti cep i u frizider.zaboraviti sva ona lupetanja o bukeu i itd..posle neka pije ko sta oce i ima.ja smederevku spricer.ima da se kupi soda sa strcaljkom pa strc po strc malo u casu a vise po gostima uz izvinjenje.za desert pojedete pipun gde je bila vinjoza.pre dolaska hitne pomoci zadrzati smirenost.

ziv manic - lota lota se pruticem izlupa po stomaku i od toga inace velika jetra jos vise naraste.ta jetra se izdinsta na maslacu na tihoj vatri i sa dosta bibera i grilovanm sampinjonima sa hrskavim bagetom belim.uz to tamjanika istocena ispod komine i koja jos malo rezi.nista vise a ni manje.tamjaniku iz kace natociti u veliki bokal sa graviranim cveticima a case obicne ,kao brusene od deci.i filozofski razmatrati kako su ti putevi bozji jako jednostavni a u stvari ko zna.grozdje iz vinograda pa kroz ruke pa muljaca,presa,kaca,bokal,casa i opet jovo nanovo...

dunavko juce vadio mrezu,par smudjaraka,bandara,bele i jedno somce koje sam dobio posto sam nesto zavario na camcu komsije alasa.jadan dunavko bi vise voleo jednu pilecu supicu sa domacim knedlama jerbo ribu gleda samo preko nisana.u nedelju pravim przenije za siroke narodne mase,ja dajem corbu i ribu koju przi ko oce a pice svako donese ko sta pije.a ima i moj alkohol kolko oces.to je priprema pred veliku gospojinu.ko oce od forumasa da dojde neka dojde slobodno na ice i pice u ritopek u nedelju od 12 sahata.ima i autobus 304.

evo mapa .ja sam gde pise plaza ritopek.

Prilozi

• ovapravaritopek.jpg
    ovapravaritopek.jpg
    229,6 KB · Pregleda: 4

Back