Šta bi se dogodilo da hipsteri preuzmu vlast?

5a4f495a2838a73dd535e55457e1388d.gif

Žena nije hipsterka ako nema pirsing u nosu i ne nosi martinke. Ne izgleda dovoljno otkačeno da bi se nazvala hipsterkom. :)

Grešiš baš.
A hipster is someone whose fashion choices and music interests fall outside the mainstream. Instead of following popular trends, hipsters generally favor alternative lifestyles, progressive politics, and quirky clothing.
link: https://www.vocabulary.com/dictionary/hipster
Iliti prevod
Hipster je neko čiji modni izbori i muzička interesovanja ne spadaju u mejnstrim. Umesto da prate popularne trendove, hipsteri uglavnom favorizuju alternativni stil života, progresivnu politiku i neobična odeća.
Met Granfild je u svojoj knjizi „Hipstermatik” iz 2011. na sledeći način objasnio fenomen: „Dok su društveni glavni tokovi početkom 21. veka bili okupirani rijaliti programima, dens muzikom i pronalaženjem donjeg veša Britni Spirs, ustanak se tiho i svesno odigravao iza kulisa. Davno zaboravljeni stilovi odeće, piva, cigareta i muzika postali su ponovo popularni. Retro je postao kul, životna sredina je postala važna, a staro je postalo novo „novo”. Klinci su poželeli da nose šalove Silvije Plat i naočare Badija Hola, uživajući u ironiji da nešto štrebersko može da postane kul. Želeli su da žive održivo i da se hrane organskim žitaricama bez glutena. Iznad svega, oni su želeli da budu prepoznati kao drugačiji - da se raziđu sa mejnstrimom i pronađu kulturnu nišu samo za sebe. Za novu generaciju stil nije nešto što kupuješ u robnoj kući, već nešto što sam pronalaziš prebirajući po prodavnicama polovne odeće ili, još bolje, što sam napraviš. Postalo je kul da ne izgledaš kao televizijska zvezda, nego kao osoba koja nikad nije gledala televiziju”.

Najveći hipster na srpskoj političkoj sceni je Čeda Jovanović pa svi ostali.

Baš grešiš! Pa on je slušao narodnjake i uklapio se skroz u neki trend. Čak i nije dovoljno pametan da bi bio hipster.

Vidiš, hipstera ima dosta i u naučnim krugovima. Ponašaju se samo malko neobično, nose one zvrnute brkove i briga ih da li poštuju dress code.

Grešiš baš.
A hipster is someone whose fashion choices and music interests fall outside the mainstream. Instead of following popular trends, hipsters generally favor alternative lifestyles, progressive politics, and quirky clothing.
Iliti prevod
Hipster je neko čiji modni izbori i muzička interesovanja ne spadaju u mejnstrim. Umesto da prate popularne trendove, hipsteri uglavnom favorizuju alternativni stil života, progresivnu politiku i neobična odeća.
Met Granfild je u svojoj knjizi „Hipstermatik” iz 2011. na sledeći način objasnio fenomen: „Dok su društveni glavni tokovi početkom 21. veka bili okupirani rijaliti programima, dens muzikom i pronalaženjem donjeg veša Britni Spirs, ustanak se tiho i svesno odigravao iza kulisa. Davno zaboravljeni stilovi odeće, piva, cigareta i muzika postali su ponovo popularni. Retro je postao kul, životna sredina je postala važna, a staro je postalo novo „novo”. Klinci su poželeli da nose šalove Silvije Plat i naočare Badija Hola, uživajući u ironiji da nešto štrebersko može da postane kul. Želeli su da žive održivo i da se hrane organskim žitaricama bez glutena. Iznad svega, oni su želeli da budu prepoznati kao drugačiji - da se raziđu sa mejnstrimom i pronađu kulturnu nišu samo za sebe. Za novu generaciju stil nije nešto što kupuješ u robnoj kući, već nešto što sam pronalaziš prebirajući po prodavnicama polovne odeće ili, još bolje, što sam napraviš. Postalo je kul da ne izgledaš kao televizijska zvezda, nego kao osoba koja nikad nije gledala televiziju”.
Koliko je uopšte stara ta reč "hipster"?

A u seriji "Klan" se sugeriše da savremene generacije ne znaju šta je to "dever"! :D

Koliko je uopšte stara ta reč "hipster"?

A u seriji "Klan" se sugeriše da savremene generacije ne znaju šta je to "dever"! :D
"Izraz hipster je u današnjem značenju počeo da se koristi sredinom devedesetih, da bi svoje puno značenje dostigao krajem prve i početkom druge decenije dvadeset i prvog veka."

Ovo je iz wiki, mrzi me dalje da pretražujem

Recimo videla sam u francuskoj u tramvaju dve devojke kako pletu sebi šalove, obučene skroz neobično. Ne fensi, već neobično. Dakle, kul ;)

Grešiš baš.
Iliti prevod
city-hipster.jpg

Ybg, kad za neciji zivotni stil morate da konsaltujete wikipediju da utvrdite jesu li ili nisu :D

Ozbiljno, zadnjih godina sve redje se vidjaju na ulicama, izasli su iz mode, gase se kafei koje su posecivali, prodavnice odece gde su kupovali, pregazilo ih vreme i trendovi. U gradu gde zivim su postojala dva kvarta gde su imali svoja mesta okupljanja, gde su imali restorane i prodavnice, jedan se totalno ugasio a drugi jos zivotari ali nema guzve u restoranima gde se pre 10-tak godina cekao red napolju, na mestu butika koji su prodavali odecu za njih su danas neki drugi ducani a po ulicama sreces drugacije face.

Najveći hipster na srpskoj političkoj sceni je Čeda Jovanović pa svi ostali.
On je bio hipster, sad je propalica. Ali slazem se, od stare garde on. Takodje retko antipatican lik. Koliko vidim on je sad apsolutni raspad, kaze polomili mu ruku, ali ne kaze ko i zasto, doduse nisam nesto istrazivao, ali pretpostavicu da duguje za drogu. Kreten.

Inace ja njih ne poznajem, ali koliko se po ljudima moze shvatiti nama su svi politicari, dobro ne svi ali dobra vecina, DROGERI.

Back