Sta bi bilo...

devojkaK

Zainteresovan član
Poruka
269
...kad sve planete zastanu(ne okrecu), osim Zemlja? Da li nasi zivoti nastavljaju da zive normalno, kao da se nista nije desilo? Svaki clan foruma je zainteresovan na ova pitanja za svaki odgovor. Ajde odgovorite (moze da bude bilo ko, astrolozi, filozofi, pravnici, turisti, kuvarice, forumas,...)

Ponovno pitanje:
"Sta bi bilo kada bi sve planete prestale da se okrecu oko Sunca osim Zemlje? Da li bi se nasi zivoti nastavili normalnim tokom, kao da se nista nije dogodilo? Svako(clan foruma) bi voleo da cuje vas odgovor. Ovo pitanje predstavlja zagonetku za mene. Ajde odgovorite."

To je sve.

Auuu kako dobro pitanje( a i prva verzija je bila razumljiva).

Ja mislim da bi onda sve bilo isto samo astrolozi ne bi mogli da nas maste na foru zvezda ,ali bi ubrzo oni nasli neku drugu foru :lol:
Salim se naravno :wink:

Pa ako ces realan odgovor, onda zivot sigurne ne bi nastavio svojim tokom vec bi se mnogo toga izmaenilo, ali bi zivot i dalje bio moguc.
U stvari ne bi bio moguc jer bi se poremetila gravitacija i planeta zemlja bi izletela iz suncevog sistem :evil:

loop:
Pa ako ces realan odgovor, onda zivot sigurne ne bi nastavio svojim tokom vec bi se mnogo toga izmaenilo, ali bi zivot i dalje bio moguc.
U stvari ne bi bio moguc jer bi se poremetila gravitacija i planeta zemlja bi izletela iz suncevog sistem :evil:
Kad bi stale planete, rezultantna sila (Fgravitaciono + Fcentrifugalno) bi se svela iskljicivo na gravitacionu silu, jer centrifugalna sila postoji samo u slucaju postojanja periferne (tangencijalne) brzine - a ako stane te brzine nema (Fcentrifugalno=V*V*m/r, gde je V periferna brzina (V=W*r), r je rastojanje planete od Sunca, m je masa planete). Tako da kad bi se sve to desilo te planete bi uletele u Sunce, cime bi se njegova masa povecala, a samim tim i predhodno pomenuta rezultantna sila na zemlju, sto znaci da bi i nas progutalo sunce. :twisted:

To ti je odgovor sa fizickog stanovista, a sa astroloskog........... :twisted: :twisted: :twisted:

Evo i tebi - :twisted:

Back