U slucaju da ameri napadnu Iran zanima me imaju li ovi sanse da im pogode i eventualno potope nosac aviona tim svojim famoznim raketama sto ih navodno imaju?
Znamo da su za vreme agresije 99. bili nosaci aviona u jadranu, jesmo li mi mogli da ih gadjamo pa nismo smeli da ne bi dobili atomsku
ili nismo ni imali cime, tj. nismo imali oruzje dovoljnog dometa?
i koje je uopste oruzje najveceg dometa bilo/jeste u JNA, odnosno VJ 99. ? mislim oruzje zemlja-zemlja ?
hm...moguce je,nije da nije....teoretski.....
ali da je u praxi tesko...jeste
prvo,mi nismo "postedeli" americke nosace jer smo se bojali atomske.....jer nikada nebismo popili atomsku,niti bilo kakvu bombu slicnu njoj....ipak je ovo evropa,a tako radikalne stvari se nerade u evropi..
niti bi imali potrebe....da trose atomku za srbiju...
jednostavno bi nas obicnim konvencionalnim oruzjem vratili u srednji vek...
iran....suvise prenapuhana stvar oko irana...taj iran jeste uterao amerima donekle strah,u vreme one krize talaca...ali to je bilo davno...a tehnologija je odmakla mnogo daleko
najednostavniji odgovor...vojno..trenutno,americi niko nije dorastao,sem mozda rusije...NIKO
iran nebi bio svestan sta ga je snaslo....nikakve atomke,nikakvo ABH oruzje,najobicnije konvencionalne bombe....prevlast u vazduhu je vise nego ocigledna,na moru isto...ulazak kopnenim trupama.....nepotreban...cilj nije okupacija irana,vec unistenje atomskih postrojenja i onemogucavanje irana da nastavi sa proizvodnjom i izgradnjom istih
prema tome...to se moze uraditi u nekoliko avionskih i raketnih preciznih napada....
sto se tice odgovora irana....amerika ima vojsku u iraku....na njih bi bio izvrsen prvi udar...ali,amerika je dokazala da se i ne boji bas preterano kopnene intervencije,tako da me nebi iznenadilo da sacekaju irance,odbiju napad i krenu u kontru....
po oruzju su mnogo jaci
sto se tice obucenosti kadra i vojnika...mnogo obuceniji i skolovaniji
jedino sto iranci imaju su mooda,koja ameri i nemaju bas....ali davno davno je proslo vreme one krilatice
boj nebije ljuto oruzije,vec boj bije srce u junaka
prema tome