Šta bi bilo da Jugoslavija i dalje postoji

Pa ne piše Trojedna Kraljevina već se posebno nabraju među silnim titulama Franca Jozefa Hrvacka i druge pokrajine, a hrv.-slav.-dalm. kraljevska vlada je samo formalno naziv isto kao što neki episkopi imaju titularne naslove iz Rimskog carstva. Ban, sabor u Vlada u Zagrebu nisu imali nikakva ovlaštenja u Dalmaciji izuzev nešto kratka za vreme bana Josipa Jelačića.

Auuu, opet lekcija iz velikosrpske geografije..

Dalmacija, Istra i Međimurje nisu imali veze s Hrvatskom, ali zato su od 1102. bile pod istom krunom s Hrvatskom, Banovina 1939. jasno uključuje i Dalmaciju, a Međimurje i Baranja su ušle 1918., jedino s čim vi imate veze je s mapama koje crtate flomasterom na stolu dok sanjate veliku srbiju koja je paradoksalno sve manja i manja.
Bili smo i mi deo države koja se prostirala na tri kontinenta, pa šta sad? Da tražimo sebi deo Libije ili Palestine. Velikohrvatska mitomanija.

Veća je i Rumunjska od Nizozemske (Holandije) pa opet to ne znači da je bolja. Veći je i Meksiko od Francuske. Veći je i Pakistan od Engleske. Nije sve u veličini a nekada čak i ništa nije u veličini kao što se može primjetit iz usporedbe ovih država koje sam nabrojao.
Šta je to "Rumunjska"? Zašto nas maltretirate svojim jezikom? Ovo je srpski forum. Imate mogućnost da pišete na srpskom ili engleskom. Pišite na engleskom da vas ceo svet razume. Ne razumem vaše "izričaje", "inačice"...

Pa ne piše Trojedna Kraljevina već se posebno nabraju među silnim titulama Franca Jozefa Hrvacka i druge pokrajine, a hrv.-slav.-dalm. kraljevska vlada je samo formalno naziv isto kao što neki episkopi imaju titularne naslove iz Rimskog carstva. Ban, sabor u Vlada u Zagrebu nisu imali nikakva ovlaštenja u Dalmaciji izuzev nešto kratka za vreme bana Josipa Jelačića.

Država se zvala Trojedna i ako formalno nije imala vlast nad Dalmacijom, bogme je imala vlast do Zemuna. Ako trolaš o 30%, onda lijepo spomenu da tih 30% na ozemlju pod banom i Saborom su bili i Srbi istočnog Srijema koji su pumpali broj Srba, koji je išao do 25 maks.
  • Ukupno = 2,621,954
  • Govornici hrvatskog jezika: 1,638,354 (62.5%)
  • Govornici srpskog jezika: 644,955 (24.6%)
  • Govornici njemačkog jezika: 134,078 (5%)
  • Govornici mađarskog jezika: 105,948 (4.1%)
  • Ostali: 98,619 (3.8%)

Unatoč kolonizaciji od Solunaca i Mikelićevom doseljavanju Srba na Baniju u sedamdesetima i osamdesetima, broj Srba u SRH nikada nije prešao 15% (ovaj put s Dalmacijom).

Ti ono kao živiš u Zagrebu, a velikosrbuješ kao da je 1986.

Država se zvala Trojedna i ako formalno nije imala vlast nad Dalmacijom, bogme je imala vlast do Zemuna. Ako trolaš o 30%, onda lijepo spomenu da tih 30% na ozemlju pod banom i Saborom su bili i Srbi istočnog Srijema koji su pumpali broj Srba, koji je išao do 25 maks.
  • Ukupno = 2,621,954
  • Govornici hrvatskog jezika: 1,638,354 (62.5%)
  • Govornici srpskog jezika: 644,955 (24.6%)
  • Govornici njemačkog jezika: 134,078 (5%)
  • Govornici mađarskog jezika: 105,948 (4.1%)
  • Ostali: 98,619 (3.8%)

Unatoč kolonizaciji od Solunaca i Mikelićevom doseljavanju Srba na Baniju u sedamdesetima i osamdesetima, broj Srba u SRH nikada nije prešao 15% (ovaj put s Dalmacijom).

Ti ono kao živiš u Zagrebu, a velikosrbuješ kao da je 1986.
Samo iznosim opštepoznate činjenice. U Hrvatskoj živim eto jer je tako ispalo višom silom. Meni je svejedno živeo u Hrvatskoj ili u Mongoliji.

Samo iznosim opštepoznate činjenice. U Hrvatskoj živim eto jer je tako ispalo višom silom. Meni je svejedno živeo u Hrvatskoj ili u Mongoliji.

Ehe ovih 30% pogotovo je činjenica. Ja bih uvenuo da moram živjeti npr. na Kosovu, mislim da je važno odabrati si mjesto za život gdje barem živiš s ljudima kojima dijeliš nekakve vrijednosti i poglede na život.

Formalni naziv je li? Pročitaj onda hrvatsko-ugarsku nagodbu iz 1868. godine. Tamo piše da je Dalmacija itekako bila vezana za Hrvatsku. Evo vidi https://hr.wikisource.org/wiki/Hrvatsko-ugarska_nagodba

Kakvo to veze ima? Šta fali Kosovu? Na Kosovu se može normalno živeti i kao Srbin. Vučićevi mafijaši prave probleme.

Polovica mojih susjeda je razlog za živjeti na Velebitu u brvnari, a ja sam born&raised na svome. Jedina zemlja izvan ove u kojoj bi živio je Francuska, ali nikada nisam naučio francuski, a Francuzi znaju samo francuski (točnije znaju i druge jezike, ali odbijaju ih govoriti).

Poanta je da Srbin nisam i da je Kosovo geografski meni nešto najružnije na svijetu, a nije toliko različito recimo od Grčke u kojoj bi nekako preživio, ali nakon pola godine ne bih mogao proći kroz vrata. Doduše, ne samo da je krajobraz nepodnošljiv na Kosovu, nepodnošljivi su i ljudski odnosi.

Polovica mojih susjeda je razlog za živjeti na Velebitu u brvnari, a ja sam born&raised na svome. Jedina zemlja izvan ove u kojoj bi živio je Francuska, ali nikada nisam naučio francuski, a Francuzi znaju samo francuski (točnije znaju i druge jezike, ali odbijaju ih govoriti).

Poanta je da Srbin nisam i da je Kosovo geografski meni nešto najružnije na svijetu, a nije toliko različito recimo od Grčke u kojoj bi nekako preživio, ali nakon pola godine ne bih mogao proći kroz vrata. Doduše, ne samo da je krajobraz nepodnošljiv na Kosovu, nepodnošljivi su i ljudski odnosi.
Na Kosovu ne vidim nikakve probleme. Kosovo i Metohija su lepi.

Back