Šta bi bilo da Jugoslavija i dalje postoji

Smejurija je reći da je JNA bila neka ozbiljna sila,posebno ''treća na svetu'' ili ''četvrta u Evropi''....nije ali je narodu tako plasirana ta priča decenijama da se ne bi neko zapitao zašto toliko para odlazi na vojsku.A vojska gradila odmarališta na Jadranu za drugove guzonje i bespotrebna podzemna skloništa za ''najvećeg sina'' i njegovu kamarilu....vojni avion prenosio baklave iz Pelivanove poslastičarnice iz Beograda u Pulu(Brioni) jert se drugarici prohtelo nešto slatko...takođe JNA je gajila ogroman broj generala,po tome je bila prva u svetu računajući broj generala na broj vojnika...u JNA se i kralo od strane onih koji ''nas čuvaju''.drapalo se samo tako - ko je šta mogao i stigao a manjkovi se ''otpisivali''....

...obuka vojske je bila na nivou Prvog Sv.rata što nije čudno jer vrhovni komandant i jeste bio austrougarski ********* ....i čemu je uopšte služila ta vojska?Ne bi izdržala 24 h napada neprijatelja ni sa istoka ni sa zapada ali tu SFRJ niko ne bi ni napao ako je hteo da je osvoji ili uništi.Dovoljno je bilo da neko zavrne slavinu za dotok $ i ode država u istoriju jer za sve vreme svog postojanja nije mogla da živi bez stranog kapitala ...šteta za onu godinu i po koje sam proveo u uniformi iz Prvog Sv.rata obučavajući se na oruđu iz 44-e godine sa ličnim naoružanjem iz 1898-e godine.Kad me pitao jednom neki kljun ''šta bi ti vojniče uradio da sad neprijatelj krene ovuda''? pošteno sam odgovorio - ''BEŽAO BIH jer mu se nemam sa čim suprostaviti,3 meseca ne može da mi se popravi izvlakač na zatvaraču pa mi puška ne funkcioniše ''...(15 dana zatvora)...

180K aktivnih vojnika nije ništa. Sovjeti su samo u istočnoj Nemačkoj imali preko pola miliona vojnika.

JNA je bila mala, slabo naoružana sa skromnim mogućnostima.
A što je onda točno Srbija s obzirom da danas imate 10x manje aktivnih vojnika?
Minijaturna, nikako naoružana sa nikakvim mogućnostima?

Ili ćeš sad ipak okrenuti ploču i priznati da JNA nije bila mala i slabo naoružana?

Ne bi se raspala. Kome se ne bi dopadalo vrata bi uvek bila otvorena, ali bez teritorijalnih kofera.
Teško da bi vi uspjeli potirati te Hrvate, Bošnjake, Albance. Oni bi činili barem pola stanovništva te Velike Srbije. 15% stanovništva možeš potirati ali 50% teško. Uostalom vidio si kako je završila Jugoslavija koja je imala sličnu strukturu stanovništva. Zašto misliš da bi Velika Srbija prošla bolje?

Teško da bi vi uspjeli potirati te Hrvate, Bošnjake, Albance. Oni bi činili barem pola stanovništva te Velike Srbije. 15% stanovništva možeš potirati ali 50% teško. Uostalom vidio si kako je završila Jugoslavija koja je imala sličnu strukturu stanovništva. Zašto misliš da bi Velika Srbija prošla bolje?
Bilo je i Srba u Hrvackoj 30 odsto, a sad su ispod 3 odsto

Bilo je i Srba u Hrvackoj 30 odsto, a sad su ispod 3 odsto
Di ih je moglo biti 30%? U kojim gradovima? Kada? Šta lupetaš? Nije ih nikad bilo više od 15% u Hrvatskoj. Da ih je bilo 30% to bi onda značilo da su činili skoro pola stanovništva Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra, Velike Gorice, Pule, Slavonskog Broda, Karlovca, Varaždina...što je nemoguće.

Da da samo u tvojim snovima. Hahahahaha. Ali ajde da provjerimo. 10 najvećih gradova u Hrvatskoj su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Velika Gorica, Pula, Slavonski Brod, Karlovac, Varaždin. Koliko je Srba bilo u tim gradovima?
Ta dobar deo navedenih gradova nije bio u Hrvatskoj. Mislio sam na tzv. bansku Hrvatsku (Hrvatsku i Slavoniju). Hrvatska u današnjem pojmu nije postojala do 1939.

Ta dobar deo navedenih gradova nije bio u Hrvatskoj. Mislio sam na tzv. bansku Hrvatsku (Hrvatsku i Slavoniju). Hrvatska u današnjem pojmu nije postojala do 1939.
Postojala je Banovina Hrvatska 1939., Trojedna kraljevina u Austro-Ugarskoj i Hrvatsko Kraljevstvo još od 925., jedino što nije postojalo je Srbija u srednjem vijeku, pa ste morali čekati Karađorđa da vas nacrta na karti.

Postojala je Banovina Hrvatska 1939., Trojedna kraljevina u Austro-Ugarskoj i Hrvatsko Kraljevstvo još od 925., jedino što nije postojalo je Srbija u srednjem vijeku, pa ste morali čekati Karađorđa da vas nacrta na karti.
Trojedina Kraljevina je postojala samo u snovima u Zagrebu. Dalmacija je pripadala Austriji, a Hrvacka i Slavonija Mađarskoj. Istra, Međumurje i Baranja nikada nisu imali nikakve veze sa Hrvackom.

Onda kaži odmah na koju Hrvatsku si mislio u kojima granicama iz kojeg perioda. Kad kažeš samo Hrvatska većina ljudi će pomisliti na današnju Hrvatsku i misliti će da je u današnjoj Hrvatskoj živilo 30% Srba. Dakle svijesno manipuliraš i vadiš iz konteksta.

Trojedina Kraljevina je postojala samo u snovima u Zagrebu. Dalmacija je pripadala Austriji, a Hrvacka i Slavonija Mađarskoj. Istra, Međumurje i Baranja nikada nisu imali nikakve veze sa Hrvackom.
Auuu, opet lekcija iz velikosrpske geografije..

Dalmacija, Istra i Međimurje nisu imali veze s Hrvatskom, ali zato su od 1102. bile pod istom krunom s Hrvatskom, Banovina 1939. jasno uključuje i Dalmaciju, a Međimurje i Baranja su ušle 1918., jedino s čim vi imate veze je s mapama koje crtate flomasterom na stolu dok sanjate veliku srbiju koja je paradoksalno sve manja i manja.

Auuu, opet lekcija iz velikosrpske geografije..

Dalmacija, Istra i Međimurje nisu imali veze s Hrvatskom, ali zato su od 1102. bile pod istom krunom s Hrvatskom, Banovina 1939. jasno uključuje i Dalmaciju, a Međimurje i Baranja su ušle 1918., jedino s čim vi imate veze je s mapama koje crtate flomasterom na stolu dok sanjate veliku srbiju koja je paradoksalno sve manja i manja.
Srbija je i dalje veća država od zagrebačkog pašaluka.

Back