Šta bake i deke dobro rade, a gde preteruju

nekad je i bilo debelo=zdravo
ali, tad se mnogo vremena provodilo napolju, na suncu i svežem vazduhu, puno više su se ljudi kretali i bili fiziki atkivni, a sad deca mnogo vremena provode ispredkomjutera, i naravno da nije dobro da budu debela

msm tad biti debeo je značilo biti jak i snažan, a sad---bolestan

tema: sve je individualno
neke babe i dede zaista kvare dete i dozvoljavaju mu da radi stavri za koje se roditelji vrlo jasno protive
neki bebe i dede su čak i bolji od roditelja jer imaju više strpljanja, i više vremena posvete detetu, nego prezaposleni roditelji

Pogrešno ste protumačili veći deo teksta.Ne bi dozvolila da se raspitujem pre svega iz razloga što ne bih dete opterećivala,jer mi uglavnom provodimo u poučno-kreativnim igrama,šetnjama a život moje dece pripada isključivo njima, i oni samo ono što žele sami mi kažu,zaista preko unuke nikada ne bih želela da doznajem novosti,pa to je apsurdno

ne znam za moje roditelje,daleko su i jos nisu ni upoznali moju cerkicu :(
videcemo uskoro kada se vrate kakvi su :lol:
a svekrva je ok al imam samo jednu primedbu za sada
non stop mi kljuka dete :lol:

svakih sat vremena "jesi gladna,da ti baba da supu?...ili da ti dam malo mesa...hoces jabuku? Ej ocete da joj dam malo snenokli ako hoce? a da joj dam malo jogurta? sta mislite dal bi ona sada jela malo onih kolaca?hoce malo one corbice? " :eek:
svakih sat vremena bi da je nakljuka necim...neverovatno
kaze mi izgladnjujemo dete jadno,ne damo joj da jede :lol:

e i jos jedna primedba
kada joj skoci temperatura na 37 sa nesto sitno,ona bi odmah da skida temperaturu umesto da pusti organizam sam da se bori

ustvari sad kad razmislim malo,ona se tako ponasa i prema nam,a,ne samo prema maleckoj :)

Svaka baba je takva
uostalom, samo Čak Noris sme da kaže babi da nije gladan :lol:

Babe i dede baš to treba i da rade: roditelji su tu da vaspitavaju (tj. smaraju) decu, a baba i deda su oaza mira i sreće, u svakom trenutku - od najranije mladosti pa sve kroz pubertet (ako Bog da). Imam divne uspomene na babe i dede, baš zato što nije bio njihov posao da me vaspitavaju i grde, nego uživancija sve vreme... ugađanje, pričanje subverzivnih priča o roditeljima :mrgreen: , i filozofske diskusije neopterećene praktičnim savetima 'šta je lepo', 'šta ne sme da se radi' i slično. Babe i dede, hvala vam!

(Mislim, imam ja i divne roditelje, ali bake i deke :heart: )

I moj svekar kaze da su roditelji tu da vaspitavaju dete, a baba i deda samo da mu daju ljubav i igranjac. Sto je ok
Al ako se desi da sutra bude nesto suprotno od onoga sto ja budem rekla, ima odma' da citiram njegovu sopstvenu recenicu :) mislim na vaspitanje i dozvoljavanje/nedozvoljavanje stvari
ali ima jos vremena, jos smo mali
za sada, cuvaju ga i igraju se sa njim, mali ih obozava, narocito dedu, tako da hvala im

Back