Šta ako hrana na slavi nije dobra?

a sta znaci da nije ispunila ocekivanja?

premda meni su hit dace na grobljima gde prave piknike kad prostru platno preko ploce :rotf:

Само мало се узме, обредно,
нешто се остави покојнику,
остало се враћа кући.

Гледао сам у филмовима,
у већем делу света се нешто презалогаји за покој душе.

Не знам зашто је тако,
али и на државничким комеморацијама имаш послужење.

Наравно Хрватијанцима је то "так фуј" ...

Pojma nemam, ja nisam sebi postavio pitanje nego drugima.
Па мислим да нема смисленог одговора. Побунити се јер храна није добра ? Нема смисла.

Ovde nema takvih običaja.
Rakija, sok, ponekad i žito.
Daća se obavlja u restoranu.
Било је тога више у војводини пре једно 20 година. Сад слабије, искоренило се то.

Па мислим да нема смисленог одговора. Побунити се јер храна није добра ? Нема смисла.

Било је тога више у војводини пре једно 20 година. Сад слабије, искоренило се то.
Stvarno se ne sećam da sam ikada bila na takvoj daći, ili videla služenje na grobu.

Šta ako na slavi hrana koju je spremio domaćin nije ispunila vaša očekivanja? Da li vas to razočara i da li se pokajete što niste negde drugde otišli na slavu ili vas jednostano to ne pogađa?
Ja planiram ove godine da slavim Svetog Nikolu ovde, ali posto nema pravoslavnog popa, da li bio strasan greh ako bi mi komsije, fratar i fratrica, lomili kolač?

Ja planiram ove godine da slavim Svetog Nikolu ovde, ali posto nema pravoslavnog popa, da li bio strasan greh ako bi mi komsije, fratar i fratrica, lomili kolač?

Између православља и католицизма није јерес већ шизма.

Јерес је забрана општења са јеретиком,
а шизма је неподношење.

Дакле,
нико ти не брани дружење са католицима,
али се нећеш пријатно осећати.

Свештеника има само га мораш наћи. Нпр удаљен је 50 километара од твоје куће. Није тачно да нема свештеника. Само му се мораш ти први јавити.

Између православља и католицизма није јерес већ шизма.

Јерес је забрана општења са јеретиком,
а шизма је неподношење.

Дакле,
нико ти не брани дружење са католицима,
али се нећеш пријатно осећати.
Nisu oni katolici, nema fratrica kod katolika

Moguce da ima neka pravoslavna crkva u Stutgartu
Наравно, тамо су свештеници удаљени доста далеко од својих парохијана. Тако је у иностранству генерално. Само треба питати ко је његов парохијски свештеник и јавити се свештенику.

Back