Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
WOW...a da li su postojali SS odredi i u avijaciji?!Candyman:Citiram:
"oznaka za nemacke oruzane fashisticke formacije(Schutztaffel - zastitni odred), namenjene za izvrsavanje specijalnih zadataka, kao shto su istrebljivanje stanovnishtva okupiranih podrucja, vrshenje kaznenih ekspedicija, cuvanje zarobljenika u logorima"
Eto to ti je iz pisanog izvora. Ono shto ja znam jeste da su oni bili zasluzni za najveca s*anja koja su se desavala u ratu(sa nemacke strane). Znaci bez grize savesti, morala...bez ijedne ljudske osobine - mashine za ubijanje.
P.S. Nije da im se divim(bio bih idiot :shock: ) nego pravi specijalci, odradi posao po svaku cenu.
CIAO! 8)
Postojali su kao padobranske jedinice,bili su veoma efikasni u blickrigu na zapadnom frontu(Belgija,Fran.)DeDa:WOW...a da li su postojali SS odredi i u avijaciji?!Candyman:Citiram:
"oznaka za nemacke oruzane fashisticke formacije(Schutztaffel - zastitni odred), namenjene za izvrsavanje specijalnih zadataka, kao shto su istrebljivanje stanovnishtva okupiranih podrucja, vrshenje kaznenih ekspedicija, cuvanje zarobljenika u logorima"
Eto to ti je iz pisanog izvora. Ono shto ja znam jeste da su oni bili zasluzni za najveca s*anja koja su se desavala u ratu(sa nemacke strane). Znaci bez grize savesti, morala...bez ijedne ljudske osobine - mashine za ubijanje.
P.S. Nije da im se divim(bio bih idiot :shock: ) nego pravi specijalci, odradi posao po svaku cenu.
CIAO! 8)![]()
krvolok:Uz sve to " lepo i korisno " je znati da je od 37 SS divizija, koliko je uopšte formirano kao boračkih jedinica, čak 6 ( i slovom : šest !!! ), su bile od, pretežno Hrvata !!! Tu ne ubrajam " Princ Eugen ", a ni " Staljingradsku legiju ", prva jer je bila mešovita, a druga jer se nije borila ovde, doduše nije ni " Horst Vesel " ( pretežno Hrvati ! ), ali zato " Plava ", " Kama ", " Vražija ", " Handzar ", ( muslimani i Hrvati, iz NDH, Bosna !!! ) i " Tiger ", su bile vrlo aktivne i na ovim prostorima !!! Dakle, više od PETINE SS, je bilo iz Hrvatske, tek nešto manje nego čisto Nemačkih SS divizija !!!
friedrich:Pa i nisu svi bili bas boranija...........
Prvo imali su oklopne divizije.........
Daklem...........
9.SS Hochenstuffen....cisto Nemacka
10.SS Frundsberg takodje
11.SS Nordland mesovita
12.SS Hitler Jugend....nemacka
13.SS Handzar........e ta je nasa
8.SS Florian Geyer madzarska
7.SS Prinz Eugen....i ova je nasa
oklopne su bile.......1,2,3,4,5,9,10.....odnosno sve nemacke su bile oklopne i 5.SS Wiking koja je bila legionarska mesovita.
1.SS kozacka i 2.SS kozacka i 4.ss policijska Stephan i nisu bile bas boranija.Pogotovu ova policijska.....Komadant te divizije je pogunuo na celu svoje jedinice u Rusiji 42.
Ali SS trupe su bile najelitnije u svetu u to vreme i najbolje opremljene.....bar nemacke i ove legionarske do broja 19.Sve preko tog broja je bila boranija.....
Ali i Wermacht je imao svoje legionarske trupe kao npr. 162.Turkestansku div. i delove 90.lake divizije i raznorazne borbene grupe.
Puno pzdrava ......![]()