Srušio se srpski vojni avion?!

znam onaj u Bihacu

ma cuti , sta ima veze sto je ratna tehnika stara 20-30 godina , breee bitno je da ti i drugari uzimate 100.000 din dnevnice za igranje tablica i remija u Bujanovcu i Presevu

Ma cuti , dobro je ovo samo 22 godine staro , sta da kazemo tek za teretni vozni park i dajcove stare 40-50 godina...

Mozes li ti nekad nesto i da se toga drzis posle sat vremena?
Rekao si da je stara SFRJ imala NEKOLIKO podzemnih aerodroma.
Kojih su to nekoliko?
Za Zeljavu zna maltene ceo svet.
Koji su ostali koji spadaju u nekoliko?

Nije da ja tebi ne verujem kao istaknutom vojnom strucnjaku,ali voleo bih da znam koji su.

Željava (Bihać):klap:
Batajnica (Beograd) ?
Cerklje(Slovenija) ?
Pula (Hrvatska) ?
Pleso (Zagreb) ?
Zemunik (Zadar) ?
Dubrave (Tuzla) ?
Mahovljani (Banja Luka) ?
Butmir (Sarajevo) ?
Ortiješ (Mostar) ?
Golubovci (Podgorica)?
Lađevci (Kraljevo) ?
Ponikve (Užice) ?

nisam opsednut nego sam besan zato sto su zbog njegovog hira da se manekenise i pokazuje , danas poginula 2 coveka.

Dok vecina gradjana uskoro nece imati sta da jede, i dok se mangupi koji su ih opeljesili sepure na luksuznim jahtama, predsedniku i ministru vojnom je do aeromitingovanja

privreda u klinickoj smrti a oni organizuju nekakve aeromitinge ???

Bez obzira na aeromitinge piloti moraju da lete, to im je posao, a kad lete uvek postoji rizik da svojom greskom ili zbog tehnickog problema nastradaju.

avioni treba da lete ali u okviru treninga za ratna vojna dejstva, a ne da izvode akrobacije u vazduhu, izvodjenje akrobacija u vazduhu nije opis radnog mesta vojnog pilota.

a gde ste vi to culi da je avion izvodio akrobacije, pa je zato pao???:roll:

reko vam ovaj ekspert odozgo sa krste.........sto samo cuje avion , i vec zna zasto je pao??:hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Kojih su to nekoliko?

Nije da ja tebi ne verujem kao istaknutom vojnom strucnjaku,ali voleo bih da znam koji su.

Batajnica (Beograd) ?
Cerklje(Slovenija) ?
Pula (Hrvatska) ?
Pleso (Zagreb) ?
Zemunik (Zadar) ?
Dubrave (Tuzla) ?
Butmir (Sarajevo) ?
Ortiješ (Mostar) ?
Golubovci (Podgorica)?
Lađevci (Kraljevo) ?
Ponikve (Užice) ?

Podzemne vazduhoplovne baze su bile i u CG i na aerodromu Slatina.

Ne znam da li ih je bilo jos, Zeljava je bila najmodernija i najveca od svih.

Kojih su to nekoliko?

Batajnica (Beograd) ?
Cerklje(Slovenija) ?
Pula (Hrvatska) ?
Pleso (Zagreb) ?
Zemunik (Zadar) ?
Dubrave (Tuzla) ?
Butmir (Sarajevo) ?
Ortiješ (Mostar) ?
Golubovci (Podgorica)?
Lađevci (Kraljevo) ?
Ponikve (Užice) ?

Ma zna Tihi...........samo ga nesto yebe google :hahaha:

Lepo je to sto tako savesno i predano trazite odgovornost...bas me intersuje da li ste ili da li biste trazili odgovornost za pilota koji je poginuo pre 15-ak godina u MIG-21 jer du ga drzali na PSS-u satima cekajuci Milosevica da se pojavi. Mozete da zamislite kako u sred letnjeg suncanog dana izgleda sedeti u onom odelu i skafanderu koje nose piloti MIG-21 u kabini, sa iskljucenim motorom, bez ikakve ventilacije? Kada se "veliki sef" konacno pojavio, MIG je zarulao, odlepio se od piste i odmah potom zakucao u tle jer je pilot, naravno, kolabirao. Zasto tada niste trazili odgovornost...???...mozda zato sto niste ni znali da se udes desio?

To što se desilo pre 15,50,ili 150 godina ne opravdava ludost aktuelnih političara koji izdaju naređenja o održavanju aeromitinga sa letelicama čija je ispravnost problematična.Naročito što se održavaju iznad gusto naseljenih mesta (Beograd) čime se rizik od katastrofe povećava.Posle današnje tragedije koja nije prva,ostavka resornog ministra nije dovoljna,nego odgovorne treba krivično goniti za izazivanje opšte opasnosti i smrt dvoje ljudi.

Kojih su to nekoliko?

Batajnica (Beograd) ?
Cerklje(Slovenija) ?
Pula (Hrvatska) ?
Pleso (Zagreb) ?
Zemunik (Zadar) ?
Dubrave (Tuzla) ?
Butmir (Sarajevo) ?
Ortiješ (Mostar) ?
Golubovci (Podgorica)?
Lađevci (Kraljevo) ?
Ponikve (Užice) ?
Слатина ( Приштина ) Србија

Podzemne vazduhoplovne baze su bile i u CG i na aerodromu Slatina.

Ne znam da li ih je bilo jos, Zeljava je bila najmodernija i najveca od svih.

Jedino sto bi se moglo smatrati podzemnim aerodromom u SFRJ ,uz Zeljavu je Slatina. Ali su tamo od podzemnog hangara za avion do poletne staze imali skoro 2 km.

Smatrati da je aerodrom podzeman samo sto ima podzemne kaponire za smestaj aviona kilometrima daleko od poletno sletne staze je....

Jedino sto bi se moglo smatrati podzemnim aerodromom u SFRJ ,uz Zeljavu je Slatina. Ali su tamo od podzemnog hangara za avion do poletne staze imali skoro 2 km.

Smatrati da je aerodrom podzeman samo sto ima podzemne kaponire za smestaj aviona kilometrima daleko od poletno sletne staze je....

Na Zeljavi je bilo 5 poletno-sletnih staza na povrsini, a avioni su bili smesteni unutra, bas kao i u Slatini i u Golubovcima, princip je isti.

Back