Srušena slika o sebi

Kad mi slika o meni postane dopadljiva, izvadim marker i docrtam brkove.
Ljudi kace na fejzbuk samo najuspelije slike. Posle nekoliko lajkova pocinju naivno da veruju da su oni ta slika.
Trudeci se da sliku o sebi napravimo boljom, mi poboljsavamo sebe. I to jeste dobro. Nedostajuca svest o tome sta i zasto radimo je problem.

tačno, bar u mom slučaju...
uvek stavljam neke nasmešene na fezbu...
e ta nedostajuća svest, o tome bi možda mogli da pišemo...
što ne stavim neku gde izgledam potišteno...
ne sme se pokazati slabost?
poricanje tamne strane?

Razmišljam o ovoj temi
Srušena slika o sebi
Npr. imam tu sliku o sebi, održavam je
Mudri citati, uzvišene misli itd.
Radio sam to i ranije, da
I onda mi se desilo da je sve to puklo, srušilo se
Napravio sam neke stvari i ta moja negovana slika je pukla
Shvatio sam da nisam tako savršen i uzvišen
Teško sam to podneo
Ali sam se oporavio i opet izgleda idem u tom pravcu
Ne znam šta da mislim
Možda stvarno treba sebe ubediti da si, u najboljem slučaju, ništa...

Da li vam se nekad srušila slika o sebi?

Kako ste to podneli?

dnevno mi se sruši slika o sebi svaki put kad shvatim u kojoj zemlji živim.
kako podnosim?
ne podnosim. zato mi se i ruši slika.

začarani krug, moj bato

Svi smo ljudi i imamo skrivene želje i vrlo često radimo i malecne stvari iz interesa. Ako ti se srušila slika o sebi nisi sebe dovoljno poznavao... I ako želiš da ideš u pravom pravcu suoči se sa činjenicama, jer ljudi sve rade sa razlogom. A ako želiš da uradiš ispravno naglas reci sam sebi zašto nešto što naizgled bez razloga radiš. Ljubomora, lenjost su česti motivi da radiš nešto dok sam zataškavaš razlog sa nekim pokušajem da moralno obrazložiš svoj postupak. Kad uspeš da se suočiš sa svojim pravim razlogom probaj da mu kontriraš...

Razmišljam, nije li sve ovo što radimo po forumima ustvari neko potvrđivanje samo—imidža, slike o sebi...

- - - - - - - - - -

Zadnji i finalni most koji treba preći je da otpustiš umom-kreiranu "duhovnu" ličnost.
Spali taj most iza sebe.
Ostani prazan od samo-imidža i prestani gledati unatrag.
Ostani u neutralnosti bića. To je to!

~ Mooji

:think:

Razmišljam o ovoj temi
Srušena slika o sebi
Teško sam to podneo
Ne znam šta da mislim

Kako ste to podneli?

Misli kao i fizička prisutnost čoveka dolazi u nijansama perioda i ciklusa. Sebe treba uskladiti prema tim periodima i ciklusima kako bi se dobio najkvalitetniji rezultat. Ciklusi i periodi se mogu lako prepoznati, ali uvek treba slediti lični osećaj.

Traganje za uzvišenjem, koje bi trajalo veoma dugo i kroz duhovnu, tj. mentalnu samodisciplinu nije nešto što je potrebno samo učiti sebe, već i podučavati druge. Tu leži i slika o sebi koju dobijamo gledajući druge oko nas.

S obzirom da voliš mudre citate, imam dva za tebe.

- Put od hiljadu koraka u pustinji počinje jednim korakom.
- Ukoliko hodaš tuđim otiscima u pesku, tvoji se neće videti.

Mislim da se drugi deo pogotovo odnosi na problem koji imaš. Najiskrenije se nadam da te ovo neće povrediti, ja iskreno uživam svaki put kada postaviš neki od citata i mudrosti, no s obzirom da govoriš isključivo o sebi i svojoj slici mogu ti reći da te ti citati ne ukrašavaju nešto posebno. Mislim da jačina čoveka dolazi katkad iz dubokog bola koji nosi u sebi, kao i transformacije tog bola u nešto veoma pozitivno i lepo. Ne mora nužno biti umetnost, ali nešto lepo svakako.

Što se tiče prvog, potrebno je pokrenuti se i ne dozvoliti da fizičko telo trpi. Samim tim će trpeti i mentalitet.

Nije me povredilo, ne brini, mislim da si zanimljiv sagovornik.

Razmišljam, da li smo zapravo u svakoj komunikaciji pomalo fejk...

Čovek je drukčiji kada je sam?

Ima valjda ona tema koliko možete biti sami sa sobom...

Onoliko koliko to možeš, toliko nisi egoista?

Ja sam tolko u svojim očima nabudžio neku pozitivnu sliku o sebi, da prosto zazirem previše da pričam i pišem, da je ne bih slučajno nekako narušio...smešno.

I u jednom i u drugom slučaju je to samo slika, I guess...

Ili je možda nešto više, odraz neke fizičke ili metafizičke namere...?

Šta mislite...

Pre je u gradu bio neki grafit, kaže, ko slika cvet, ne slika miris, valjda tako nešto...

:think:

Razmišljam o ovoj temi
Srušena slika o sebi
Teško sam to podneo
Ne znam šta da mislim

Kako ste to podneli?

često
podnesem loše, ali kažem: nije još gotovo, idemo još jedan krug

Prošle godine sam bio prisutan na jednom otvaranju jednog proizvodnog pogona ,a kasnije u Master centru NS sajma na skupu povodom nekog sranja
na kom sam upoznao prvo jednu pa drugu zreliju lepoticu...Naravno da sam im se udvarao kako je i red...Obe su me belo gledale ,a uveče kad sam sebe video na snimku otvaranja onog pogona ,jasno mi milo i zašto!
Matori ,podočnjaci do pupka,neobrijan,ružan u pm...Đabe što sam bio u odelu sa sve kravatom-faca ko kaca! Ybg-otad sam prema damama samo veoma ljubazan...:sad2:
Upoznao sebe ponovo na grub i surov način...
Žvaka vredi samo ako i ličiš na nešto!:hahaha::sad2:

Pa tek kad ti se sruši ta slika možeš da postaneš autentična osoba, tj. ono što jesi, a ne što misliš da treba da budeš...
Uzvišen, hahaha, čoveče, u kom si ti filmu!
*
Odlično sam podnela, oslobodila sam se neviđenog tereta
I mani se mudrih citata, svaki od tih autora je takođe bio budala u privatnom životu :) to ti je opšte ljudsko stanje.

a pa ja uvek imam jokera
mnogo projekcija mojih ja , uzdignutih do nebesa pa svedenih na tlo zemaljsko lol
sushtina - ima dana kad nisam ono shto znam, umem, postojim u full izdanju
ima dana kad samo postojim
i sve je to ok, znam da mogu , uvek znam da mogu i sve shto se trenutno mrljavi uzdici ce se ponovo

Prošle godine sam bio prisutan na jednom otvaranju jednog proizvodnog pogona ,a kasnije u Master centru NS sajma na skupu povodom nekog sranja
na kom sam upoznao prvo jednu pa drugu zreliju lepoticu...Naravno da sam im se udvarao kako je i red...Obe su me belo gledale ,a uveče kad sam sebe video na snimku otvaranja onog pogona ,jasno mi milo i zašto!
Matori ,podočnjaci do pupka,neobrijan,ružan u pm...Đabe što sam bio u odelu sa sve kravatom-faca ko kaca! Ybg-otad sam prema damama samo veoma ljubazan...:sad2:
Upoznao sebe ponovo na grub i surov način...
Žvaka vredi samo ako i ličiš na nešto!:hahaha::sad2:

dobro si prosao...da si bio u krevetu sa njima, to sa snimka bi ti bilo ko fashion tv :rotf:

Problem je kod zamatorivanja što svest i memorija ne stare takvim tempom...U glavi si još uvek onaj isti od pre nekoliko decenija i
nezadovoljstvo sopstvenim izgledom biva sve prisutnije ,jer emotivno radije biramo sećanja na naš mlađi i privlačniji izgled. Odbija ego
da izgleda matoro!:sad2::mrgreen:
Koliko je to snažan način gledanja,govori da se niko nije izborio s njim.Čak počinjem da sumnjam da je vinovnik staračke senilnosti ,čak i
demencije,prejak ego koji se bori da zadrži mladost i spreči starenje...Moraću ovu ideju da predoćim drugaru psihiću...:manikir:

Back