Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ovo volem da vidim. Rusi i Poljaci su se opasno picili tokom povesti! Gledali su kako jedni drugima da smeste a to i danas rade. Za Ruse ne znam ali Poljaci imaju jednu krilaticu "Rosjani NIE, Rosyjańke TAK". (u prevodu Rusi ne, Ruskinje DA)
Rastka sam pretrazila i nashla samo ovo shto sam i napisala ovde (tj. iskopitala), ali to je iz doba Petra Velikog, koje dolazi malo kasnije od onog doba koje ja trazim, a i chini mi se da je Rastko malkice zastareo u vezi nekih "svojih" ideja. Mislim, kad je Corovic zauzeo jedno od glavnih mesta... Zar ne postoji neka novija "Istorjia Srba"?!
Uglavnom nisam u Srbiji, a i kad jesam onda sam u Dimitrovgradu, gde se od istorije nishta ne moze naci (ionako biblioteka vikendom ne radi). Zato trazim pomoc ovde pa mi nije jasno zashto se Wilkolak ljuti kad ga opominjem. Ako hoce da se zeza nek ide u svashtaru pa nek se zeza. Meni treba materijal za referat koji bih chitala 10-ak minuta najvishe, a biblioteka na mom fakultetu se ne moze bash pohvaliti knjigama na srpskom u vezi gore navedene teme. A Maticu verovatno nikada necu moci da posetim- mnogi je nisu posetili pa im nishta ne fali.
Zbog svih tih razloga trazim pomoc od vas, smatrajuci vas dovoljno kompetentnima da govorite na ovu temu. Vasha je stvar da li mozete, zelite i koliko mozete i zelite da mi pomognete.