Srpsko pravosudje na ispitu- ubio u samoodbrani i verovatno ce u zatvor :(

Ovde se novinari bave poslom o kojem ne znaju ništa. Ako se kaže još i da je napadač bio naoružan, pa je onda čak i imao nameru jer je utvrđeno da je metak zaglavljennu cevi, odnosno da je došlo do okidanja oružja, a napadnuti istovremno, u razumnom vremenu reagovao time što je od sebe i dr. odbraniio istovremenu opasnost, tu nema govora o tome da se nužna odbrana dovodi u pitanje. Nužna odb. 100% i nema prekoračenja... I posle priče još o Lauševiću koje veze nema i sl. nadovezivanja, to može samo u našem novinarstvu.. : )

Ovde se novinari bave poslom o kojem ne znaju ništa. Ako se kaže još i da je napadač bio naoružan, pa je onda čak i imao nameru jer je utvrđeno da je metak zaglavljennu cevi, odnosno da je došlo do okidanja oružja, a napadnuti istovremno, u razumnom vremenu reagovao time što je od sebe i dr. odbraniio istovremenu opasnost, tu nema govora o tome da se nužna odbrana dovodi u pitanje. Nužna odb. 100% i nema prekoračenja... I posle priče još o Lauševiću koje veze nema i sl. nadovezivanja, to može samo u našem novinarstvu.. : )

Problem je u tome sto ce da mu napakuju to sto se metak razbojnika zaglavio u cevi i da u tom slucaju NIJE BILO NUZNO da on upotrebi vatreno oruzje. to ce coveka sjebati, videcete.
Nas krivicni zakon je totalno iscasen - to se slaze i vecina advokata. Jedan od postulata nuzne odbrane po nasem KZ je taj da se u slucaju nuzne odbrane ne smes braniti jacom silom vec istom ili slabijom. Prakticno ako mene dva mamlaza gaze i sutiraju a ja imam pistolj- i upotrebio sam ga, debelo sam prekoracio nuznu odbranu a za to se ide u zatvor.

Problem je u tome sto ce da mu napakuju to sto se metak razbojnika zaglavio u cevi i da u tom slucaju NIJE BILO NUZNO da on upotrebi vatreno oruzje. to ce coveka sjebati, videcete.
Nas krivicni zakon je totalno iscasen - to se slaze i vecina advokata. Jedan od postulata nuzne odbrane po nasem KZ je taj da se u slucaju nuzne odbrane ne smes braniti jacom silom vec istom ili slabijom. Prakticno ako mene dva mamlaza gaze i sutiraju a ja imam pistolj- i upotrebio sam ga, debelo sam prekoracio nuznu odbranu a za to se ide u zatvor.

Tacno tako. Samo nije to samo u Srbiji ima jos zemalja sa bukvalno identicnim zakonom. Koji meni nikako nije jasan. A da je recimo bilo zensko u pitanju kako tu sabiraju i oduzimaju jacinu sile? Sta je mucenik trebao da uradi nije mi jasno. Valjda da ceka da ovaj uhvati noz ili nesto tako, mada i tu bi mu sabrali opet hladno oruzje protiv vatrenog. Ne moze posten covek ni u rodjenoj kuci vise normalno da se oseca

Ubi lopova i razbojnika bez milosti i razmisljanja a za sud te zaboli to su sve funjare koje ce pre da zentaju ako shvate da se uopste ne kajes i da ces mozda i njima ispaliti metak u celo ako te osude.

Evo kako je po KZ Srbije:

Nuzna odbrana:
1. Napad i odbrana moraju biti istovremeni
2. Oružje kojim se odbija napad mora biti srazmerno napadačevom oružju
3. Nužna odbrana i napad ne smeju drastično da se razlikuju

SRANJE OD ZAKONA

Znaci, ako tebe neko napadne sekirom a ti imas pistolj, ne smes se braniti pistoljem. e do mojega.

Evo kako je po KZ Srbije:

Nuzna odbrana:
1. Napad i odbrana moraju biti istovremeni
2. Oružje kojim se odbija napad mora biti srazmerno napadačevom oružju
3. Nužna odbrana i napad ne smeju drastično da se razlikuju

SRANJE OD ZAKONA

Znaci, ako tebe neko napadne sekirom a ti imas pistolj, ne smes se braniti pistoljem. e do mojega.

treba tu uvesti americki model.

ko je na tvom posedu mozes ga zgaziti kao bubu.

a na javnom posedu bi trebalo vec pazljivo uobliciti , a obzirom da je zabranjeno nosenje oruzja moglo bi se naci prihvatljivo resenje

Back