Srpski Tajland

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Srpski Tajland je oaza netaknute prirode gde će vam društvo praviti galebovi, patke i labudovi

Ko nece na Tajland...navodno ima alternativu :D

srpski-tajland.jpg

Tajlandsko ostrvo Ko-Čang vrlo dobro je poznato svim ozbiljnijim ljubiteljima egzotičnih letnjih destinacija.

Po svojoj lepoti i atraktivnosti ono stoji rame uz rame sa Puketom i Samuijem, ali je znatno manje komercijalno popularno. Neverovatne plaže i prirodne lepote – minus nesnosne gužve…

Još je manje poznato da i u Srbiji postoji ostrvce istog naziva, koje još zovemo i “srpski Tajland”, s obzirom da sa svojim “starijim bratom” iz Tajlanda ima niz sličnosti.

Srpski Ko-Čang smestio se nadomak Sremskih Karlovaca, odakle se čamcem prebacite do ovog skrivenog raja koji već godinama odoleva najezdi turista.

Nakon samo desetak minuta vožnje čamcom po Dunavu stići ćete do ove neverovatne oaze netaknute prirode gde ćete uživati u pesku, vodi i neobičnom rečnom rastinju, a društvo će vam praviti galebovi, patke i labudovi.

Karlovačko ostrvo, Maldivi, Majmunsko ostrvo – sve su to različiti lokalni nazivi za ovaj egzotični sprud koji se na niskom vodostaju pojavljuje tačno preko puta Sremskih Karlovaca, a čija pitomost i lepota nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Na srpskom Ko-Čangu možete popiti kafu, pivo, hladan sok, ili uživati u palačnikama i mekikama. Ipak, na ostrvu postoji nekoliko pravila – poštujte vodu, vodite računa o svojoj bezbednosti i za sobom ne ostavlajte đubre i prljavštinu.

Sve u svemu, jedno predivno mesto sa kog se uživa i u zalasku Sunca. Oaza mira sa peščanom plažom i ni malo loša zamena za more u ovo čudno vreme.

a3-29.jpg

4597404.jpg

Изгледа као сасвим пријатно место. Мало се повезати са природом. Бар кажу да се поведе рачуна о ђубрету које често људи остављају из њима познатих разлога.
I meni izgleda lepo...Nadam se samo da nije kao mravinjak sada, leti

Šalu na stranu, naravno da nema nikakve sličnosti sa imenjakom na Tajlandu ali je lepo mesto za boravak na Dunavu.
Ne znam ko je bio kreativan sa imenom ali lepo se setio :lol:

Koh-Chang je za odmor dušu dao, baš mirno ostrvo skroz ka Kambodži na istoku, nekih 5-7 sati vožnje od Bangkoka, planina džungla, ribarska sela...male plažice i resorti, šetnja, izležavanje romantika...nema "akcije" kao na izvikanijim destinacijama na Tajlandu....pravi odmor. Preporuka.
Ali nema onaj "vau" efekat kao po plažama čuvenija ostrva.

Inače je drugo ostvo posle Phuketa po veličini, daleko je od nepoznatog

Srbija je svojevremeno imala koncesiju od 40 godina negde u Africi, u nekoj francuskoj koloniji (bilo ih je par, manje nego država naslednica istih) ili možda belgijskom Kongu, nisam siguran, ali mislim da je bila neka francuska kolonija.

Tamo je napravljen "grad" Nouveau Kragouievatz. To je verovatno bila grupica baraka, ali je postojalo.

Svojevremeno, recimo 1990-ih sam gledao prilog o tome negde na internetu koji mi se čini da je bio snimak neke epizode neke dokumentarne serije verovatno TV Beograda. Naravno u to doba se na net išlo preko običnog telefona, nije bilo šanse da se to skine i sačuva, fajl je bio ogroman za ondašnje uslove, emitovalo se s prekidima, kako je linija sporo strimovala taj klip.

U međuvremenu pokušavam da pnovo to pronađem, ali ne uspevam. Da li je još neko to video ili negde naišao na makar tekst?

Srbija je svojevremeno imala koncesiju od 40 godina negde u Africi, u nekoj francuskoj koloniji (bilo ih je par, manje nego država naslednica istih) ili možda belgijskom Kongu, nisam siguran, ali mislim da je bila neka francuska kolonija.

Tamo je napravljen "grad" Nouveau Kragouievatz. To je verovatno bila grupica baraka, ali je postojalo.

Svojevremeno, recimo 1990-ih sam gledao prilog o tome negde na internetu koji mi se čini da je bio snimak neke epizode neke dokumentarne serije verovatno TV Beograda. Naravno u to doba se na net išlo preko običnog telefona, nije bilo šanse da se to skine i sačuva, fajl je bio ogroman za ondašnje uslove, emitovalo se s prekidima, kako je linija sporo strimovala taj klip.

U međuvremenu pokušavam da pnovo to pronađem, ali ne uspevam. Da li je još neko to video ili negde naišao na makar tekst?
pokusacu da nadjem

Back