vidim da vecini nije priznati strucni ispit, ali ja bih ipak pokusala da mi priznaju pa kako bude. Zanima me mogu li priloziti dokumente pripravnickog staza iako traze samo ocjene i dodatak diplomi? traje li uvijek "vjestacenje" 3 mjeseca ili to nije pravilo i sta ako ustanove da ipak nije ekvivalentna diploma, je li moram osim strucnog jos nesto polagati? hvala
mislim da traje vestacenje 3 meseca ili bar 2 . Treba pokusati svakako i spasiti se nepotrebnog i mucnog ucenja. Treba priloziti sve zivo sto se priloziti moze. Meni su posle vestacenja pisali da nisam prilozio dokumente pripravnickog tj. uverenje(tj. pripravnicku knjizicu kako se to kod nas zove) da sam proveo odredjeno vreme na ginekologiji, hirurgiji, internoj i drugim sastavnim delovima pripravnickog. Ishod vestacenja je da moram polagati GWP tako da mi je svejedno u principu sto pomenute dokumente nisam poslao (manje sam bacio para za prevodjenje). Meni je bilo najjace sto su mi u odgovoru napisali da moram dokazati da sam u Srbiji polozio drzavni ispit(sto nije na spisku potrebnih dokumenata) a ja sam im pri prijavi predao sva dokumnta medju kojima i uverenje da sam clan komore (sto je na spisku potrebnih dokumenata) i da nisam disciplinski gonjen od strane lekarske komore...tja igre bez granica. Mislim da je zapravo najbitnije gde se zahtev za izjednacavanje diplome i drzavnog ispita preda. Citajuci ovaj forum rekao bih da je Approbation moguce dobiti bez polaganja Gleichwertigkeitsprüfung-a , ali ne upali uvek u Bayern-u , Sachsen-u mozda i u Sachsen-Anhalt...u Baden-Württemberg-u jos nisam cuo da je neko dobio Appr. bez polaganja...
Poslednja izmena: