Srpski junaci srednjeg veka - dokumentarna serija RTS

Неправедан си у оцени ове серије. Да је савршена, нија, али јесте доста пристојно одрађена.

То што ти је нешто наводно ближе, не значи нужно и да ти је добро познато. Ако у страним документарцима ниси срео ништа слично овоме што овде осуђујеш, то довољно говори.

Poslednja izmena:
Неправедан си у оцени ове серије. Да је савршена, нија, али јесте доста пристојно одрађена.
Свако има право на своје мишљење.

То што ти је нешто наводно ближе, не значи нужно и да ти је добро познато.
То ћемо оставити квалификованијим особама на процену.

Ако у страним документарцима ниси срео ништа слично овоме што овде осуђујеш, то довољно говори.
Ту се свакако слажемо.

A čime se bavi epika? Zašto imaju glumicu koja recituje epske pesme? Zašto su sve do jednog junaka likovi iz epskih pesama?
Управо. Серија се дотиче историје и историјских личности тек посредно, у циљу расветљивања позадине епских ликова, који су јој у фокусу.

Дакле, сводимо аргументацију на није добро јер ми се не свиђа. Како инфантилно.

Ne. Ti si je sveo na:

Ако се серија бави епиком онда:

1. Редитељ не зна чиме се бави његова емисија.
2. Ова тема не припада подфоруму историја

Drugim rečima "ako se serija bavi epikom, ja sam pop Ćira." Ko je tu infantilan u argumentaciji?

Ne. Ti si je sveo na:

Drugim rečima "ako se serija bavi epikom, ja sam pop Ćira." Ko je tu infantilan u argumentaciji?

Можеш вртети колико желиш, чињеница је да ти се аргументација своди на ако ми се коментар не свиђа, није добар. Дакле, једини ко је инфантилан си ти.

Ovo je dosta zanimljiv serijal, mada mi se malčice više sviđa onaj drugi. Da, bolje da su pare otišle ovde.

Voleo bih samo da su malčice zašli i u nešto raniji srednji vek umesto da se kreće samo od Stefana Prvovenčanog...možda će kasnije izbaciti ponešto, ne kažem ja, ali sumnjam. Nema toliko ostataka a ni izvora puno da se dočara ali svakako se može jedna cela emisija prirediti ili barem deo jedne o, recimo, Časlavu ili Stefanu Vojislavu. Prednemanjićka srpska istorija jeste pod određenim velom magle jer je pre XII stoleća ali to nije izgovor da se ne dotiče; štaviše Srbi strašno malo o njoj znaju tako da treba iskoristiti ovakve trenutke da se baš ona i popularizuje ili barem pokuša uraditi to.

Danas (i to nije samo fenomen u Srbiji) ljudi srednji vek percipiraju gotovo isključivo kroz njegove poslednje epohe.
Ми смо једини народ који се одриче пар векова сопствене историје, као да није било ничега пре Немањића.

Back