Srpski fudbal u Evropi: 15 poraza na 19 utakmica

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.325
Ni ove sezone srpski klubovi u najmanju ruku ne blistaju u evropskim takmičenjima - gde grešimo?

1728032903461.png

Pet srpskih predstavnika i ove sezone naišla su na jače od sebe pa su najčešće porazi bili ishodi tih duela. Ništa novo, reklo bi se.

Stanje je redovno.

Prethodna sezona bila je "istorijska" za srpski klupski fudbal, jer je zabeležen rekordan broj poraza pet učesnika, što je dovelo do srozavanja klupskog koeficijenta (Srbija pala sa 11. na 20. mesto i tone sve dublje),

I ove sezone smo sa pet predstavnika "napali" Evropu, ali ponovo ne vredi, nešto ne radimo kako valja, porazi su redovna pojava, pobede su incidenti.

TSC je poslednji u nizu upisao neuspeh, za ovaj klub treći u tri ovosezonske utakmice u Evropi, nakon dva teška poraza u plej-ofu Lige Evrope sa Makabijem iz Tel-Aviva.

Nakon izgubljenog meča u Astani (0:1) na startu Lige Konferencija tim iz Bačke Topole ima gol-razliku 1:9 u pomenuta tri meča.

Poražavajuće...

Bilans srpskih klubova u Evropi (2024/2025)​

Odigranih utakmica: 19
Pobede: 3
Remi: 1
Poraza: 15
Gol-razlika: 14-39
Srpski predstavnik u Ligi šampiona Crvena zvezda je na četiri utakmice, doduše u daleko jačoj konkurenciji, onoj najjačoj, tri puta poražena (Bodo, Benfika, Inter), uz pobedu nad norveškim timom za prolaz u Ligu šampiona.

Gol razlika crveno-blih u tim duelima je 4:8.

Najgore su prolazili igrači Partizana ove sezone, kao vreća za udaranje. Crno-beli su u sada već istorijskom nizu ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona, potom iz kvalifikacija za Ligu Evrope i na kraju za Ligu Konferencija.

Košmarnu evropsku sezonu crno-beli su završili sa remijem, pet poraza i gol-razlikom 4:14.

Vojvodina i kragujevački Radnički samo su upotpunili krah srpskih superligaša u međunarodnoj konkurenciji - zbirno su ova dva kluba "doneli" našoj zemlji četiri poraza i dve pobede.

Grade se stadioni, postavljaju novi tereni, ali fudbal tone sve dublje, rezulata nema i ne nazire se kraj ovom crnom nizu. Postali smo fudbalski liliputanci.

Kako zaustaviti potonuće?

https://www.b92.net/sport/fudbal/sr...ki-fudbal-u-evropi-19-utakmica-15-poraza/vest

..................

Samo pitanje se postavlja .. kako zaustaviti ?

Gde grešimo?
heh
drug šta god da napišem ti ćeš opet o Partizanu itd
ne grešimo mi nigde
jedina greška je što je na čelu države bolesna osoba koja je uništila Partizan i celu ligu da bi Zvezda bila narednih 20 godina šampion. Onda ti i takvi klubovi iz te lige u Evropi služe za podsmeh a i Zvezda isto tako
e sad se neko pita: kako to da makar Zvezda nešto ne uradi pošto je 100 miliona državnih para spucano u nju
pa vrlo prosto: Zvezda nema prave takmičarske utakmice u našem prvenstvu.. odigra tri, četiri trening utakmice protiv jbnog Pančeva, Lučana, Sudrulice ili raspalog okupiranog Partizana , daje golove, u laganom ritmu sve dobije.. i onda joj dođe Benfika.. i tu se jbg igrači pogube.. kvalitetna ekipa, koja se ne sklanja, sudije koje ne navlače za tebe, var koji funckioniše u svakom trenutku i poraz naravno..hoćeš mi reći da 10 od 10 sudija ne bi sudile penal za Zvezdu, onu ruku protiv Intera? naravno da bi.. da bi makar jedan odmahnuo rukom? pa naravno da ne bi al u Evropi se penal sudi samo kad je stvarno penal..ne uvek al u 90 % slučajeva.. dakle igrači nisu naviknuti na pritisak, na to da nema Pavla Ilića na centru ili nekog drugog ku rtona ciganskog, na jake utakmice kao što je Benfika npr ili Inter.. PSV itd..pa i Dinamo jbg ima tamo Hajduka, Osijek, Rijeku, Lokomotivu. 5, 6 jakih utakmica .. .evo izgubili od Belupa 4:1.. i zato će Dinamo na kraju imati 5, 6 bodova a Zvezda NULA... kad će SNS krdo da pukne od nekog 4:1 u Ping pong ligi? pa nikad naravno
dakle ukratko: kriv je bolesnik na čelu države a ostalo su prazne priče
a zaustaviti se je nemoguća misija dok je ludak na vlasti pošto se on za sve pita

Poslednja izmena:
Gde grešimo?
heh
drug šta god da napišem ti ćeš opet o Partizanu itd
ne grešimo mi nigde
jedina greška je što je na čelu države bolesna osoba koja je uništila Partizan i celu ligu da bi Zvezda bila narednih 20 godina šampion. Onda ti i takvi klubovi iz te lige u Evropi služe za podsmeh a i Zvezda isto tako
e sad se neko pita: kako to da makar Zvezda nešto ne uradi pošto je 100 miliona državnih para spucano u nju
pa vrlo prosto: Zvezda nema prave takmičarske utakmice u našem prvenstvu.. odigra tri, četiri trening utakmice i onda joj dođe Benfika.. i tu se jbg igrači pogube.. kvalitetna ekipa, koja se ne sklanja, sudije koje je navlače za tebe i poraz naravno.. dakle igrači nisu naviknuti na pritisak, na jake utakmice..

dakle ukratko: kriv je bolesnik na čelu države a oslao su prazne priče

Pazi jbt kad su mi suze počele da padaju od sreće da si konačno nešto rekao pametno (osim ovog da AV gura Zvezdu ali dobro nećemo o tome) ... sve ovo ostalo što si rekao ispod je 1000000000 % tačno.

Ja gledam druga .. ma kakvi druga .. treća liga u ligi petica ima više ljudi na stadionima, veći entuzijazam nego utakmica npr. Čuke protiv Vojvodine.

Pazi jbt kad su mi suze počele da padaju od sreće da si konačno nešto rekao pametno (osim ovog da AV gura Zvezdu ali dobro nećemo o tome) ... sve ovo ostalo što si rekao ispod je 1000000000 % tačno.

Ja gledam druga .. ma kakvi druga .. treća liga u ligi petica ima više ljudi na stadionima, veći entuzijazam nego utakmica npr. Čuke protiv Vojvodine.
pa AV je jedini problem .. al ok ja znam da vi sendvičari verno branite vašeg vođu uvek i svuda.. eto nije on kriv za propast našeg fudbala..ja sam
nemam šta da dodam više

pa AV je jedini problem .. al ok ja znam da vi sendvičari verno branite vašeg vođu uvek i svuda.. eto nije on kriv za propast našeg fudbala..ja sam
nemam šta da dodam više
Ali niko njega ne brani samo, kao što se mnogo puta do sad reklo, ništa on ne radi drugačije nego što su drugi radili.. o tome se radi ...

Ja mislim da je problem u tome što prerano puštamo da deca odu u inostranstvo .. šta ti misliš =?

Da počnemo od toga što niko ne sme biti prvi ili dovesti bilo kog igrača kog žele Zvezda i Partizan.

Onda da krenemo od toga što su Partizan i Zvezda državne jasle, gde se jasno favorizuju u odnosu na ceo ostatak lige.

To što su uništili trenersku školu i generalno omladinske škole. Nekadašnji Teleoptik ne postoji, npr, a izbacivao je igrače koji su nosili reprezentaciju 10 godina.

To što nam je kadar katastrofalan, to što sudije ne postoje i ne smeju da sviraju ništa.

Što se favorizuje uvek klub koji na čelu FSS ili države ima svoje ljude.

To što je u svakoj upravi kriminalac... Terzić sa poternice, Džaja hapšen, Đurić sa poternice, Vazura privođen zbog utoke u kolima... Takvi ljudi ne treba da sede na tribinama, a ne u upravi.

Navijači koji su paravojna formacija svake vlasti, ultra kop registrovan na Zvezdinom stadionu.

Tenk ispred marakane... Itd..

Tenk ispred marakane... Itd..

Sve mi diraj, tenk mi ne diraj :)

Šalu na stranu ali ljudi .. ovo stvarno postaje smešno gde ti prosto više nemaš zanimljivih duela u našoj ligi nego se čekaju ta dva derbija da se vidi ko će od Zvezde i Partizana da osvoji titulu ...

..aaaaaaaallliiiiiiiii .. onda se opet tešim činjenicom da je jedan Bajern osvojio mnogo titula zaredom što su pisali na SK

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/...-titula-zaredom-ali-nije-dobro-za-bundesligu/

Sve mi diraj, tenk mi ne diraj :)

Šalu na stranu ali ljudi .. ovo stvarno postaje smešno gde ti prosto više nemaš zanimljivih duela u našoj ligi nego se čekaju ta dva derbija da se vidi ko će od Zvezde i Partizana da osvoji titulu ...

..aaaaaaaallliiiiiiiii .. onda se opet tešim činjenicom da je jedan Bajern osvojio mnogo titula zaredom što su pisali na SK

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/...-titula-zaredom-ali-nije-dobro-za-bundesligu/

Pa, nemaš više duela kad se unapred zna ko će da bude prvi, ne smeju ljudi ni da vam daju gol. Da se ne lažemo, Zvezda nema takmičarske utakmice u ligi, pa kad dođe neko ko ih ima i ima kondicije za 90 minuta, desi se šta se desi.

Npr, individualne greške Krunića i Spajića protiv Intera se ne bi desile da neko u našoj ligi sme da ih napada uopšte. Nisu navikli momci da to iko radi, zbunjeni su. I ne pišem ironično, zaista.

I to što je Bajern osvojio mnogo titula zaredom, to ne znači da tamo vlast Nemačka uništava Dortmund, Leverkuzen. Dortmund je bio finalista lige šampiona, Leverkuzen osvojio ligu.

Nije baš isto kao ovde gde se zna pre početka ko je prvi... Pa, igrači vam više ne slave titule... Derbi više nije derbi. Psiho je uništio sve.

Pa, nemaš više duela kad se unapred zna ko će da bude prvi, ne smeju ljudi ni da vam daju gol. Da se ne lažemo, Zvezda nema takmičarske utakmice u ligi, pa kad dođe neko ko ih ima i ima kondicije za 90 minuta, desi se šta se desi.

Npr, individualne greške Krunića i Spajića protiv Intera se ne bi desile da neko u našoj ligi sme da ih napada uopšte. Nisu navikli momci da to iko radi, zbunjeni su. I ne pišem ironično, zaista.

I to što je Bajern osvojio mnogo titula zaredom, to ne znači da tamo vlast Nemačka uništava Dortmund, Leverkuzen. Dortmund je bio finalista lige šampiona, Leverkuzen osvojio ligu.

Nije baš isto kao ovde gde se zna pre početka ko je prvi... Pa, igrači vam više ne slave titule... Derbi više nije derbi. Psiho je uništio sve.

Bajern je osvojio mnogo titula .. Dortmund jeste igrao finale LŠ ali tek posle 12 godina ... o tome se radi .. i kod njih je malo stagnacija kod ostalih klubova gde se već zna da će Bajern osvojiti do te mere da ovo što je Alonzo uradio sa Leverkuzenom se smatra kao neki bauk

Bajern je osvojio mnogo titula .. Dortmund jeste igrao finale LŠ ali tek posle 12 godina ... o tome se radi .. i kod njih je malo stagnacija kod ostalih klubova gde se već zna da će Bajern osvojiti do te mere da ovo što je Alonzo uradio sa Leverkuzenom se smatra kao neki bauk

Ne kažem ja da nije, čak i oni imaju problem sa tim što Bajern jednostavno dođe i kupi Humelsa, Gecea i Levu, prosto može im se. Ali je onda bar Bajern finalista lige šampiona i brutalan tim.

Ovi naši sve trpaju u Zvezdu, a onda Zvezdu trpa ko stigne. Onda bar daj i drugima, ugasiće se čoveče...

Najbolji tim posle Barija i verovatno neće osvojiti ni bod...

I zamisli sad, ali samo zamisli da li je uopšte moguće da Čukarički ili Voša osvoje ligu?

To je poenta, zna se Zvezda je prva, gura se TSC zbog Mađara koji ulažu, svi ostali se poređaju kako im volja.

Ne kažem ja da nije, čak i oni imaju problem sa tim što Bajern jednostavno dođe i kupi Humelsa, Gecea i Levu, prosto može im se. Ali je onda bar Bajern finalista lige šampiona i brutalan tim.

Ovi naši sve trpaju u Zvezdu, a onda Zvezdu trpa ko stigne. Onda bar daj i drugima, ugasiće se čoveče...

Najbolji tim posle Barija i verovatno neće osvojiti ni bod...

I zamisli sad, ali samo zamisli da li je uopšte moguće da Čukarički ili Voša osvoje ligu?

To je poenta, zna se Zvezda je prva, gura se TSC zbog Mađara koji ulažu, svi ostali se poređaju kako im volja.
U pravu si ... Bajern makar uradi nešto .. a ovi naši, nazovi ih, skauti koji rade po timovima iz SuperLige nisu ni da budu skauti Palmine Jagodine ...

Dovedu neke crnce koje niko neće i onda sa njim očekuje da taj isti ide na Đuzepe Meacu i uradi nešto u LŠ.

Druže, taj se ukakio kad je video pun stadion jer u njegovoj Africi je dolazilo možda 1.000 onih što duvaju u one vuvuzele i on za bolje i ne zna.

U pravu si ... Bajern makar uradi nešto .. a ovi naši, nazovi ih, skauti koji rade po timovima iz SuperLige nisu ni da budu skauti Palmine Jagodine ...

Dovedu neke crnce koje niko neće i onda sa njim očekuje da taj isti ide na Đuzepe Meacu i uradi nešto u LŠ.

Druže, taj se ukakio kad je video pun stadion jer u njegovoj Africi je dolazilo možda 1.000 onih što duvaju u one vuvuzele i on za bolje i ne zna.

O tome ti i pričam... Suština je da Bajern sklopi tim na uštrb možda drugih, ali zato on igrača plati fino, dobije i taj klub pare, Bajern osvoji ligu šampiona i tuče Barsu kao starog dedu i osvoje sve. Svi su na dobitku.

Naši klubovi dovode neke ljude koji i nisu fudbaleri, Olajinka na terenu je bukvalno igrač za njih. Čovek nikad ništa pismeno nije uradio... Ali zato potpišu ugovore na ko zna koliko, ali zato upravi vrate pola. Znam da je Vazura bio na pola pola, a znam mnogo i o Zvezdi, nego ne mogu da pričam koga sam imao tamo kao igrača jer ću iznositi previše privatnog :D

U svakom slučaju, tu ako nisi u dilu nema te. Ovde nije bitan fudbal, liga, zarada ili podela love od profita, ovde se deli odmah, samo daj.

Nema ono ajde da od Zvezde napravimo giganta, da i ostali klubovi dobiju deo kolača, a mi ćemo da munemo deo kao što je onaj u Bajernu pa zaglavio zatvor. Ali oni su krali iz profita, mi krademo iz magle.

O tome ti i pričam... Suština je da Bajern sklopi tim na uštrb možda drugih, ali zato on igrača plati fino, dobije i taj klub pare, Bajern osvoji ligu šampiona i tuče Barsu kao starog dedu i osvoje sve. Svi su na dobitku.

Naši klubovi dovode neke ljude koji i nisu fudbaleri, Olajinka na terenu je bukvalno igrač za njih. Čovek nikad ništa pismeno nije uradio... Ali zato potpišu ugovore na ko zna koliko, ali zato upravi vrate pola. Znam da je Vazura bio na pola pola, a znam mnogo i o Zvezdi, nego ne mogu da pričam koga sam imao tamo kao igrača jer ću iznositi previše privatnog :D

U svakom slučaju, tu ako nisi u dilu nema te. Ovde nije bitan fudbal, liga, zarada ili podela love od profita, ovde se deli odmah, samo daj.

Nema ono ajde da od Zvezde napravimo giganta, da i ostali klubovi dobiju deo kolača, a mi ćemo da munemo deo kao što je onaj u Bajernu pa zaglavio zatvor. Ali oni su krali iz profita, mi krademo iz magle.
Slažem se u potpunosti.. ali kako se rešiti toga ?

Svaka zemlja ima neke muvatore (npr. Kalčopoli) ali se makar nešto reši i opet se igra fudbal mada iskreno .. posle Kalčopolija, italijanskom fudbalu je dosta trebalo da se oporavi od toga.

Slažem se u potpunosti.. ali kako se rešiti toga ?

Svaka zemlja ima neke muvatore (npr. Kalčopoli) ali se makar nešto reši i opet se igra fudbal mada iskreno .. posle Kalčopolija, italijanskom fudbalu je dosta trebalo da se oporavi od toga.

Zasigurno će biti neuporedivo bolje ako se odluče da iz uprava sklone kriminalce, interesne grupe i političare, a sa tribina kriminalce i poslušnike državne bezbednosti.

Ne može čovek sa poternice da bude direktor Zvezde, prosto ne priliči takvoj funkciji. Ne ide ni da slika Vučića bude u njegovoj kancelariji. Prosto, šta će tu? Šta predstavlja?

Ne ide ni da ultra kop bude registrovan na marakanu. Prosto, nema smisla.

Skloniti iz Partizana Vazudu, Vučelu, Nedića i ekipu.

Dovesti sportske radnike. Očistiti FSS bagru.

To sve može država samo ako hoće, sva moć je u njenim rukama. Kao što je Vučić doveo Terzića za ruku tu gde jeste, tako može i da obriše.

Na svetu ne postoji vise pravednija stvar, od toga da su rezultati srpskog fudbala takvi kakvi jesu.

Srpski fudbal je sistematski trovan, i namestan svim mogucim i nemogucim krimosima i korumpiranim pandurima i politicarima, da zasluzuje da ima gore rezultate od San Marina, Angole i Vatikana.

Uvek i svuda treba navijati protiv srpskog fudbala. Nazalost, jeste da igraci trpe, ali svi oni treba da beze preko grane, kada napune 9-10 godina, umesto da ostaju u tom bolesnom zlu od sistema.

Back