Srpski fudbal na UEFA listi

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Logično. Pa nije slučajno da su skoro uvijek isti u Top 10. Eventualno 9-11 neki jo-jo. Vi ste imali 2 kluba koji su radili rezultate u Europi i igrali grupe i skupljali dosta bodova. Tu i tamo bi netko od ostalih upisao koju pobjedu u kvalifkacijama, i to je to. To vas je lansiralo visoko, ali uz dobre stvari (klub izravno u CL grupama, još 2 kluba izravno u EL i KL, i još 2 u kvalama), dolaze i loše (koef se dijeli na 5, jedan od dva sposobna uzeti bodove nije uopće u grupama, drugi je, jbg, izravno u grupi CL, a ostali su topovsko meso) koje su dovele do toga da vam neminovno slijedi pad. Ali to je bilo za očekivati. Trebalo je biti posebno naivan i misliti da se Srbija može zadržati tu di je. Eventualno da je Zvezda nije bila prvak, pa da skuplja bodove u EL ili KL, i da vam to omogući još jedan klub u grupama koji bi nekoga pobjedio. Ali naravno da se nitko neće svjesno odreći zarade (koju na razne načine nosi CL) kako bi svima skupa bilo bolje.
Mi smo npr. ove sezone toliko loši da nemamo niti jedan klub sposoban uzeti bodove. Dinamo rasprodao glavne igrače iz svake linije i sad dobija po glavi u Kupu Paje Patka. Poraz od Balkanija iz kosovske lige i 2 vezana poraza od Plzena (jučer smo baš teško pokradeni, ali to ne anulira činjenicu da igramo očajno). Tako da bi nas ova sezona mogla gadno koštat u budućnosti.
Nije tako. Pet godina za redom Partizan i Zvezda zajedno imaju rezultate koji donose preko 6 koeficijenta godišnje.
Sad je Vlada Srbije uništila Partizan a Zvezda ima unutrašnje komplekse i ne želi na taj način da pobeđuje i otud i njena katastrofalna igra.
Sama Zvezda (što neke budale ne vide) isto trpi.

Ali neka. Evo sada neka igra iduće sezone Zvezda Ligu Šampiona. Haha.

Očekujemo da im opet nameste ligu pa će sad lepo da krenu kako i dolikuje klošarima odavde :lol:

1699689633515.png

Bas sam juce cuo u nekom podcastu legendarnog Marjana Mijajlovica da od 5 srpskih timova na evropskoj sceni ove sezone samo je Partizan zabelezio jednu pobedu protiv Sabaha, ono bas jako mrsavo.

Mislim svi smo godinama, pa i decenijama unazad prizeljkivali kao, joooj kada bi mi imali vise predstavnika u Evropi, jooj kada bi imali i mi jedno 3,4 tima u Evropi na jesen koji bi bili u prilici da igraju sa timovima iz najjacih evropskih liga, i eto dobili smo ih ali dzaba, sta vredi kad prosto nisu konkurentni.
Takodje problem timova kao sto su TSC i Cukaricki je sto nemaju tradiciju (pogotovo TSC) i nemaju gotovo nikakvu bazu fanova (i nekog ko se poistovecuje sa tim klubovima) i nekog za koga bi igrali i borili se dok recimo sa Novim Pazarom je skroz druga prica jer dole ceo Novi Pazar navija za njih kao i Bosnjaci iz okolnih mesta tipa Sjenice, Tutina i oni (pre svega tamosnji Bosnjaci) ga vide kao klub koji predstavlja tu Sandzacku oblast i njih i sigurno da bi bila prava ludnica u Novom Pazaru da im recimo dolaze Fiorentina, Vest Hem, Olimpijakos, Ferencvaros, Frajburg i slicne ekipe, to bi dole bio spektakl o kome bi se pricalo godinama.

Svega 2 boda za srpske timove iz Srbije u grupama do sad. Loše je to, ali realno nije se više ni moglo očekivati, čudnim spletom ugurane su u grupe ekipe koje nemaju kvalitet za to, tj. kvalitet lige i ekipa ne prati koeficijent.

Ne znam šta bi se moglo učiniti na poboljšanju kvaliteta i zanimljivosti domaće lige, vidim da pokušavaju dići Novi Pazar pa praviti neki vještački naboj ali nije to to. Možda koncentrisati se za početak da Vojvodina i Radnički dobiju barem 1/3 novca koliko vječiti pa da postoje barem 4 ozbiljnije ekipe kao u HR Osijek, Dinamo, Rijeka i Hajduk i to su uvijek dobre i posjećene utakmice. Jaki rivaliteti jer veliki gradovi stoje iza njih.

Nisam pratio, da li imate i sljedeće sezone prvaka u grupama?
Mi smo npr. doživjeli teški fijasko i od Lige prvaka (od 4 gola u dvomeču s AEKom, 3 smo primili u 90+. Samo Dinamo), preko EL ( tukli Spartu 3:1. Jedini gol su zabili na mutavu ruku; pogodila igrača ni blizu gola. Otišli tamo uvjereni da ćemo ih nalupat, jer kolko god smo mi loši, oni su na Maksimiru bili 3x lošiji. Rezultat? 3:0 za Spartu u 68. minuti, završilo 4:1)stigli mi do Lige/Kupa Nade Dimić. Ako ništa to je 6 utakmica. U grupi s Plzenom, Astanom i Balkanijem. Naravno da smo već prosuli 9 bodova. Izgubili 1:0 obje od Plzena (Bjelica ih je 2x našamarao), obje iz penala. I izgubili na Kosovu od Balkanija.
Ne znam za vas ali mi žestoko dominirao ovim Kupom Mirka S. Zlikovskog.

Nisam pratio, da li imate i sljedeće sezone prvaka u grupama?
Mi smo npr. doživjeli teški fijasko i od Lige prvaka (od 4 gola u dvomeču s AEKom, 3 smo primili u 90+. Samo Dinamo), preko EL ( tukli Spartu 3:1. Jedini gol su zabili na mutavu ruku; pogodila igrača ni blizu gola. Otišli tamo uvjereni da ćemo ih nalupat, jer kolko god smo mi loši, oni su na Maksimiru bili 3x lošiji. Rezultat? 3:0 za Spartu u 68. minuti, završilo 4:1)stigli mi do Lige/Kupa Nade Dimić. Ako ništa to je 6 utakmica. U grupi s Plzenom, Astanom i Balkanijem. Naravno da smo već prosuli 9 bodova. Izgubili 1:0 obje od Plzena (Bjelica ih je 2x našamarao), obje iz penala. I izgubili na Kosovu od Balkanija.
Ne znam za vas ali mi žestoko dominirao ovim Kupom Mirka S. Zlikovskog.
Ima Zvezda ide direkt u grupu građana sa besplatnim obrokom u narodnoj kuhinji.

Što se fudbala tiče kako predviđam, nikada više u istoriji fudbala Zvezda neće videti LŠ.

Srbija je tu da rusi rekorde. Za nju ne postoji rec nemoguce, ostaje jos 5 meceva za dodatno podebljavanje rekorda.
Da. Sad vidim da ste baš bacili surovu dominaciju. Jbg, to je škola Euro kupova i mora se proći. Da vam je Partizan ušao u grupe, bili bi ste u daaaaaaleko povoljnijoj situaciji. Ne znam da li je igrački bolji od TSC-a i Čuke, ali mu svakako svaka Euro tekma nije: "jooj, šta ćemo sad, aljda nam neće 5 komada uvalit na našem stadionu". Navikli su na igranje u Europi. Ali kada kreneš iz kvalifikacija za Kup Pipi Duge čarape, teško je. Mora te baš pomaziti (prava riječ je P0S RATI) ždrijeb da bi ušao.
Npr. Hajduk. Nakon x godina imaju momčd koja može u Europu, ali u kvalifikacijama za Konfekcijsku ligu prvo dobiju Vitoriu Guimaraes (najjači protivnik kojeg su mogli izvući u tom pretkolu, po rejtingu i igrački), i to nekako prođu (Portugalci nisu mogli prihvatiti poraz, htjeli su se tući poslije utakmice). I za nagradu im u payoffu uleti Villarreal (trebam li reći da nije moglo teže, opet najjači klub po rejtingu, a i ovako). Naravno, tu su ispali.
Ove godine PAOK. U Splitu izvrsna utakmica Hajduka, baš su izdominirali PAOK. Hrpa šansi, 2 stative...i završi 0:0. U Solunu odmah u 12. minuti penal za PAOK. To su zabili i odmah im je puno lakše. Mogu lagano čekalicu. Kada se zadnjih 10-ak min Hajduk otvorio, Živković je spremio još 2 i ciao. Rijeka prvo izbacila Dukagjini s Kosova, pa B36 Torshavn s Farskih otoka, i u playoffu za nagradu dobila Lille (najteži mogući protivnik, naravno). Osijek izvukao tursku Adanu. Kako da uđeš jbg.
Zato ne znam zašto je kod vas Partizan završio 4. To nije u intresu srpskog klupskog nogometa ( a znamo da je mogao niz od 20 pobjeda da je trebao, očito je netko zabranio. Možda su bili neposlušni. Klub ili geniji sa šipke). Jer TSC i Čuka ne mogu igrati Europu kao Partizan, ne mogu. Dokaz su tablice jednih i drugih. Čukarički (u kupu Fedora i Todora) 0 bodova iz 4 utakmice, gol razlika 1:12. Ali mora se napomenuti da, po kvaliteti timova, imaju grupu iz Europa lige (Fiorentina, Genk, Ferencvaros), pogotovo u usporedbi s Dinamovom (Plzen, Astana, Balkani), kojije također zadnji u grupi (sutra pod mus pobjeda protiv Astane vani, i za 2 tjedna protiv Balkanija na Maksimiru, da se izbjegne prvoklasni blamage). TSC igra EL i, iako je također zadnji, ima 1 bod i priliku (iako na dugačkom štapu) završiti 3. i nastaviti natjecaje u Kupu Ace Lukasa. Trebaju im bodovi sutra doma, protiv West Hama, i/ili za 2 tjedna u Pireju protiv Olympiacosa (ako Grci dobiju Freiburg sutra, za TSC je gotovo).

Ne. Znam da imate (vaši klubovi) 1 pobjedu u tipa 25 utakmica. I znam da će vas to koštat. Ali nisam znao da već iduće sezone dolazi na naplatu. Obično se posljedice vide kroz 3-4 godine. Gledaju zadnjih 5 ja mislim. Znači ova vas košta za 4-5 godina. Tako sam mislio.
Jeste ali je ovo toliko loš sendvičarski rezultat da će nam trebati 20 godina da se iščupamo. U stvari dolazi sve na svoje kao i kod vas kod kojih Dinamo ima istorijski lošu sezonu. Dobili ih šiptari.

Back