Српски добровољачки корпус

Докле више едит и брисање,Akay? Не свиђа ти се истина која је на нашој страни:mrgreen:.
Могу разумети да браниш и заступаш дражиновце,али комунисте да браниш то је стварно ван сваке памети.

Слушај ме сада пажљиво. Ја желим да имам што бољи контакт са свим корисницима, али ти изгледа мислиш да ја имам некакву обавезу да теби правдам све што радим као модератор. Очигледно је да не разумеш да је то само моја добра воља. Ти немаш право да отворено дајеш суд о раду модератора.

Ја не браним никога овде. На Крстарици генерално слабо учествујем на темама о другом светском рату, а мој став је најмање битан у целој причи. Ја се пре свега трудим да се држим по страни. Али колики ти имаш проблем када си спреман да напишеш да је неко "мој миљеник" и како си га тобож ухватио у лажи са жељом да повежеш мене у своје коло. Неће моћи.

Добровољац:
СДК није поистовећен са Немцима.Да јесте ишао би у Стаљинград,што су Недић и Љотић категорички одбили.
Ocigledan primer kako mali Perica tumaci istorijske cinjenice.:rotf:

Добровољац:
Постојала је демократа у Краљевини Југославији,а та демократија је довела до бановине хрватске, толерисања комуниста,прогона збораша, 27. марта итд.
Ucini sebi uslugu i prihvati se ucenja istorije Srbije i Kraljevine Jugoslavije u 20. veku. Evo kratka lekcija o monarhistickoj demokratiji o kojoj ti govoris::rtfm:
Samo nesto vise od deset godina od stvaranja Kraljevine SHS, u Narodnoj skupstini je ubijen Stjepan Radic. Skupstina je prestala sa radom i time kreirana teska politicka kriza.

Kralj Aleksandar uz pomoc vojnog vrha izvrsio drzavni udar, preuzeo kompletnu vlast u zemlji, ukinio Ustav, raspustio Skupstinu, zabranio aktivnost svih partija, osimn JNS. Uvedena je ostra cenzura, zatvori su bili puni politickih zatvorenika, a posebno komunista, itd. Drugim recima uvedena je kraljeva licna diktatura koja je u svemu podsecala na fasisticku – samo jedan je apsolutni gospodar u zemlji – kralj.

Aleksandrova diktatura bila je gotovo identicna fašističkim diktaturama – postoji samo jedan vođa – kralj – koji ima svu vlast, moze postojati samo jedna stranka – Jugoslavenska nacionalna stranka… Takva diktatura je monarhofašistička diktatura.
Sta vise, kralj je diktirao da se ime Jugoslavija i Jugosloven iskljucivo koriste, a izdao je zabranu upotrebe nacinalnih mena.
Silom je zele da formira jedan narod. Zato je drzavi promenio ime i od 1929. godine zemlja je proglasena kao nasledna Kraljevina Jugoslavija, kao nasledna monarhija. Do tada postojece oblasti na koje je Kraljevina SHS bila podeljena Aleksandar je ukinuo i zemlju podelio na 9 banovina.
Eto, to je tvoja monarhofasisticka DEMOKRTIJA.

Добровољац:
Није био "најзрелији и најдораслији ситуацији" него су га демократе (Черчил и Труман) и бољшевици довели на власт.
I za to je bila potrebna i te kako velika pamet, znanje, umesnost, zrelost i doraslost datoj situaciji. Pridobiti za sebe okorelog monarhistu i antikomunistu Cercila je dokaz velike pameti.

Zna se kako su prosli praznoglavci.:per:

Ти квислинзи су били јеини којима је истински стало до народа, па су се зато и прихватили најтежег могућег задатка. Док су се разне слободарске армије бориле искључиво за власт, мало против Шваба, мало више против сопственог и непослушног народа, а највише између себе.
"Više od dve godine časno i bez rezerve služim Trećem rajhu i njegovom besmrtnom vođi Adoffu Hitleru"

Nedić 22. lebruara 1944. godine u pismu nemačkom generalu Felberilu.
NAVV-T-501-R 256 S 883.

"Кад дође рајхсфирер Химлер у Београд показаћу му ове (говорећи о "Зборашима") како чисте сопствени народ без и трунке савести! Има да им позавиди! Пропашће у земљу од муке, кад буде видео да су његови СС-овци неспособни да тако лако убијају своје грађане! Чак се ни београдски Гестапо не меша, јер не умеју као они"

Izjava generala Torna istražiteljima nirnberškog procesa o detaljima njegovog razgovora sa generalom Baderom.
Berlinski muzej. Fond Vermaht.

"Više od dve godine časno i bez rezerve služim Trećem rajhu i njegovom besmrtnom vođi Adoffu Hitleru"

Nedić 22. lebruara 1944. godine u pismu nemačkom generalu Felberilu.
NAVV-T-501-R 256 S 883.

О томе ти говорим, вашта је морао да прогута зарад виших циљева. А остатак писма наравно немаш. Наравно.

"Кад дође рајхсфирер Химлер у Београд показаћу му ове (говорећи о "Зборашима") како чисте сопствени народ без и трунке савести! Има да им позавиди! Пропашће у земљу од муке, кад буде видео да су његови СС-овци неспособни да тако лако убијају своје грађане! Чак се ни београдски Гестапо не меша, јер не умеју као они"

Izjava generala Torna istražiteljima nirnberškog procesa o detaljima njegovog razgovora sa generalom Baderom.
[/QUOTE]

Не односи се на Збораше, већ вероватно на јањићевце, узгред знаш ли ко је био Страхиња Јањић? А то, што је А. Динчић додао, чини ову изјаву фалсификованом.

Poslednja izmena:
СТРАХИЊА ЈАЊИЋ

Октобра 1941. пријављује се у добровољачку команду бивши
поручник југословенске војске, Страхиња Јањић. Како је требало да
се у Крагујевцу формира V одред, то њега шаљу тамо.
По извршеном стрељању недужног становништва од стране Не-
маца, пошто се показао као савестан и дисциплиновани официр и ка-
ко је место председника општине било празно, њега постављају на
тај положај. На запрепашћење свих, у року од неколико дана, он је
почео да врши уцене грађана, пљачке, чак је силовао и једну учите-
љицу. Јањића одмах хапси предстојник крагујевачке полиције, до-
бровољачки поручник, инг Сима Керечки. За своја недела, Јањић је
требао бити изведен пред преки суд. На сцену ступају Немци, осло-
бађају Јањића и хапсе Керечког. Испоставило се да је Јањић, као не-
мачки шпијун ушао у Добровољце, да би их контролисао, јер Немци
никада нису имали поверења у Српске добровољце.
Немци су поставили Јањића за председника општине у Лесков-
цу децембра 1941, где је остао до фебруара 1942, када су га окружни
начелник пук. Страњаковић и Лесковчани отерали.
Јањић је, потом, јула 1942. покушао да оснује српску 35. једини-
цу, која би се борила на Источном фронту. Сакупио је, са доста мука,
стотинак пробисвета, који су били обучени у униформе СД полиције.
57 Боривоје Карапанџић, Грађански рат у Србији 1941-1945, Кливеланд 1958, стр.
242.
У неколико махова јањићевци су у Београду хватали усамљене
добровољце, одводили их у подруме зграде где им је била касарна,
мучили их и пребијали, да је чак било и смртних случајева.
Фебруара 1943. јањићевци су били дошли у село Барошевац у
немачким униформама, где су почели да пљачкају. У близини је била
група добровољаца 1. батаљона, под командом водника Томаша Ми-
лића и њима су се сељаци пожалили, шта се дешава у Барошевцу. По
њиховом опису добровољцима је одмах било јасно о чему се ради.
Они нападну јањићевце, неколицину ране, један погине, а други по-
бегну. Видевши како се добровољци туку са људима у немачким
униформама, сељаци су се питали да ли је дошао моменат да се и
они дижу против окупатора.
Априла 1943. Немци растурају јањићевце, јер су увидели да од
њих имају само штете, а Јањића одводе у Немачку, где је до краја ра-
та био у њиховој служби.58

О томе ти говорим, вашта је морао да прогута зарад виших циљева. А остатак писма наравно немаш. Наравно.
Е хајд'ми дај остатак писма ... да видим како се то Недић извукао.

[

Не односи се на Збораше, већ вероватно на јањићевце, узгред знаш ли ко је био Страхиња Јањић? А то, што је А. Динчић додао, чини ову изјаву фалсификованом.
А за Јањића је Бадер као чуо ... њих двојица су интимуси још прије рата?

Ocigledan primer kako mali Perica tumaci istorijske cinjenice.:rotf:

Ucini sebi uslugu i prihvati se ucenja istorije Srbije i Kraljevine Jugoslavije u 20. veku. Evo kratka lekcija o monarhistickoj demokratiji o kojoj ti govoris::rtfm:

Eto, to je tvoja monarhofasisticka DEMOKRTIJA.
Samo nesto vise od deset godina od stvaranja Kraljevine SHS, u Narodnoj skupstini je ubijen Stjepan Radic. Skupstina je prestala sa radom i time kreirana teska politicka kriza.

Kralj Aleksandar uz pomoc vojnog vrha izvrsio drzavni udar, preuzeo kompletnu vlast u zemlji, ukinio Ustav, raspustio Skupstinu, zabranio aktivnost svih partija, osimn JNS. Uvedena je ostra cenzura, zatvori su bili puni politickih zatvorenika, a posebno komunista, itd. Drugim recima uvedena je kraljeva licna diktatura koja je u svemu podsecala na fasisticku – samo jedan je apsolutni gospodar u zemlji – kralj.

Aleksandrova diktatura bila je gotovo identicna fašističkim diktaturama – postoji samo jedan vođa – kralj – koji ima svu vlast, moze postojati samo jedna stranka – Jugoslavenska nacionalna stranka… Takva diktatura je monarhofašistička diktatura.
Sta vise, kralj je diktirao da se ime Jugoslavija i Jugosloven iskljucivo koriste, a izdao je zabranu upotrebe nacinalnih mena.
Silom je zele da formira jedan narod. Zato je drzavi promenio ime i od 1929. godine zemlja je proglasena kao nasledna Kraljevina Jugoslavija, kao nasledna monarhija. Do tada postojece oblasti na koje je Kraljevina SHS bila podeljena Aleksandar je ukinuo i zemlju podelio na 9 banovina.

I za to je bila potrebna i te kako velika pamet, znanje, umesnost, zrelost i doraslost datoj situaciji. Pridobiti za sebe okorelog monarhistu i antikomunistu Cercila je dokaz velike pameti.

Zna se kako su prosli praznoglavci.:per:
Као прво, ред је прво да наведеш извор цитата.

А ову дефиницију
Aleksandrova diktatura bila je gotovo identicna fašističkim diktaturama – postoji samo jedan vođa – kralj – koji ima svu vlast, moze postojati samo jedna stranka – Jugoslavenska nacionalna stranka… Takva diktatura je monarhofašistička diktatura
можеш да обесиш мачки о реп.
Зна се која су обележија диктатура, односно аутократских система, а која фашизма, као облика тоталитаризма.
Каква је онда Брозова диктатура била? У који је облик фашизма она спадала? И тамо је био један вођа и једна партија.

Сада нам свим лепо наведи искључиво фашистичка обележја у Александровој владавини, и објасни нам тај ''фашистички'' парадокс да је диктатура од самог ''вође'' ограничена.

После тога можемо да разговарамо о томе имају ли удружења која се залажу за насилно рушење политичких система право постојања у истим.

Poslednja izmena:
Е хајд'ми дај остатак писма ... да видим како се то Недић извукао.

На жалост немам, али бих волео да имам.

А за Јањића је Бадер као чуо ... њих двојица су интимуси још прије рата?

За Јањића је чуо и Химлер, што не би Бадер. Им'о човек чин у СС-у, био њихов човек годинама.

вук са Авале:
Као прво, ред је прво да наведеш извор цитата.

А ову дефиницијуможеш да обесиш мачки о реп.
Kao prvo, na osnovu cega si zakljucio da je to citat, a ne moje prepricavanje jednog fragmenta iz istorije Kraljevine Jugoslavije. Kao drugo, ovde nema nikakve definicije, vec iznete cinjenice i adekvatan naziv monarhisticke diktature – monarhofasizam. Sto se tice macka i njegov rep, na zalost i tvoju i moju ne mogu tu nazovi definiciju obesiti njemu o rep, jer nemam macke. Da si rekao psu o rep, jos bi i razmislio, jer imam jedno lepo malo stene.

вук са Авале:
Зна се која су обележија диктатура, односно аутократских система, а која фашизма, као облика тоталитаризма.
Uvazeni kolega, izvoli iznesi ta “znana obelezija diktature”, fasizma, kao i “oblika totalitarizma” i dokazi da nisam u pravu. Dobar povod za produbljenu raspravu.

вук са Авале:
Каква је онда Брозова диктатура била? У који је облик фашизма она спадала? И тамо је био један вођа и једна партија.
Kolega, bice da si zalutao. Ovde se ne raspravlja o Brozu iako je on, sto se tice diktature, mala beba u odnosu na Aleksandra I Karadjordjevica.

вук са Авале:
Сада нам свим лепо наведи искључиво фашистичка обележја у Александровој владавини, и објасни нам тај ''фашистички'' парадокс да је диктатура од самог diktatora ограничена.
:dontunderstand: Ovu misao, cak i ako je obesis macku o rep, nema logicnog smisla. Ali, ako vec tako oholo i nesuvislo nastupas, dodacu jos par detalja da bi se "objektivno" procenila “ogranicena diktatura od samog diktatora”. Kao prvo, taj tvoj miljenik zbog koga si toliko uzrujan, je doneo svoj, tzv. oktroisan ustav prema kome je on donosio zakone, postavljao ministre i predsednika vlade. Mogao bih jos da nabrajam, ali moram nesto ostaviti i za docniju raspravu.

Uzgred, zamolio bih te da ne budes tako ohol i da ne nastupas u ime ostalih forumasa bez njihovog pismenog ovlascena. Takodje, budi malo skromniji pa prestani da sam sebi persiras. Ipak, daleko si ti od kraljevskog trona da bi se sam sebi obracao sa “Vi”, odnosno “Mi”.:rtfm:

На жалост немам, али бих волео да имам.
:D
Znao sam.
За Јањића је чуо и Химлер, што не би Бадер. Им'о човек чин у СС-у, био њихов човек годинама.
E ako je to Karapandžić rekao onda je to sigurno falsifikat (vidiš kako je ugodno ovako diskutovati)!

Какве црне демократе , тако нешто тада није постојало , Дража и монархисти демократе???
ДА
Љотић је био највећи демократа пустио Немце да уђу и раде шта хоће у овој земљи није ли највећи демократа свог времена истински борац за права трећег рајха!
:rotf::rotf::rotf:
Љотић их пустио да уђу:lol:?

Знаш ти врло добро ко их је позвао 27. марта 1941. да уђу и ко је био једина пета колона када су улазили у Србију у априлском рату.
Да је Љотић успео да предвиди догађаје унапред био би Тито или калиф уместо калифа овако је само мала црна мрља у историји!
Шта да ти кажем,људи су више веровали "нашим великим западним савезницима" и радио Лондону па су се тако лепо провели.
Ocigledan primer kako mali Perica tumaci istorijske cinjenice.
:klap:
Черчил анти-комуниста :hahaha: ?
Узгред,није га Тито придобио,већ Стаљин када је прављена светска трговина. Стаљин је запретио Черчилу да ће склопити мир са Немачком ако му се не направи неки уступак - цена је била Балкан.

Kao prvo, na osnovu cega si zakljucio da je to citat, a ne moje prepricavanje jednog fragmenta iz istorije Kraljevine Jugoslavije. Kao drugo, ovde nema nikakve definicije, vec iznete cinjenice i adekvatan naziv monarhisticke diktature – monarhofasizam. Sto se tice macka i njegov rep, na zalost i tvoju i moju ne mogu tu nazovi definiciju obesiti njemu o rep, jer nemam macke. Da si rekao psu o rep, jos bi i razmislio, jer imam jedno lepo malo stene.
Радо би расправљао с тобом о псима и мачкама, јер их имам, и једно и друго ( очигледно за ту врсту дискурса једино си способан), али томе овде није место.
Које чињенице?
Именом и презименом који то политиколог употребљава израз монархофашизам за владавину краља Александра, било страни било домаћи?

Kolega, bice da si zalutao. Ovde se ne raspravlja o Brozu iako je on, sto se tice diktature, mala beba u odnosu na Aleksandra I Karadjordjevica.
Вероватно, треба теби на реч да верујемо.

Uvazeni kolega, izvoli iznesi ta “znana obelezija diktature”, fasizma, kao i “oblika totalitarizma” i dokazi da nisam u pravu. Dobar povod za produbljenu raspravu.
У интерпретацији италијански фашиста неохегелијанаца , држава је представљена као отелотворење моралне идеје. Она је схваћена као ауторитарна, тоталитарна држава. Њени организациони принципи -према фашистичким теоретичарима-јесу политички централизам, ауторитаризам и хијерархизам- ''држава моћи-власти'' као супротност парламентарној држави , корпоративизам ( у коме синдикати врше функцију уједињавања рада и капитала ) насупрот либералној држави. ( Војислав Становчић, Енциклопедија политичке културе, Београд 1993,стр. 324).
Овај доктринарни приступ тоталитарној као супротности парламентарној држави није развијен само у пракси, већ и у теорији ( у кратком раду објављеном 1932. под називом Доктрина фашизма): Фашизам пориче да број, због једноставне чињенице што је број може управљати људским друштвима; потврђује неуклоњиву и плодну и доброчинитељску неједнакост људи који се не могу изједначавати неком механичком или вањском ствари као што је опште право гласа.

Да ти појасним, пошто пост какав си ти написао може да напише само препотентни политички аналфабета: Септембарским ( октроисаним) уставом краљ Александар је покушао да кроз форму парламентаризма легитимише своју владавину , и да политички оправда донете одлуке. Поред наглашене карактеристике персонализације власти, постојање тежње политичког властодржца да прибави рудиментално-демократску ( плебисцитарну) форму политичког легитимитета обележије је цезаризма.

С тачке гледишта друштвене политике, изворна институција фашизма је корпорација. Корпоративна држава није државни социјализам или централно управљање економијом, није ни неки маскирани и ублажени синдикализам, него остварује ( или бар треба да оствари) ''синтезу'' оне класне антитезе коју представља социјализам, и превладава двојност државе и синдиката. Фашистичким речником речено, постоји право самоуправљање, самоуправљање ''истинског појединца, произвођача и радника, а не апстрактног појединца либералне демократије''.

Било би лепо да укажеш на корпоративизам ере краља Александра.
( мада је Броз управо због корпоративизма- самоуправљања после 1948. од стране СССР-а етикетиран као фашиста)

:dontunderstand: Ovu misao, cak i ako je obesis macku o rep, nema logicnog smisla. Ali, ako vec tako oholo i nesuvislo nastupas, dodacu jos par detalja da bi se "objektivno" procenila “ogranicena diktatura od samog diktatora”. Kao prvo, taj tvoj miljenik zbog koga si toliko uzrujan, je doneo svoj, tzv. oktroisan ustav prema kome je on donosio zakone, postavljao ministre i predsednika vlade. Mogao bih jos da nabrajam, ali moram nesto ostaviti i za docniju raspravu.

Uzgred, zamolio bih te da ne budes tako ohol i da ne nastupas u ime ostalih forumasa bez njihovog pismenog ovlascena. Takodje, budi malo skromniji pa prestani da sam sebi persiras. Ipak, daleko si ti od kraljevskog trona da bi se sam sebi obracao sa “Vi”, odnosno “Mi”.:rtfm:

Вероватно, твој миљеник због кога си се толико ти узројао, Јосип Броз није доносио законе, смењивао министре ( па и читаве владе) по свом нахођењу?

Задњу опаску нећу коментарисати. Ипак, такви ''духовити'' коментари су карактеристични за разно-разне ''левичарске'' квазиинтелектуалце и интелектуалне пигмеје.

Poslednja izmena:
ДА

:rotf::rotf::rotf:
Љотић их пустио да уђу:lol:?

Знаш ти врло добро ко их је позвао 27. марта 1941. да уђу и ко је био једина пета колона када су улазили у Србију у априлском рату.

Шта да ти кажем,људи су више веровали "нашим великим западним савезницима" и радио Лондону па су се тако лепо провели.

:klap:

Черчил анти-комуниста :hahaha: ?
Узгред,није га Тито придобио,већ Стаљин када је прављена светска трговина. Стаљин је запретио Черчилу да ће склопити мир са Немачком ако му се не направи неки уступак - цена је била Балкан.

Ово су жешће глупости , демократе????
Дакле по тој твојој логици усташе су биле највеће патриоте и хероји а плус што за разлику од Љотића нису убијали сопствени народ и трпали у логоре!
Ето слава вам за антидемократску и антикомунистичку историју и за покољ Јевреја , Рома и Срба!
Немце и усташе нисте дирали!
Боже мој неће ваљда свој на свога!
Ето остаје вам да јурите и бијете Јевреје и Роме по улицама!
Какав боранија па ти Хрвати имају историју који су делили са Германима и са Мађарима па је могло бити логично да постану нацисти!
А да се Србенде , пасуљари повампире са турских колаца и постану нацисти и требе своје па то је смешно више тужно!
Верујем да би се овоме и Хитлер сам насмејао и не би баш најбоље разумео своје фанове!

Ово ме подсећа на случај Хјлел Саласија кога су Јамајчани прогласили живим богом са задатком да врати све црнце у Африку , као владар Етиопије земље са најдужом црначком традицијом!
На аеродрому у Кингстону су га дочекали Јамајканци са справама и џоинтима од метар , човек се саблазнуо и побегао у авион,
када се обезбеђење и дипломатија вратила и објаснила му да га сматрају богом он се охрабрио и изашао са осмехом од ува до ува!
Вероватно би и Хитлер тако одреаговао да вас види , па као што је рекао Павелићу да му никад неће бити јасно зашто су Срби одбили тако добру понуду ,овде би рекао зашто би Срби прихватили било какву понуду кад могу да побију сами себе у моје име и да се истребе без икакве понуде и да ме после прогласе богом!
Ово је глупље од свега што сам видео , прочитао и чуо имаш довека репутацију од мене за ову серију глупости и оксиморона!
Јес` да нисам Хитлер нити Немац али некако да те наградим за ову лакрдију интелектуално спакованих дијаметрално супротних појмова и апсурда у идеологију и славу!
Дакле најбоље би било да јуриш Цигане по пијаци и Јевреје и да љубиш усташе и Немце и да славиш Јасеновац који вам се на очи догодио!

Poslednja izmena:
Ово су жешће глупости , демократе????
Дакле по тој твојој логици усташе су биле највеће патриоте и хероји а плус што за разлику од Љотића нису убијали сопствени народ и трпали у логоре!
Ето слава вам за антидемократску и антикомунистичку историју и за покољ Јевреја , Рома и Срба!

Koliko sam shvatio,čovek je odgovorio na post u kome su u kontekstu "demokrata" pominjani Dražinovci,a ne Ljotićevci.Antikomunistička tekovina u Srbiji postoji,i time bi trebali da se ponosimo,ne bitno da li su protiv njih ustali Ljotićevci ili Dražinovci (Ovima je kasno došlo iz dupeta u glavu) i to je nešto čime bi trebali da se ponosimo,a ne da skrivamo niti da se stidimo,što je jedan deo našeg naroda ustao protiv nazadnih,retrogradnih,nihilističkih ideja,čiji su ideolozi i bili ljudi koji su predstavljali živ dokaz Darvinove teorije u koju su se kleli.

Немце и усташе нисте дирали!
Боже мој неће ваљда свој на свога!
Ето остаје вам да јурите и бијете Јевреје и Роме по улицама!
Какав боранија па ти Хрвати имају историју који су делили са Германима и са Мађарима па је могло бити логично да постану нацисти!
А да се Србенде , пасуљари повампире са турских колаца и постану нацисти и требе своје па то је смешно више тужно!
Верујем да би се овоме и Хитлер сам насмејао и не би баш најбоље разумео своје фанове!

Ustaše nisu ni mogli da diraju,bili su previše zauzeti spašavanjem i zbrinjavanjem našeg življa proteranog iz Hrvatske usled samoubilačke i sulude politike tadašnjih pučista.I veliki broj Srba,nas severnih je sa tim Mađarima i Germanima (Austrijancima) delilo istoriju,delilo isti rov,istu hranu,neki kasnije i veru.
Ja verujem da bi se Hitler jedino smejao načinu na koji smo nagrađeni za zasluge u antifašističkoj borbi,retko koja nacija je više profitirala od nas :mrgreen: Jevreje i Rome niko ne juri po ulicama,doduše primeni se princip retorzije kada srpski dečak strada od ciganskog noža (Namerno pišem ciganskog,tek kada naterate Nemca da umesto Zigeuner kaže Rom,ili Italijana da umesto Zingar kaže Rom,ili Engleza da umesto Gypsy kaže Rom,onda ću ih i ja zvati Romima,nemojte da budemo veći katolici od Pape.) u Jabuci,ili u Kraljevu.Što se tiče Jevreja,ne znam kakav bi tretman trebali da imaju,posle obilne nagrade isporučene u roku od 78 dana,1999 koju smo dobili kao nagradu za antifašistički rat i skrivanje Jevreja tokom okupacije.

Koliko sam shvatio,čovek je odgovorio na post u kome su u kontekstu "demokrata" pominjani Dražinovci,a ne Ljotićevci.Antikomunistička tekovina u Srbiji postoji,i time bi trebali da se ponosimo,ne bitno da li su protiv njih ustali Ljotićevci ili Dražinovci (Ovima je kasno došlo iz dupeta u glavu) i to je nešto čime bi trebali da se ponosimo,a ne da skrivamo niti da se stidimo,što je jedan deo našeg naroda ustao protiv nazadnih,retrogradnih,nihilističkih ideja,čiji su ideolozi i bili ljudi koji su predstavljali živ dokaz Darvinove teorije u koju su se kleli.

Не треба да се стидите што сте устали против комуниста а ли теба да се запитате како се толико злочина десио на територији НДХ за време ваше владавине , не волим комунизам , демократију али више од тога мрзим фашизам и нацизам!
Да Дражиновци нису могли бити никакве демократе као ни комунисти које лично не волим али подржавам сваки облик борбе против фашизма!

Ustaše nisu ni mogli da diraju,bili su previše zauzeti spašavanjem i zbrinjavanjem našeg življa proteranog iz Hrvatske usled samoubilačke i sulude politike tadašnjih pučista.I veliki broj Srba,nas severnih je sa tim Mađarima i Germanima (Austrijancima) delilo istoriju,delilo isti rov,istu hranu,neki kasnije i veru.
Ja verujem da bi se Hitler jedino smejao načinu na koji smo nagrađeni za zasluge u antifašističkoj borbi,retko koja nacija je više profitirala od nas :mrgreen: Jevreje i Rome niko ne juri po ulicama,doduše primeni se princip retorzije kada srpski dečak strada od ciganskog noža (Namerno pišem ciganskog,tek kada naterate Nemca da umesto Zigeuner kaže Rom,ili Italijana da umesto Zingar kaže Rom,ili Engleza da umesto Gypsy kaže Rom,onda ću ih i ja zvati Romima,nemojte da budemo veći katolici od Pape.) u Jabuci,ili u Kraljevu.Što se tiče Jevreja,ne znam kakav bi tretman trebali da imaju,posle obilne nagrade isporučene u roku od 78 dana,1999 koju smo dobili kao nagradu za antifašistički rat i skrivanje Jevreja tokom okupacije.

Да ли је оправдање да то што су твоји преци као и моји учествовали у Бечким ратовима за ослобођење Србије од окупатора у сарадњи са Аустријом треба да значи да када су исти били као окупатори у питању да ти данас треба да будеш нациста?!

Као прво Циган је по мени права реч по мери јер сами себе тако зову , какве сад имају везе цигански нож и пребити 100 цигана или сваког цигана на улици?
То што смо скривали Јевреје неку подршку имамо јер званични Израел није подржавао НАТО инвазију на Југославију , примио је избеглице из Југославије и Србије ко год је хтео!
Званични Израел , није нити ће икад признати Н.Косово!
А међу тим што су нас бомбардовали били су и Немци!
Ово је јефтина трећеразредна идеологија и замена теза , мени посве смешна, оних који нису промолили нос дубље у историју од WW2 фељтона и неких наци пропагандних штива!
А ништа нам више од тога нису ни помогли ни Руси нити Немци!

Poslednja izmena:
вук са Авале:
Радо би расправљао с тобом о псима и мачкама, јер их имам, и једно и друго ( очигледно за ту врсту дискурса једино си способан), али томе овде није место.
Kakva nebuloza, ko je tebi predlozio, pazi sad, “diskkurs” o psima i mackama? Opet nesto umisljas?

вук са Авале:
Именом и презименом који то политиколог употребљава израз монархофашизам за владавину краља Александра, било страни било домаћи?
Da udovoljim tvojoj ljubopitljivosti – recimo da sam to ja. Da li to menja karakter vladavine kralja Aleksandra? Ne, ni za jotu. Medjutim, to je nebitno. Ono sto karakterise njegovu vladavinu je bila monarhisticka diktatura najgore vrste. Cak i za period vladavine apsolutistickih evropskih monarhija. Sto bih se ja s tobom naklapao da li je Vladimir S. u pravu ili nije, jer to nije ni vazno. Taj i takav Vlaldimir ne govori o Aleksandrovoj diktaturi. Ocigledno da tema nije o ideologijama, vec o srpskim sluganima koji su verno sluzili nacisticog okupatora. Uzgred je pomenut i Aca kao demokrata. Ocigledno je da nisi samo zalutao, vec i da si se izgubio. Naivan si ako mislis da bih se sada navrzo da raspravljam o ideologijama. Otvori novu temu na PDF Filozofija, pa cemo tamo raspravljati o fasizmu i nacizmu. A, dotle, dokazi da Aleksandar nije bio diktator, dokumentovano a ne kvalifikacijama.
Kolega, bice da si i zalutao i zastranio.

Opet ti o Brozu. Da te jos jednom podsetim, ovde se ne raspravlja o Brozu iako je on, da ponovim, mala beba u odnosu na Aleksandra I Karadjordjevica.

вук са Авале:
У интерпретацији италијански фашиста неохегелијанаца , држава је представљена као отелотворење моралне идејe, itd. itd. ( Војислав Становчић, Енциклопедија политичке културе, Београд 1993,стр. 324). ….

Да ти појасним, пошто пост какав си ти написао може да напише само препотентни политички аналфабета: Септембарским ( октроисаним) уставом краљ Александар је покушао да кроз форму парламентаризма легитимише своју владавину , и да политички оправда донете одлуке. Поред наглашене карактеристике персонализације власти, постојање тежње политичког властодржца да прибави рудиментално-демократску ( плебисцитарну) форму политичког легитимитета обележије је цезаризма.
Vuce, plivas u plitkoj vodi. Mozes li ti to bolje.

Cuj, ne bih se bavio prepisivanjem raznih enciklopedija i sebe kitio tudjim perjem. Medjutim, iznecu jedno vidjenje izvornog fasizma, tek da udovoljim tvom zahtevu.

Fasizmu kao doktrini i praksi definitivan oblik dao je Musolini. On sam kao “izvore reke fasisma” navodi G..Sorela, Ch. Peguya i H. Lagardelea, dok je f. zapravo plitka kompilacija i vulgarizacija raznih mistickih, iracionalistikih i nacionalistickih doktrina. U Italije je filozofski nastojao ukoreniti fasizam G. Gentile, koji Hegelovo ucenje o drzavi interpretira na totalitaristiki i nacionalisticki nacin. Sama drzava ovde je shvacena kao organizam koji sazima u sebi sve vrednosti pojdinaca i istodobno ih potire. U drzavi nema mesta klasnoj borbi, demokraticji, individualnom preduzetnistvu, jer sve to razdire jedinstvo drzave. Po Musoliniju, akcija-sila vaznija je od misli. Rat omogucuje da se ljudske mogucnosti razviju do najvisih rasmera. Preziveli liberalizam treba zameniti apsolutnim aautoritetom drzave.

Drzava je osoba viseg reda i nju ne stvara narod, vec obrnuto – drzava stvara narod. Fasisticka drzava je najvisi i najmocniji oblik osobenosti i ona prodire u volju i u intelekt pojedinca, u srce svakog coveka od akcije. Sustina se drzave koncentise u vodji (duceu), njegova je volja najvisi zakon, jer je on nepogresiv. Odatle: Mussolini ha sempre regione – Muslolini uvek ima pravo. Uz ducea organizacijski postoji Veliko fasisticko vece, koje je nasledilo mesto parlamenta, ali je bilo bez stvarnog uticaja. Partijski odredi “crnih kosulja”, Dobrovoljacka milicija za nacionalnu sigurnost i tajna fas. policija VILI SU SPREMNI IZVRSITELJI Musolinije volje i fas. zlocina. Mladez i deca odgajala su se fasisticki u monopolistickim organizacijama.

Pojavi fasizma u Yu. pogodovalo je nereseno nacionalno i socijalno pitanje. Elementi otvorenog ili prikivenog fasizma prisuthni su u politickoj praksi hegemonisticke i centralisticke burzoazije i monarhisticko-vojne klike. Od osnivanja Orjune (Organizacije jugoslovenskih nacionalista 1921. u Splitu kao poluvojnicke unitaristicke organizacije teroristiskog tipa, pa do sestojanuarske diktature 1929. sledi krvavi lanac dogadjaja (ubistva poslanaika HSS-a u Skupstini, progoni komunista i demokrata generalno) koji uvlace rezim u praktikovanje sve otvorenijih fasistickih metoda. Formiraju se organizacije i stranke profasistickog tipa (Mlada Jugoslavija, Jugoslovenska akademska citaonica, Jugoslovenska nacionalna stranka Petra Zivkovica i dr.).

Dolaskom na vlast Stojadinovica, Jugoslavija se i u spoljnoj politici oslanja na fas. Italiju a poseno nacisticku Nemacku, dok njegova stranka JRZ otvoreno provodi fasisticke metode i ideologiju.

E, sada ime Musolini zameni sa Aleksandar i bice ti sve jasno

Posto mnogo besnis i vredjas, ako se ne upristojis i ne uvazavas kulturno ophodjenje, prekinucu dalju raspravu. Naravno, ovim prestajem raspravu o fasizmu, vec iskljucivo o fasistickoj diktaturu Aleksandra I Karadjordjevica, a posebno o sluganstvu i “herojstvu” potonje srpske majke, generala Nedica i njegovog prijatelja Ljotica.

вук са Авале:
Било би лепо да укажеш на корпоративизам ере краља Александра. ( мада је Броз управо због корпоративизма- самоуправљања после 1948. од стране СССР-а етикетиран као фашиста)
Gle, gle, sada uvazavas SSSR-a kad je u pitanju Broz. Zar ne vidis da si izgubio orijentir, kolega. Godinu koju si naveo je jos uvek daleko od pocetka uvodjenja samoupravljanja.:rtfm:

Добровољац:
Черчил aнти-комуниста ?:rotf:
Da li se ti smejes svom neznanju? Ili si, mozda, hteo reci da je marksisticki orijentisan?

Добровољац:
Ocigledno da ne znas kakav je dogovor postignut kada se razgovaralo o Jugoslaviji i Balkanu. Kada su se vodili razgovori o sverama uticaja, Staljin ne bi zbog Jugoslavije, odnosno Tita ponudio Hitleru mir kad je bio na pragu velike pobede. S druge strane, u to vreme engleske i americke snage su vec duboko zagazile u Evropu i eventualni mir Staljna sa Hitlerom bi bio jedino na stetu Sovjetskog Saveza. Dzugasvili nije bio toliko glup kao sto ga ti vidis.

Ringelnatter:
(…) Što se tiče Jevreja,ne znam kakav bi tretman trebali da imaju,posle obilne nagrade isporučene u roku od 78 dana,1999 koju smo dobili kao nagradu za antifašistički rat i skrivanje Jevreja tokom okupacije.
…. “i skrivanje Jevreja tokom okupacije.” Da nije kojim slucajem greska? Mora biti da je greska, i to velika! I kakve veze Jevreji imaju sa 78 dana bombardovanja 1999. godine?

…. “i skrivanje Jevreja tokom okupacije.” Da nije kojim slucajem greska? Mora biti da je greska, i to velika! I kakve veze Jevreji imaju sa 78 dana bombardovanja 1999. godine?

JEWS who have destroyed Serbia:
Madeleine Albright (State Secretary), James Rubin, Sandy Berger ,William Cohen, Richard Holbrook (Minister of Defense), General Kann Wesley Clark (NATO commander in Europe), Bill Clinton (president)

... and I quote: "The organized Jewish community has . . . declared unwavering support for U.S. intervention in Kosovo." -- end quote --

Following information was taken from American Dissident Voices broadcasts March-June '99

Молим модератора да задње две странице обрише!

Ценим, као креатор ове теме, да је све пошло у погрешном правцу. Странице спама нису оно што желим да видим на својој теми. Тема је СДК!

Унапред захвалан!

Молим модератора да задње две странице обрише!

Ценим, као креатор ове теме, да је све пошло у погрешном правцу. Странице спама нису оно што желим да видим на својој теми. Тема је СДК!

Унапред захвалан!

Što? Pa svima je poznato da je jedino na ovom forumu namerno uništavanje tema o onome prema kome nemaš simpatije zagarantovano pravo i nikada klasifikovano pod "trolovanje".

Заклетва припадника СДК.

Ја, ........, рођен ......... у .......... овим изјављујем своје приступање Српском добровољачком корпусу и за време трајања своје службе подвргавам се следећим захтевима:

1.) Служићу верно српском народу и оружјем штитити његову земљу и уређење.

2.) Све оне који споља или изнутра нарушавају миран живот грађана, нарочито комунисте и припаднике покрета Драже Михајловица, немилосрдно ћу тући у борби и дати, ако устреба, и свој живот.

3.) Наређења која ми у томе смислу издају моји претпостављени, извршаваћу без поговора, без обзира на време, место и примену.

4.) Према немачким војницима, који се туку против истог непријатеља, односићу се са поштовањем и предусретљивошћу.

5.) Својим личним понашањем, уздржаваћу се од свега што би у народу нарушавало част и достојанство Српског добровољачког корпуса, као пљачкање и разврат.

6.) Обавезујем се да ћу служити најмање 6 месеци, рачунајући од данашњег дана. Уколико се месец дана пре истека овог рока не изјасним Команди Српског добровољачког корпуса у погледу иступања, продужава се обавеза службовања за даљих 6 месеци, и тако даље.

7.) Свестан сам тога да ће кршење овим преузетих обавеза бити кажњено по ратном праву и довести до искључења из Српског добровољачког корпуса. Да се подвргавам овим обавезама потврђујем својом службеном заклетвом и својим потписом. Тако ми Бог помогао!

Kakva nebuloza, ko je tebi predlozio, pazi sad, “diskkurs” o psima i mackama? Opet nesto umisljas?

Da udovoljim tvojoj ljubopitljivosti – recimo da sam to ja. Da li to menja karakter vladavine kralja Aleksandra? Ne, ni za jotu. Medjutim, to je nebitno. Ono sto karakterise njegovu vladavinu je bila monarhisticka diktatura najgore vrste. Cak i za period vladavine apsolutistickih evropskih monarhija. Sto bih se ja s tobom naklapao da li je Vladimir S. u pravu ili nije, jer to nije ni vazno. Taj i takav Vlaldimir ne govori o Aleksandrovoj diktaturi. Ocigledno da tema nije o ideologijama, vec o srpskim sluganima koji su verno sluzili nacisticog okupatora. Uzgred je pomenut i Aca kao demokrata. Ocigledno je da nisi samo zalutao, vec i da si se izgubio. Naivan si ako mislis da bih se sada navrzo da raspravljam o ideologijama. Otvori novu temu na PDF Filozofija, pa cemo tamo raspravljati o fasizmu i nacizmu. A, dotle, dokazi da Aleksandar nije bio diktator, dokumentovano a ne kvalifikacijama.
Kolega, bice da si i zalutao i zastranio.

Opet ti o Brozu. Da te jos jednom podsetim, ovde se ne raspravlja o Brozu iako je on, da ponovim, mala beba u odnosu na Aleksandra I Karadjordjevica.

Vuce, plivas u plitkoj vodi. Mozes li ti to bolje.

Cuj, ne bih se bavio prepisivanjem raznih enciklopedija i sebe kitio tudjim perjem. Medjutim, iznecu jedno vidjenje izvornog fasizma, tek da udovoljim tvom zahtevu.

Fasizmu kao doktrini i praksi definitivan oblik dao je Musolini. On sam kao “izvore reke fasisma” navodi G..Sorela, Ch. Peguya i H. Lagardelea, dok je f. zapravo plitka kompilacija i vulgarizacija raznih mistickih, iracionalistikih i nacionalistickih doktrina. U Italije je filozofski nastojao ukoreniti fasizam G. Gentile, koji Hegelovo ucenje o drzavi interpretira na totalitaristiki i nacionalisticki nacin. Sama drzava ovde je shvacena kao organizam koji sazima u sebi sve vrednosti pojdinaca i istodobno ih potire. U drzavi nema mesta klasnoj borbi, demokraticji, individualnom preduzetnistvu, jer sve to razdire jedinstvo drzave. Po Musoliniju, akcija-sila vaznija je od misli. Rat omogucuje da se ljudske mogucnosti razviju do najvisih rasmera. Preziveli liberalizam treba zameniti apsolutnim aautoritetom drzave.

Drzava je osoba viseg reda i nju ne stvara narod, vec obrnuto – drzava stvara narod. Fasisticka drzava je najvisi i najmocniji oblik osobenosti i ona prodire u volju i u intelekt pojedinca, u srce svakog coveka od akcije. Sustina se drzave koncentise u vodji (duceu), njegova je volja najvisi zakon, jer je on nepogresiv. Odatle: Mussolini ha sempre regione – Muslolini uvek ima pravo. Uz ducea organizacijski postoji Veliko fasisticko vece, koje je nasledilo mesto parlamenta, ali je bilo bez stvarnog uticaja. Partijski odredi “crnih kosulja”, Dobrovoljacka milicija za nacionalnu sigurnost i tajna fas. policija VILI SU SPREMNI IZVRSITELJI Musolinije volje i fas. zlocina. Mladez i deca odgajala su se fasisticki u monopolistickim organizacijama.

Pojavi fasizma u Yu. pogodovalo je nereseno nacionalno i socijalno pitanje. Elementi otvorenog ili prikivenog fasizma prisuthni su u politickoj praksi hegemonisticke i centralisticke burzoazije i monarhisticko-vojne klike. Od osnivanja Orjune (Organizacije jugoslovenskih nacionalista 1921. u Splitu kao poluvojnicke unitaristicke organizacije teroristiskog tipa, pa do sestojanuarske diktature 1929. sledi krvavi lanac dogadjaja (ubistva poslanaika HSS-a u Skupstini, progoni komunista i demokrata generalno) koji uvlace rezim u praktikovanje sve otvorenijih fasistickih metoda. Formiraju se organizacije i stranke profasistickog tipa (Mlada Jugoslavija, Jugoslovenska akademska citaonica, Jugoslovenska nacionalna stranka Petra Zivkovica i dr.).

Dolaskom na vlast Stojadinovica, Jugoslavija se i u spoljnoj politici oslanja na fas. Italiju a poseno nacisticku Nemacku, dok njegova stranka JRZ otvoreno provodi fasisticke metode i ideologiju.

E, sada ime Musolini zameni sa Aleksandar i bice ti sve jasno

Posto mnogo besnis i vredjas, ako se ne upristojis i ne uvazavas kulturno ophodjenje, prekinucu dalju raspravu. Naravno, ovim prestajem raspravu o fasizmu, vec iskljucivo o fasistickoj diktaturu Aleksandra I Karadjordjevica, a posebno o sluganstvu i “herojstvu” potonje srpske majke, generala Nedica i njegovog prijatelja Ljotica.

Gle, gle, sada uvazavas SSSR-a kad je u pitanju Broz. Zar ne vidis da si izgubio orijentir, kolega. Godinu koju si naveo je jos uvek daleko od pocetka uvodjenja samoupravljanja.:rtfm:
Ово је ПДФ Историја. Знао би када се наведе аутор, књига и страна која се цитира, то није ''преписивање разних енциклопедија'' ( не знаш да је ''Енциклопедија политичке културе'' збирка научних есеја) и ''кићење туђим перијем''. Том приликом дао сам дефиницију коју је дао неприкосновени ауторитет по питању историје политичких идеја, академик Војислав Становчић. Твоје виђење ''изворног'' ( ма шта то значило- види се да не знаш да постоји разлика између ''фашизма у опозицији'' и ''фашизма на власти'')фашизма, изграђено на инстант интернет знању је небитна.

Свака даља дискусија са тобом је губљење времена.

Poslednja izmena od moderatora:
47fd9383b5.jpg

СДК је крајем фебруара 1944. упутио војну мисију у Црну Гору. Укупно 893 војника и официра, који су требали помоћи четницима Војводе Павла Ђуришића у борби против комуниста. То је био 2. батаљон, 5. пука. Батаљон се у Србију вратио јуна месеца и имао је у свом саставу 350 људи.

JEWS who have destroyed Serbia:
Madeleine Albright (State Secretary), James Rubin, Sandy Berger ,William Cohen, Richard Holbrook (Minister of Defense), General Kann Wesley Clark (NATO commander in Europe), Bill Clinton (president)
... and I quote: "The organized Jewish community has . . . declared unwavering support for U.S. intervention in Kosovo." -- end quote --
Following information was taken from American Dissident Voices broadcasts March-June '99
Na zalost to nije odgovor na moje pitanje koje glasi: …. “i skrivanje Jevreja tokom okupacije.” Da nije kojim slucajem greska? Mora biti da je greska, i to velika! I kakve veze Jevreji imaju sa 78 dana bombardovanja 1999. godine?"

Uzgred, notorno je da nas je bombardovao NATO, a ne Izrael.

Na zalost to nije odgovor na moje pitanje koje glasi: …. “i skrivanje Jevreja tokom okupacije.” Da nije kojim slucajem greska? Mora biti da je greska, i to velika! I kakve veze Jevreji imaju sa 78 dana bombardovanja 1999. godine?"

Uzgred, notorno je da nas je bombardovao NATO, a ne Izrael.

Ja sam rekao šta sam imao.A to tvoje drugo pitanje postavi nekom drugom,znam ja kakva je moderatorska pravda ovde.

Back