NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Ти знаш колико је Срба страдалу у Великом рату 1914-1918. Тада смо доживели демографску катастрофу од које смо се у периоду 1941-1945 још увек опорављали. Некада заиста помислим, да није било Недића, наша западна браћа у црним униформама и југоисточна у смеђим, би заводила ред у Србији, а данашње генерације Срба, ако би неким чудом опстали као народ, прозивале би Недића да је издајник јер се није прихватио понуђеног задатка зарад неких виших циљева.
Па пре него што га оптужиш, размисли мало, шта би било да је одбио ту, ''част'' , док целокупна Бугарска армија, мађарска полиција и Црна Легија седе скрштених руку и очекују нове задатке. Што рече војвода Ђујић, ''лако је било отићи у шуму'' и у праву је, док српски јунаци и слободари пуцају по Немцима у Србији, ови врше репресалије над цивилима, а усташе неометано кољу.
Страдала је 1/3 становништва Србије 1/2 мушке популације , ниси ме схватио
не судим ја никоме ја само из данашње перспективе не могу да величам никога а нарочито не сараднике окупатора јер једно је била обична колаборација а друго учешће у наци идеологији , геноциду над Јеврејима , транспорту Срба , Козара-Бањица , сарадњом са НДХ у етничком чишћењу Срба!
Дакле ни четници ни партизани нису седели скрштених руку , међутим цена сваког рата мора бити плаћена , жртве су неминовне , а кад се отворе архиве ако се икада отворе видећемо шта ће да кажу , нешто ми говори да истина се никоме неће свидети!

.