Srpske vojskovodje

Ko je najveci srpski vojskovodja?

• Stefan Nemanja

• Car Dusan

• Vozd Karadjorjde Petrovic

• Milos Obrenovic

• Vojvoda Stevan Sindjelic

• Vojvoda Zivojin Misic

• Vojvoda Stepa Stepanovic

• Armijski djeneral Draza Mihajlovic

• Cetnicki vojvoda Momcilo Djujic

• General Ratko Mladic

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ма није него. Проширио је Србију на рачун Ромејске империје, али су му после увалили Симониду па није освајао даље.

Био је познат по масовном коришћењу страних плаћеника (Татара, Алана и разних Турака). Слао је српску армију да се бори за Андроника по Тракији и у Малу Азију одакле су се вратиле победнички. А и брата Драгутина је поразио неколико пута.

Михајло:
За мене ЦАР ДУШАН, и Ђенерал Ратко Младић
Михајло, роде, немој б цара Душана међу војсковође. Он је ЦАР. Није он људи војсковођа. Он је више од тога. Знаш ли бре шта значи ЦАР.
А Младић, није он за ову листу. Ипак је он био и под петокраком. Не бих ја њега овде. Из поузданих извора знам да му не верују они у емиграцији.

DukeofSerbia:
Ма није него. Проширио је Србију на рачун Ромејске империје, али су му после увалили Симониду па није освајао даље.

Био је познат по масовном коришћењу страних плаћеника (Татара, Алана и разних Турака). Слао је српску армију да се бори за Андроника по Тракији и у Малу Азију одакле су се вратиле победнички. А и брата Драгутина је поразио неколико пута.

Simonida je ta 6-ogodisnja devojcica koju je ozenio(4-ta zena),a koliko ga se Vizantija plasila,govori cinjenica da kad je Simonida pobegla u manastir i zamonasila se,njen brat vizantijski princ uleteo u manastir,strgao joj monasku odecu i vezanu je vratio Milutinu(koji je ocigledno bio jako zaj...n prema svojim zenama).

Prilicno me vredja to shto je stavljen Mladic.On je ratni zlocinac,na medjunarodnoj poternici koji je Srbiji vishe zla nego dobrog doneo,i stvarno mi nije jasno kako je mogao da se nadje na listi pored ovako velikih imena kojima nije ni do kolena.Moj glas je otisao Caru Dusanu.Mada sam se dvoumio izmedju njega i Stepanovica.

Није крив док се супротно не докаже,а много тога није доказано,нити ће бити.Човек је осуђен пре суђења

Гласао сам за цара Душана.Видим неко каже да не треба да буде овде јер је владар,а не војсковођа.он је итекако ишао у рат и командовао војском.У бици код Велбужда је командовао мањим делом војске и то врло успешно,док на пример у рату против угарског краља Лајоша је командовао целом војском и направио потпуну будалу од Лајоша и при том му масакрирао војску.Не свиђа ми се само Дражино име.Не из идеолошких разлог,већ зато што је он обавештајац,а не командант на терену.

Back