Српске крајишке песме

Kako si me dobro opisao ; ni rodjena majka me ne bi mogla bolje opisati
Nisam ni cetnik, ni ustasa nego moderator muzickog dela Krstarica foruma koji nece dozvoliti da se na bilo kojoj temi siri mrznja kroz muziku.
Ma koja mrznja, majketigabozje?
Ajde bogati, ja istinski mrzim jedino komarce.
Ako ti je do kulture, slusaj Slobodana Trkulju.

Očigledno je da si nov u svemu ovome, a i verovatno ti poezija nije jača strana, i čemu onda ovakav komentar kad nemaš muzičko pred znanje xD
Ti i dalje ironišeš i ti kao poznaješ i Krajišku muziku i Krajišnike. Kako da ne ! Ovo je neshvatljivo koliko vi mržnje prema tom narodu ovde ispoljavate, a sve kao muzika tema.
Uzgred, predznanje je jedna reč.

Da li je neko ovde čuo za pevača Rodoljuba Rokija Vulovića? Čovek je napisao mnogo lepe pesme o Krajini, o Republici Srpskoj ... pesme su nastale za vreme ovog zadnjeg rata, ali nikoga niti pominju niti vređaju ... kako je sam pevač izjavio "Ja sam svoju karijeru gradio na ljubavi prema svojoj zemlji a ne na mržnji prema drugim narodima".

https://sr.wikipedia.org/wiki/Rodoljub_Roki_Vulović

Ja poznajem njegovu muziku preko interneta. Rodoljub "Roki" Vulović je 2019 snimio novu sjajnu verziju jedne njegove starije pesme iz 1997 "Bog mi te dao" 😎:

Po mome mišljenju i mome ukusu je snimio i izdao 4 stvarno dobra albuma (1992, 1993, 1994 i 1995), iako nisam muzičar, imam osećaj, da su mu u produkciji sva pomenuta 4 ratna albuma pomogli muzički profesionalci (album iz 1992 je dobar, iz 1993 još bolji, iz 1994 još malo bolji, a iz 1995 najbolji) a svi ostali albumi koje je snimio i izdao su solidni (1 album pre rata 1988 i 2 albuma posle rata 1997 i 2001, pored toga je na početku njegove muzičke karijere 1972 snimio i izdao 2 pesme).

Kad nekom kazem da slusam krajiske pesme u kojima nema zavijanja i pevanja o proji i opancima(danas svi tako raspoznaju krajisku muziku nazalost) ostanu zacudjeni a kad cuju boga mi jako prijatno iznenadjeni...da se razumemo volim ja i sinove manjace i majkane i zavicaj,jandrino jato ali svi oni na jednu stranu,Roki na drugu...

Ko se ne najezi na Baladu o ratniku,svaka mu cast...

Роки је цар, али он не спада у крајишку музику, није све снимљено за вријеме рата преко Дрине крајишка музика . . . Роки је одличан .
Pa ima pesama o krajini,Republika Srpska i Kninska Krajina,Rijeka Crvena,Balada o Herojima,....ima i ovih semberskih naravno...mislim da znas na sta mislim :)

Od aktuelnih grupa Sinovi Manjace i Preldzije su mi najdrazi :)

Back