Srpska vlada podiže visinu taksa i ostale državne namete

Pa šta si mislio, da će sutradan odmah da sve bude kako valja?

Ti bas nista ne kapiras, jel da?
Sadasnja vlast zrtvuje ekonomiju drzave jednostranom primenom SSP. Time oni stvaraju manjak od vise stotina miliona evra koji moraju da pokriju poreski obveznici i privreda, sto ce dovesti i do usporenja citave ekonomije. Zauzvrat nasa vlast nam nudi ideoloski boljitak u vidu "brzeg priblizavanja EU" - koji je imaginaran i jednostavno nepostojeci.
Pa cak i takve nenormalne i samoubilacke poteze ove vlasti neki brane.

evo, recimo, ja hocu da proizvodim cokoladu. u startu imam situaciju da NELT (zna se ciji) uvozi milke skoro oslobodjen carine, a ja bih morao da uvezem kakao sa punih 20% carine. kakve su mi sanse? da ne pricam o tome da seljaci kolju goveda jer im je ponudjena otkupna cena od 12 dinara za litar mleka, pa ce i to uskoro da se uvozi (kao i svinjsko meso od pre godinu dana). ispada da onih 20-30 ljudi koje sam nameravao da zaposlim i povucem sa biroa - tamo i ostaju...
Vidi.. Nema spora da su nam državu oduvek vodili amateri, kako po pitanju politike, tako i ekonomije... Svega. Naprave jednu pozitivnu stvar, a onda 12 negativnih. Ja ne podržavam mnogo toga i slažem se uglavnom s tobom. Ali treba shvatiti da treba driblati, dovijati se na koji način postići krajnji cilj. Moraju se praviti ustupci, čak i na našu štetu da bu se u neko dogledno vreme situacija iole dovela u normalu.
Svesni smo da smo van sveta i drugog puta nema. A koreni problema su baš u tipu ljudi koji ovde obitavaju. Dakle, unutrašnji problemi i svest prostog naroda.

ko je vodio onu drzavu, je pitanje. al si morao da predjes put - od npr pravnog referenta 5 godin, pa savetnik u npr gradu bar 5 godina, pa 10 godina da gulis u ministrstvu republickom, pa tek onda kao mlad kadar na savezni nivo. pa...

da su sada amateri bez iskustva, ideologije a i cilja, istina je.

kao sto je i istina da je postojala privreda, kakva takva, za ovu sada mislena imenica. objekti, rukovodioci, cak i izvoz i strana trzista, milijarde dolara prihoda od npr gradjevine, oruzja itd itt.

ko drugacije prica taj je amater. sve je sad razbucano, pa se sad toj koji je razbucao pravi pametan, a mi ga gledamo kao da slusamo. i u mislima se presabiramo kako cemo do prvog.

ovo nema sanse da uspe, ali nikada.

ne mora biti ovako

Vidi.. Nema spora da su nam državu oduvek vodili amateri, kako po pitanju politike, tako i ekonomije... Svega. Naprave jednu pozitivnu stvar, a onda 12 negativnih. Ja ne podržavam mnogo toga i slažem se uglavnom s tobom. Ali treba shvatiti da treba driblati, dovijati se na koji način postići krajnji cilj. Moraju se praviti ustupci, čak i na našu štetu da bu se u neko dogledno vreme situacija iole dovela u normalu.
Svesni smo da smo van sveta i drugog puta nema. A koreni problema su baš u tipu ljudi koji ovde obitavaju. Dakle, unutrašnji problemi i svest prostog naroda.

izgleda da je jedino u cemu se ne slazemo to sto ja mislim da je evidentno upropascena i unakazena svest prostog naroda kako ti kazes, planski u takvo stanje dovedena i kao takva idealna za dosadasnji a i odsadasnji razvoj situacije, a ko se bude usudio da makar i pomisli da je (svest) iz takvog stanja probudi popice metak (vec vidjeno) ili ce biti degradiran i popljuvan i upropascen za vjek i vjekov (takodje vec vidjeno)

Poslednja izmena:
Ne verujem da je planski. Nisu ovi gore dovoljno pametni da planski išta urade.
Eventualno su malo pogurali zemlju u stranputicu zarad lova u mutnom, ali to je njihov maksimum.

ma normalno da oni koji su juce dosli na vlast ne mogu da budu krivi u celini za nesto sto se radi ko zna od kad....a tadic definitivno nije glup, sta vise, glave nam zavise od toga kakav ce put da izabere, a posto mu je proslost svakojaka, i mogucnosti njegovog izbora su takve

izgleda da je jedino u cemu se ne slazemo to sto ja mislim da je evidentno upropascena i unakazena svest prostog naroda kako ti kazes, planski u takvo stanje dovedena i kao takva idealna za dosadasnji a i odsadasnji razvoj situacije, a ko se bude usudio da makar i pomisli da je (svest) iz takvog stanja probudi popice metak (vec vidjeno) ili ce biti degradiran i popljuvan i upropascen za vjek i vjekov (takodje vec vidjeno)

ja se slazem,

sve nase vrednosti - drzavne, drustvene, porodicne su agresivno napadnute, devastirane i zagadjene.

pa jel pred kraj bio poziv gradjanima da zovu broojeve telefona nekih ministarstava da bi se sistem zagusio, koliko godina skole nisu radile ili su radile 30 minuta. ta deca sada stizu i sta im se nudi...maxi ili da prodaju banane ispred str-a, a sve za manje od 200 E

Da se sputa konkurencija, šta misliš kakav bi kvalitet domaćih proizvoda tek onda bio? Već vidim: Oh, super, nema ove strane robe, sad možemo željnom narodu da zavalimo sav krš i lom koji proizvedemo!

Veliki deo robe siroke potrosnje koju uvozimo imamo i ovde , pre svega mislim na prehrambene , alkoholne , konditorske , tekstilne i slicne prozvode . Dokaz da ti proizvodi nisu krs jeste to sto se prodaju i na inostranim trzistima .
Mada je problem odnosa uvoz/izvoz daleko dublji i ne radi se o prostom ukidanju ili poostravanju carina . Obizno uvezeni proizvodi i sa carinama kostaju manje zbog toga sto je u njima sadrzana visoka produktivnost , dok nasi proizvodi su skuplji jer sadrze visok nivo troskova rada i samim tim nisu dovoljno konkurentni .Od 2000 godine rast produktivnosti u Srbiji bio je svega 40 odsto .

Veliki deo robe siroke potrosnje koju uvozimo imamo i ovde , pre svega mislim na prehrambene , alkoholne , konditorske , tekstilne i slicne prozvode . Dokaz da ti proizvodi nisu krs jeste to sto se prodaju i na inostranim trzistima .
Mada je problem odnosa uvoz/izvoz daleko dublji i ne radi se o prostom ukidanju ili poostravanju carina . Obizno uvezeni proizvodi i sa carinama kostaju manje zbog toga sto je u njima sadrzana visoka produktivnost , dok nasi proizvodi su skuplji jer sadrze visok nivo troskova rada i samim tim nisu dovoljno konkurentni .Od 2000 godine rast produktivnosti u Srbiji bio je svega 40 odsto .

A jel ti misliš da je ,uzmimo Blendamed ili Ariel, da su ta dva proizvoda identične kvalitete kod nas u Srbiji i recimo u Sloveniji ili Austriji?:sanke:

Ti bas nista ne kapiras, jel da?
Sadasnja vlast zrtvuje ekonomiju drzave jednostranom primenom SSP. Time oni stvaraju manjak od vise stotina miliona evra koji moraju da pokriju poreski obveznici i privreda, sto ce dovesti i do usporenja citave ekonomije. Zauzvrat nasa vlast nam nudi ideoloski boljitak u vidu "brzeg priblizavanja EU" - koji je imaginaran i jednostavno nepostojeci.
Pa cak i takve nenormalne i samoubilacke poteze ove vlasti neki brane.

Pa to nije istina. Ti si zagovornik monopola i zatvorenog tržišta i nemoj da se kriješ iza žrtvovanja ekonomije,jer da je ta ekonomija sposobna, konkrencija joj ne bi smetala. Najlakše je zatvoriti tržište pa guliti narod visokim cenama.:sanke:

Pa to nije istina. Ti si zagovornik monopola i zatvorenog tržišta i nemoj da se kriješ iza žrtvovanja ekonomije,jer da je ta ekonomija sposobna, konkrencija joj ne bi smetala. Najlakše je zatvoriti tržište pa guliti narod visokim cenama.:sanke:

Jeste, Amerika stiti svoje trziste carinama, EU stiti svoja trzista carinama, Kina stiti svoje trziste carinama, samo bi Srbija trebalo da ukine carine.

Jeste, Amerika stiti svoje trziste carinama, EU stiti svoja trzista carinama, Kina stiti svoje trziste carinama, samo bi Srbija trebalo da ukine carine.

Srbija treba da prestane da bude deponija za trećerazrene klase proizvoda što sada jeste,a te priče svoje ostavi za neobaveštene.:sanke:
Kada u Srbiji nađeš novogodišnju rasprodaju sa popustima do 90posto, onda nas poredi sa Amerikom

Srbija treba da prestane da bude deponija za trećerazrene klase proizvoda što sada jeste,a te priče svoje ostavi za neobaveštene.:sanke:
Kada u Srbiji nađeš novogodišnju rasprodaju sa popustima do 90posto, onda nas poredi sa Amerikom

Sta pricas bre ti? Koje "moje price"? Jel ti to tvrdis da Amerika, SAD, Kina, Rusija.. ne stite svoja trzista carinama? A ako ih tako razvijene i konkurentne privrede stite onda je i moronu jasno da i Srbija mora da stiti svoje proizvodjace. Alternativa je unistavanje domace proizvodnje, zatvaranje firmi i radnih mesta, sto za sobom povlaci i smanjenju mogucnost kupovine te iste uvozne robe.

- Vlada propagira želju da sačuva radna mesta i održi inflaciju pod kontrolom, a podiže visinu taksa i ostale državne namete, što je u direktnoj suprotnosti. Osnovni budžetski prihod od PDV-a je neefikasan, a poreska erozija se uvećava. Država je u krizi, a ovo je dokaz budući da uzima ne pitajući gde i kolika je cena - kaže Aleksandar Stevanović iz Centra za slobodno tržište.

Republičke administrativne takse poskupeće pred kraj januara od 10 do 20 odsto u proseku, a ima i onih koje su novim zakonom skočile za više od 300 odsto. Srpske vlasti uvele su i veliki broj taksa koje do sada nisu postojale. Domaći parlamentarci jedino su se posle nedavnog usvajanja izmena Zakona o taksama pohvalili da je ukinuta taksa za izdavanje pasoša od 270 dinara. Međutim, obrazac za izdavanje biometrijskog pasoša valja platiti 2.000 dinara i uz to je potrebno priložiti i izvod iz matične knjige rođenih koji će za koji dan umesto 260 koštati 300 dinara.

....http://www.blic.rs/drustvo.php?id=75930

Народе мој....по чијим ће леђима него по народским :eek::eek::eek:

После свих поскупљења неопходних за живот натоварише нам и ово....

а оћеш нећеш....ко те пита ....МОРАШ.
ona dijana dragutinovic je krvopija naseg naroda u ovoj BESKORISNOJ,PLJACKASKOJ,LOPOVSKOJ,KOHABITERSKOJ,KORUMPIRANOJ drzavi i zato sto pre Rumunski scenario

Др Диана Драгутиновић је министарка финансија у садашњој Влади Републике Србије
чији је председник др Мирко Цветковић и која је изабрана 7. јула 2008. године.
Рођена је 6. маја 1958. године у Београду

Била је специјална саветница у Министарству финансија и економије од 2001. до 2002. године, као и специјални саветник у Међународном монетарном фонду (2002–2004). Од 1. септембра 2004. године била је вицегувернерка Народне банке Србије. Одговорна је за координацију и управљање истраживања и статистике, монетарне политике и платног система. Главне области

Stvarno ovo sto se radi sa porezima je za svaku osudu .
Meni su kao pausalcu povecali poresku osnovicu tokom godinu dana preko 20 odsto .Obecali su nam da po osnivanju necemo placati lopovski porez na dohodak godinu dana kad ono prc , da ne govorim o urednim kamatama koje vam zaracunavaju ako i jedan dan prekoracite . Ljudi masovno gase firme i beze u crno i sivu ekonomiju , a mala i srednja preduzeca su osnov za zaposljavanje i razvitak preduzetnistva u zemlji .

Ма ја и ти смо ситница на вест коју сам јутрос чула у шпицу јутарнјих вести:

ДРЖАВА ОДОБРИЛА УВОЗ МЛЕКА У ПРАХУ ИЗ МАЂАРСКЕ И КИНЕ

Вероватно је разлог што у Србији и........ црна крава даје бело млеко.....
....
....( сада је откупна цена 17 дин)...

Back