Srpska stabilna i neupitna

Parra-Bellum

Buduća legenda
Poruka
40.087
U Banjaluci u sredu proslava Dana republike RS i 21. godišnjice postojanja. Dodik: Karadžić presudan za stvaranje RS :super:, i to je stvar koju ne treba da prećutkujemo

BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da Bosna i Hercegovina ne predstavlja politički i istorijski interes srpskog naroda i da je moguće da za 10 ili 15 godina neće ni postojati, jer za to ne postoji volja dvaju od tri konstitutivna naroda.

- Međunarodna zajednica je sve više umorna od očuvanja nečega što mnogi ne žele. Mi smo izgubili i svoju malu iluziju o tome da je Bosna moguća u smislu realizacija dejtonskih vrednosti jer su one stalno bile izvrgnute promenama i nametane ovde. Mi nemamo posebnu želju da Bosna uspe. Mi ćemo uraditi ono što moramo, a ne što hoćemo, međutim države ne uspevaju ako ih nećete - rekao je Dodik u intervjuu Tanjugu povodom obeležavanja Dana RS i 21. godišnjice postojanja.

Prema njegovim rečima, jedini razlog što BiH nije doživela sudbinu bivše Jugoslavije jeste to što međunarodni faktor i dalje istrajava na iracionalnoj tezi da je moguće očuvati nešto što su ranije zvali Jugoslavijom u malom, a da, pritom, nisu mogli da očuvaju veliku Jugoslaviju.

- Moja uloga je da sprečim da otpočnu procesi koji će za 10, 20 ili 50 godina dovestio do toga da Srbi ovde budu marginalna manjina koja je majorizovana od strane druge nacionalne grupe - rekao je Dodik. - Ja smatram da je RS država, ona nema međunarodni kapacitet, ali ona je država po svemu onome što je definicija države. Ustav BiH napravljen je na bazi Ustava SAD, koji tretira Ameriku kao državu sastavljenu od država. Ono što ima bilo koja američka država ima i RS u okviru savezne zajednice, samo smo mi nazvani entitet, a ne država da to drugima ne bi paralo uši.

Komentarišući kritike koje dolaze iz Federacije BiH zbog činjenice da je za Dan RS izabran 9. januar, datum kada je ona proglašena 1992. godine, što se u Sarajevu doživljava kao kontinuitet sa političkim nasleđem Radovana Karadžića, Dodik je rekao da je taj datum neprikosnoven i da to uopšte ne može da bude tema za polemiku.

Kako je istakao, Karadžić je stao na čelo srpskog nacionalnog pokreta u BiH i pripadaju mu zasluge za stvaranje RS, očuvanje identiteta srpskog naroda i sprečavanje zločina nad njim, a o tome da li je on vršeći dužnost predsednika i vrhovnog komandanta učinio neke prekršaja zakona i običaja rata utvrdiće sud.

- Treba da kažemo jasno i glasno da je Karadžić sa svojim saradnicima odlučujuće uticao na to da se stvori RS i to je činjenica koju ne treba i ne mora da pobijamo i prećutkujemo - poručio je Dodik.

RS je, kako je objasnio, u političkom smislu danas veoma stabilna, njene institucije besprekorno funkcionišu, a javni život odlikuje pluralizam ideja i sloboda medija.

- Mi želimo da se krećemo ka evrointegracijama, ali ne mislimo da evropske integracije ovde treba da budu sprovedene ako one znače ukidanje naše autonomije. Mi želimo da kroz evrointegracije ojačamo našu autonomiju i status i da RS dovedemo do što većeg stepena samostalnosti - rekao je Dodik.

Neki krugovi u međunarodnoj zajednici, prema njegovom mišljenju, ne odustaju od namere da Banjaluku privole da se odrekne još nekih nadležnosti, ali čekaju da na vlast dođe neka nova politička elita.

- RS više nije samoposluga u koju mogu da dođu nadobudni stranci i uzmu nešto, a da to ne plate. Ne mogu ni po koju cenu da dobiju više nijednu nadležnost RS - rekao je Dodik, podsetivši da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH u prošlosti ponašao kao kralj ili car.

U Banjaluci će u sredu povodom Dana Republike Srpske i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana, biti održana svečana akademija pod nazivom “Iz Srpske s ljubavlju”, a nakon toga će predsednik Srpske Milorad Dodik prirediti tradicionalni svečani prijem za zvanice.

Proslavi Dana i krsne slave Republike Srpske, kao i svečanoj akademiji u Kulturnom centru Banski Dvor, prisustvovaće i prestolonaslednik Aleksandar Drugi Karađorđević, princeza Katarina i princ Filip.

SEĆANjA

Povodom Dana Republike Srpske, na spomenike palim borcima iz poslednjeg, otadžbinskog rata, borcima iz Drugog svetskog rata, te na spomenik 13 banjalučkih beba, vence i cveće u utorak su položili brojni zvaničnici i delegacije iz Srpske. I u Modriči su predstavnici institucija Republike Srpske posetili grob bivšeg predsednika Republike Srpske Milana Jelića i položile cveće.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:413914-Srpska-stabilna-i-neupitna

--------------------------------------------------------------------

Stvarno, kad covek pomisli na Republiku Srpsku vidi jednu stabilnu drzavu. Kad pomisli na BiH, pomisli na onu SR BiH, jer posle nje ovaj Frankenstajn-experiment sto ga i dalje zovu "BiH" ne moze nikako ne moze da se nazove drzavom.

Komentarišući kritike koje dolaze iz Federacije BiH zbog činjenice da je za Dan RS izabran 9. januar, datum kada je ona proglašena 1992. godine, što se u Sarajevu doživljava kao kontinuitet sa političkim nasleđem Radovana Karadžića, Dodik je rekao da je taj datum neprikosnoven i da to uopšte ne može da bude tema za polemiku.

Kako je istakao, Karadžić je stao na čelo srpskog nacionalnog pokreta u BiH i pripadaju mu zasluge za stvaranje RS, očuvanje identiteta srpskog naroda i sprečavanje zločina nad njim, a o tome da li je on vršeći dužnost predsednika i vrhovnog komandanta učinio neke prekršaja zakona i običaja rata utvrdiće sud.

- Treba da kažemo jasno i glasno da je Karadžić sa svojim saradnicima odlučujuće uticao na to da se stvori RS i to je činjenica koju ne treba i ne mora da pobijamo i prećutkujemo -
poručio je Dodik.

Bez dlake na jeziku, konkretno i jasno definisano.

Словеначки политичари имају обичај да кажу да је Српска најстабилнија држава на Балкану.
Испаде да је тако.

Српска је заиста данас нејзначајнији политички фактор у региону.

Словеначки политичари имају обичај да кажу да је Српска најстабилнија држава на Балкану.
Испаде да је тако.

To bi bilo prilično tužno da je istina.

Испаде да је тако.

Srpska je pre svega izgrađena na zdravim temeljima, to je jedina balkanska država u čije stvaranje nije pokrenuo neki međunarodni faktor, da ne računam Srbiju pogotovo ne ovu posle petog oktobra, sve ostale državice duguju svojim kreatorima. Njeni temelji su ipak interes i pravo Srba na definisanje svoje teritorije i prava odlučivanja na istoj.

Srpska je pre svega izgrađena na zdravim temeljima, to je jedina balkanska država u čije stvaranje nije pokrenuo neki međunarodni faktor, da ne računam Srbiju pogotovo ne ovu posle petog oktobra, sve ostale državice duguju svojim kreatorima. Njeni temelji su ipak interes i pravo Srba na definisanje svoje teritorije i prava odlučivanja na istoj.

Jeste jeste, nastala je na temeljima genocida. Pravi temelj nema sta.

Ovaj Dodik koliko god da ga bas ne volim, ali svaka mu cast, najmanje je namazan od svih, Da je nama ovde vise takvih kao Dodik

Koji je genocid u pitanju? Nije valjda da ćeš ovde u pola noći forsirati pričice o Srebrenici ili od pola miliona silovanih i ubijenih muslimana?

Ma mani me bre..to je bila vise zahebancija, zlocin u Srebrenici se desio a u celom svetu to je genocid i tu pomoci nema, zato kazem da temelji nisu bas tako lepi a ne sta je istina a sta ne.

603197_10151344544659847_1403855420_n.png

Čestitka gosp. Dodiku Istaknuto

Nedjelja, 06 Januar 2013 12:28
veličina slova smanji velićinu slova povećaj slova
Printaj
E-pošta

Gospodine Milorade Dodik, Kao građanin Bosne i Hercegovine, želim se Vama, kao predsjedniku jednog dijela moje voljene domovine, obratiti sa par svečarskih riječi: Uvažavam ljude koji poštuju (časne) tradicije svog naroda i zato ću Vam rado čestitati predstojeći pravoslavni Božić i srpsku Novu godinu.
Čestitka gosp. Dodiku

Kad sam već počeo sa pisanjem, čestitaću Vam od srca i krsnu slavu koju slavite, kao što i mojim prijateljima iskreno čestitam Bajrame, Uskrse, Božiće i ostale vjerske blagdane. I rođendan ću Vam čestitati i Valentinovo i dan vjenčanja i 1. maj. Sve ću Vam čestitati i poželjeti najbolje, ali jedno ne:

Ne mogu Vam čestitati ovaj 9. januar, jer ne bi bilo ni iskreno , niti od srca. A i grijeh bi bilo uputiti čestitke bilo kom poštenom i čestitom građaninu Bosne i Hercegovine, na jednom tako sramnom datumu.

Ne mogu i neću Vam čestitati, jer :

- ta monstruozna tvorevina je nastala na genocidu, progonima, zločinima, silovanjima, mučenjima, zastrašivanjima, stvarana je na kostima i potocima nedužno prolivene krvi.

-jer je nastala u glavama mentalnih bolesnika Dobrice Ćosića i Slobodana Miloševića

- jer je ostvarena zlodjelima ratnih zločinaca Plavšićke, Karadžića, Krajišnika, Mladića

- ne mogu i neću moći nikad poštovati tako nešto bolesno i monstruozno kao što je ta umjetna tvorevina "Republika srpska". (srećom, moderna medicina napreduje iz dana u dan, nadati se da će lijek i za ovu tešku boleštinu uskoro ugledati svjetlost dana).

- ne mogu je prihvatiti kao svoju, jer mi nedostaju moja Edna i Edvin, moj Nizo, Irfan, Čarapa, Milanko, Gordan i Rizo, Huzeir i Jovan, Zvonko, Miro, moji Slavko i Adnan i još mnogi znani i neznani, ubijeni, nestali i rastjerani na sve strane svijeta, samo da bi "odabrani" mogli živjeti pod tom mrskom zastavom.

Volim i taj komad moje Bosne i Hercegovine kao sebe samoga, volim moj rodni grad Banja Luku, moj Prijedor i Ljubiju, Laktaše (gdje sam u djetinjstvu provodio dane na bazenu), ali ne mogu voljeti niti poštovati tu lažnu tvorevinu, gdje se ne poštuju ni osnovna ljudska i građanska prava, prava na slobodu kretanja, mišljenja, govora, sloboda okupljanja i udruživanja.

Mogao bih ja i dalje nabrajati, zašto Vam ne mogu čestitati 9. januar, ali neću da Vam kvarim blagdansko raspoloženje. Rado bih Vam poklonio i cvijeće, ali čitam, alergični ste na "proljeća" i na proljetno cvijeće. Zato Vam darujem pjesmu "Pogledaj dom svoj anđele".

P.S. Vama, kao sposobnom poslovnom čovjeku i investitoru, predlažem da dio teško stečenog imetka uložite u renoviranje i modernizaciju KPZ Tunjice. To se, inače, zove "ulaganje u budućnost".

Još jednom, svako dobro i dug život, Vaš

Anto Tomić

Njeni temelji su pokvareni interes "pravo" na zločin i genocid i otimačinu tuđe zemlje. Zato postoji na hiljade Ugovora o ostavljanju imeovine tom entitetu potpisanih pod prisilom koje je MZ proglasila nevažećim.
Nije bolan važno koliki je ko Srbin, Hrvat ili Musliman, važno je koliki je ČOVJEK, a u rukovodstvu RS-a takvih nije bilo što pokazuju optužnice za ratni zločin i Genocid.

Подела БиХ на Републику Српску и Федерацију БиХ, потписаним споразумом у Дејтону је озваничила мир.
Дејтонски споразум се може укинути само на обострани пристанак свих страна или ратом.

Back